Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pakiranje proizvoda
  • 04.08.2019. 18:30

Kako prodati više voća i povrća? Odgovor je: Crno!

Ako želite prodati više voća ili povrća, ili ih prodati za višu cijenu, upakirajte ga u crnu ambalažu ili postavite na crnu pozadinu.

Foto: Depositphotos/ketta
  • 156
  • 9
  • 0

Žute paprike, zelena lubenica, crveni paradajaz... što ima ljepše od živopisnih boja voća i povrća kojega je u ovo doba godine najviše. Na tržnicama i u marketima nailazimo na pravu simfoniju ljetnih plodova - od možda neugledne blitve i običnih tikvica do malina i dinja rajskog izgleda. 

No, živimo u vremenu kada je potrebna dodatna dimenzija, "ono nešto" što će proizvod učiniti privlačnijim i što će ga prije prodati, navodi Modern Farmer. 

Nova studija industrijskih dizajnera pronašla je način. 

Naime, istraživači su eksperimentirali sa pozadinom pakiranja - bilo da se radi o gajbici, tacni ili bilo kojem drugom načinu pakiranja i predstavljanja voća i povrća. 

Inače atraktivno povrće, predstavili su na pozadinama različitih boja: plavoj, narančastoj, bijeloj i crnoj. Zatim su istraživači tražili od svojih ispitanika da ocijene proizvode na temelju onoga što im se čini najatraktivnijim i najskupljim. 

Studenti na Sveučilištu Brinham Young ocijenili su žutu papriku kao najatraktivniju. Ok, ima smisla. No, njezinu je atraktivnost, prema rezultatima istraživanja, povećala crna pozadina

Istraživači su dokazali kako je nekakav obojeni predmet (u ovom slučaju voće ili povrće), privlačnije i poželjnije kada se postavi na crnu pozadinu. 

Dakle, poanta glasi: ako želite prodati više voća ili povrća, ili ih prodati za višu cijenu, upakirajte ga u crnu ambalažu ili postavite na crnu pozadinu. 


Tagovi

Pakiranje proizvoda Kako prodati Pakiranje Izgled pakiranja Povrće na tržnici Voće na tržnici


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.