Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Banja Luka
  • 11.04.2018. 12:30

Ilija ubio Vasilja zbog vode za goveda, Mirko na Tomislava sjekirom zbog svinja

Dvije tragedije, jedna sa smrtnim ishodom dogodile su se u samo pet dana na banjalučkom području.

Foto: Pixabay/herbert2512
  • 372
  • 23
  • 0

Strašna tragedija dogodila se jučer (utorak) u zaseoku Pilipovina, u selu Kruševo Brdo kod Kotor Varoša. Ondje je Ilija Milić (71), kako ga terete, hicima iz automatske puške ubio komšiju Vasilja Kneževića (35), njegove dvije krave, a onda pokušao ubiti i Vasilijevog oca Nedeljka (87).

Starac se spasio pobjegavši u kuću, ali je ostao bez sina jedinca Vasilja, kojega je komšija Ilija izrešetao, ni manje ni više nego zbog - vode, pišu Nezavisne

Stoka trpjela žeđ 

A zašto je do toga došlo? Stočar Vasilj držao je desetine goveda i brinuo o ocu. Istovremeno, Ilija si je, kako pričaju mještani, dao za pravo odvrtati i zavrtati vodu sa seoskog vodovoda. Vasilja je to pogađalo jer je značilo da i njegova stoka mora trpjeti žeđ. Mještani zaključuju kako je do ove tragdije došlo upravo zbog toga. 

No, njihov sukob trajao je godinama. Mještani pričaju da je Ilija ranije tužio Vasilja za neku šumu. Prije nekoliko dana Vasilj je osumnjičen da je 5. aprila kamenom razbio staklo na Ilijinom autu, a zatim mu zapalio sijeno. Tada je bio i uhapšen. Mještani taj njegov postupak ne pravdaju, ali i ističu da niko nema pravo da nekog ubije, ma koji razlog bio.

Ćopići u Ćopićima u sukobu zbog svinja

Nekoliko dana prije ove tragedije, na pravoslavni Veliki petak, u Gronjim Pervanima Mirko Ćopić (66) napao je komšiju Tomislava Ćopića (74) sjekirom i nanio mu teške tjelesne povrede. 

Komšije su se u zaseoku Ćopići sukobili zbog svinja koje je Mirko pustio da šetaju i koje su ušle u Tomislavovu zemlju te počele da prave štetu. Tomislav je, kako saznaju Nezavisne, došao do prezimenjaka i potom je počela rasprava na međi njihovih imanja. Mirko je u jednom momentu uzeo sjekiru i njom počeo da udara Tomislava, da bi nakon okršaja napustio mjesto incidenta. Potom je telefonom Tomislav pozvao sina Nedeljka, da bi ubrzo stigla i policija.

Krmci unište sve što mještani zasiju

"Otac je imao ranu na ramenu i iza uha. Mirko mu je slomio rebra i iščašio kuk", rekao je Nedeljko, koji se čudi da mu je otac uopšte mogao da hoda. Nedeljko tvrdi da selo već godinama ima problem s Mirkom te da je policija nekoliko puta intervenisala zbog njega. Kako kaže, Mirko ne živi u selu, već povremeno dolazi kako bi nahranio životinje.

"Otac živi na svom imanju i hrani životinje. Mirkovi krmci prave probleme jer unište sve što mještani zasiju", objašnjava Nedeljko i zaključuje da je Mirko odranije poznat po nasilnom ponašanju.
 


Tagovi

Tragedija Sukob Ubojstvo Vasilj Knežević Ilija Milić Tomislav Topić Mirko Topić Topići Kotor Varoš


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.