Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar na farmi
  • 18.12.2019. 18:00
  • Bugarska

U stravičnom požaru izgorjelo 770 krmača i 1.980 praščića

U požaru koji se dogodio sinoć u selu Kupinovo u Bugarskoj na svinjogojskoj farmi izgorjelo je gotovo 3.000 svinja, uzrok je nepoznat, a štete se i dalje zbrajaju.

Foto: Pixabay/Andrew Martin (ilustracija)
  • 294
  • 24
  • 0

U požaru na svinjogojskoj farmi koji se dogodio sinoć u Bugarskoj u mjestu Kupinovo izgorjelo je gotovo 3.000 svinja od čega 770 krmača i 1.980 praščića. Požar se dogodio nešto iza ponoći 17. decembra, prenosi agronovinite.

Vatrogasci su se s požarom borili cijelu noć, vatru su ugasili oko 7:30 ujutro, a na zgarištu zatekli zastrašujuće prizore

Osim ogromne štete kada je riječ o gubitku stoke, požar je uništio i gotovo 500 m2 krovne konstrukcije na farmi i opremu u prostorijama za životinje. Vrijednost štete i dalje se zbraja, a uzroci incidenta se tek moraju razjasniti. 

Farma je u vlasništvu bugarsko-autrijske tvrtke Agro SIP, izgrađena je 2015. godine u sklopu modernog kompleksa od 3 farme svinja, tvornice stočne hrane i klaonice. Ukupna investicija iznosila je 23 miliona leva (preko 23 miliona KM). 

Farma je izgrađena prema austrijskom sustavu u skladu sa svim ekološkim zahtjevima – sa sanitarnim prolazima, rashladnim sustavima i odvodnjom otpadnih voda. Na farmi su uzgajane svinje danske kompanije Danbred.

Podsjetimo, prošle je godine u mjestu Goduša, kod Visokog, izbio požar na farmi koka kada je nastala velika materijalna šteta. 

Požar na farmi koka od 6.000 kvadrata kod Visokog


Tagovi

Požar na farmi Bugarska Svinje Danbred Agro SIP


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]