Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dodjela zemljišta
  • 24.01.2020. 12:00
  • Кozarska Dubica

U Кozarskoj Dubici potpisani ugovori o zakupu zemljišta s 33 poljoprivrednika

Načelnik opštine Кozarska Dubica Radenko Reljić potpisao je ove sedmice ugovore o zakupu zemljišta sa 33 poljoprivredna proizvođača sa područja opštine.

Foto: Pixabay/LoggaWiggler
  • 166
  • 23
  • 0

Načelnik opštine Кozarska Dubica Radenko Reljić potpisao je ove sedmice ugovore o zakupu zemljišta sa 33 poljoprivredna proizvođača sa područja opštine, kojima je u zakup na period od 10 godina dodijeljeno 196 hektara zemljišta u svojini Republike Srpske.

"Opština Кozarska Dubica za taj postupak dobila je odobrenje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i izrazio očekivanje da će poljoprivrednici biti zadovoljni obavljenim poslom", rekao je načelnik te dodao kako su postojali veliki problemi u tom postupku, s obzirom da je bilo puno zahtjeva iz drugih institucija, firmi i lica iz drugih opština koji su željeli da koriste zemljište na području opštine.

"Mi smo dali sve od sebe da se izborimo da se ta zemlja, koja jeste u vlasništvu Republike Srpske, a na području je opštine Кozarska Dubica, dodijeli ljudima koji tu žive, rade i hrane svoje porodice i u toj namjeri smo uspjeli", rekao je Reljić.

U opštini Rudo podijeljeno 15 steonih junica, radovi na mini sirani se privode kraju

Preostalo dodijeliti još 100 hektara

Načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Кozarska Dubica Duško Bodilović rekao je u službenom priopćenju opštine da su ugovori potpisani na osnovu javnog oglasa o dodjeli u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske, koji je raspisan u februaru prošle godine za dodjelu 530 hektara zemljišta na području opštine Кozarska Dubica.

Dodao je da je po tom javnom oglasu preostala dodjela još oko 100 hektara, a da će postupak uvođenja u posjed biti maksimalno ubrzan da bi poljoprivrednici što prije mogli da steknu pravo korištenja dodjeljenog zemljišta.

Na sastanku sa poljoprivrednim proizvođačima razgovarano je i o drugim problemima u poljoprivrednoj proizvodnji i načinima njihovog rješavanja, priopćeno je na službenim stranicama opštine.


Tagovi

Dodjela zemljišta Opština Kozarska Dubica Radenko Reljić Zakup zemljišta


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.