AgroKlub.com

\

Poljoprivredne vijesti

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Poljoprivredne vijesti » Glasovi studenata prevaga u izboru dekana?

Glasovi studenata prevaga u izboru dekana?

Poljoprivredni fakultet Osijek

Glasovi studenata prevaga u izboru dekana?

Datum: 17.05.2017. 17:50

Kategorija:

Poljoprivredne vijesti

Danas se jasno vidi zašto je broj studenata u Studentskom zboru i Fakultetskom vijeću bio povećan. U slučaju podjednakog rezultata, glasovi studenata bit će oni koji će odlučiti novog dekana, stoji između ostaloga u anonimnom pismu koji smo zaprimili u redakciju uoči izbora novog dekana Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku.

"Od svega nekoliko glasova studenata na izboru za novog dekana, došlo se do broja 18. Danas se jasno vidi zašto je broj studenata u Studentskom zboru i Fakultetskom vijeću bio povećan. U slučaju podjednakog rezultata, glasovi studenata bit će oni koji će odlučiti novog dekana", stoji između ostaloga u anonimnom pismu koji smo zaprimili u redakciju uoči izbora novog dekana Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku.

Kako se navodi, žele nas upoznati sa zbivanjima koji uključuju "korupciju i nemoralne radnje". Upravo studente - glasače, vrbuje se danima da svoj glas daju određenom kandidatu. Između ostalog i obećanjima o vođenju na studijska putovanja.

"Studenti su u strahu. Radi ovakvih manipulacija većina njih glasat će sutra za određenog kandidata", zaključuje se u pismu koje, kao i po medijima, kruži po fakultetu.

Inače, Fakultetsko vijeće koje se sastoji od 117 članova bira dekana, od toga 18 studenata. Za izbor je potrebno najmanje 59 glasova.

Demanti pisma

U ime Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, na navedeno je pismo stigao demanti koji potpisuje dekan prof.dr. Vlado Guberac. Demanti prenosimo u cijelosti:

Poštovani, Poljoprivredni fakultet u Osijeku u skladu s odredbama Zakona o medijima (članak 40.) zahtjeva objavu demantija na članak naslova "Glasovi studenata prevaga u izboru dekana?" objavljenog na internetskom portalu www.agroklub.com dana 17. svibnja 2017. godine.

Sukladno članku 42. stavak 9. Statuta Poljoprivrednog fakulteta koji je Fakultetsko vijeće donijelo na svojoj sjednici 28. studenog 2014., (potvrđen od Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku), Studentski zbor Fakulteta bira 15 predstavnika studenata u Fakultetsko vijeće, sukladno Statutu i općim aktima Studentskog zbora Fakulteta. Člankom 63. stavkom 5. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju je određeno da su članovi Fakultetskog vijeća i studentski predstavnici, koji čine najmanje 15% ukupnog broja članova Fakultetskog vijeća.

Sukladno navedenom, Odlukom o izmjenama i dopunama Statuta Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, izmijenjena je i odredba članka 42. stavak 9. Statuta Fakulteta na sjednici Fakultetskog vijeća održanoj dana 27. listopada 2016. godine koju je potvrdio Senat Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku 42. stavak 9., a koja sada glasi: "Studentski zbor Fakulteta bira u Fakultetsko vijeće predstavnike studenata, najmanje 15% od ukupnog broja članova Vijeća, sukladno Statutu i općim aktima Studentskog zbora Fakulteta."

U objavljenom tekstu je točno navedeno da se Fakultetsko vijeće sastoji od 117 članova od kojih sukladno gore navedenom najmanje 15% čine studenti, a to je 18 studenata. Da se radi o netočnim navodima i neistinama navedenih tvrdnji, kao i samog naslova objavljenog teksta na vašem portalu, govori i činjenica da su dana 18. svibnja 2017. godine članovi Fakultetskog vijeća izabrali za dekana fakulteta prof.dr.sc. Krunoslava Zmaića, koji je od 115 članova Fakultetskog vijeća koji su nazočili sjednici, dobio 87 glasova, a drugi kandidat prof.dr.sc. Danijel Jug, dobio je 27 glasova (jedan glasački listić je bio nevažeći).

Kao dekan i zakonski zastupnik Fakulteta izražavam žaljenje što se, u ovom slučaju Vaš medij, služi neistinama i objavljuje neprovjerene informacije odnosno dezinformacije, koje nanose štetu ugledu Fakulteta. Molimo Vas objavu ovog ispravka u cijelosti, na primjerenom prostoru, i to već danas na internet stranici Agrokluba, kako je predviđeno Zakonom o medijima.

S poštovanjem, dekan Prof. dr. sc. Vlado Guberac

Foto: pfos.unios.hr

Broj pregleda članka: 2545; Uspješnost članka: 164.25

Tagovi: Poljoprivredni fakultet Osijek, Studenti, Izbor dekana

Ključne riječi članka: glasovi, studenata, prevaga, u, izboru, dekana, fakulteta, studenata, dekana, osijeku, vijeća, fakultetsko, fakultetskog, sukladno, članova, vijeće, najmanje, glasova, poljoprivrednog, statuta, sjednici, studentski, izboru, stavak, godine, broja, glasovi, demanti, dekan, medijima, novog, fakultetskog vijeća, fakultetsko vijeće, poljoprivrednog fakulteta, novog dekana, glasovi studenata, studentskog zbora fakulteta, članovi fakultetskog vijeća, ukupnog broja članova, članova fakultetskog vijeća, aktima studentskog zbora, općim aktima studentskog, statuta poljoprivrednog fakulteta, sveučilišta josipa jurja, josipa jurja strossmayera, glasovi studenata prevaga


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!


Anketa

Koji biste pick up izabrali za svoje gospodarstvo?

Ford Ranger (32%)

Isuzu D-Max (12%)

Mitsubishi L200 (9%)

Nissan Navara (8%)

Toyota Hilux (20%)

VW Amarok (20%)

Broj glasova: 246

Pregled svih anketa »

Komentiraj anketu »