Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv općine Orašje
  • 16.01.2015. 12:00

Pomoć za nabavu poljo mehanizacije

Predviđena je pomoć za uništenu poljoprivrednu mehanizaciju i priključke, plastenike, građevinski materijal za izgradnju stajskih i drugih objekata te nabavku sadnica jagodičastog voća.

  • 688
  • 32
  • 0

Općina Orašje poziva sve fizičke i pravne osobe čija su poljoprivredna dobra uništena uslijed elementarnih nepogoda 2014. godine, a koji ispunjavaju uvjete da se prijave na Javni poziv Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Javi poziv odnosi se na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine: Domaljevac-Šamac, Doboj Istok, Doboj Jug, Kladanj, Maglaj, Odžak, Olovo, Orašje, Sanski Most, Sapna, Teočak, Tuzla, Zavidovići, Zenica, Žepče i Živinice te povratnike na području općina Republike Srpske: Bijeljina, Bratunac, Čelinac, Derventa, Doboj, Kostajnica, Kozarska Dubica, Lopare, Milići, Modriča, Prijedor, Šamac/Bosanski Šamac, Srebrenica i Vukosavlje.

Predviđena je pomoć za uništenu poljoprivrednu mehanizaciju i priključke: traktori, motokultivatori, kosačice, kopačice i priključci; plastenike od 100, 200 i 300 m²; građevinski materijal za obnovu i izgradnju stajskih i drugih pomoćnih objekata te sadnice jagodičastog voća, konkretno jagoda, malina, borovnica i aronija.

Cilj Javnog oglasa je implementacija Projekta hitnog oporavka od poplava u Bosni i Hercegovini, koji financira Federacija BiH iz kreditnih sredstava Svjetske Banke, u dijelu koji se odnosi na ekonomski oporavak Bosne i Hercegovine, a kroz dodjelu određenih roba fizičkim i pravnim licima čija su poljoprivredna dobra uništena usljed elementarnih nepogoda 2014. godine.

Rok za podnošenje prijava je 19. siječanja 2015. godine, a Javni poziv u cijelosti možete pronaći u prilogu članka.


Dokumenti


Tagovi

Općina Orašje Javni poziv Elementarne nepogode Sredstva Svjetske banke Izgradnja stajskih objekata Sadnice jagodičastog voća Nabava poljoprivredne mehanizacije Poljoprivredna dobra