Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Malinarstvo
  • 08.06.2018. 18:30

Velimir Stanojević: Potrebna strategija za probleme malinara

"Probleme malinarstva treba rešavati na strateški način, a ne na dnevnom nivou. Nacionalni savet za malinu neće određivati cenu", kaže državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Velimir Stanojević.

Foto: Pixabay / cocoparisienne
  • 234
  • 11
  • 0

"Probleme malinarstva treba rešavati na strateški način, a ne na dnevnom nivou", rekao je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Velimir Stanojević. Dodao je da će država učiniti sve da malina ostane srpski brend. Naglasio je da će Ministarstvo posredovati u kriznim godinama za otkupnu cenu - kako bi se balans oko loše cene postigao dogovorom malinara i hladnjičara, prenosi Dnevnik.

"Ne može da se kaže kolika će biti cena malina, jer je to stvar tržišta. Ono što smo se juče dogovorili, i ono na čemu ćemo insistirati kod hladnjičara, jeste da se ne utvrđuju dnevne, već akontne cene", rekao je Stanojević. 

Sastanak sa malinarima: Nacionalni savet za malinu će utvrditi proizvođačke cene

Nacionalni savet za malinu neće određivati cenu

Naglasio je da Nacionalni savet za malinu neće određivati cenu. Kako kaže, Savet je formiran na zahtev proizvođača malina i njihovih udruženja. U njemu će, pored ostalih, biti i dva predstavnika ministarstva. "Mi treba da izradimo strateški dokument, gde ćemo prvo definisati aktuelnu situaciju koja se tiče proizvodnje i prerade malina i da praktično sledeće godine ne dolazimo u situacije u koju smo došli ne samo ove, već i prošle godine", naglasio je Stanojević. 

Komisija: Nema kartela među hladnjačarima

Ima li kartela hladnjačara?

Rekao je da su malinari zahtevali da se "razbiju" karteli hladnjačara, ali i napomenuo da nema dokaza za to. Pozvao je malinare da se udružuju: "Pozivam malinare da budu složni i da nastupaju zajedno, a da mi kao država pomognemo svojim podsticajima. Verujem da će doći do dogovora između malinara i hladnjičara".


Izvori

Dnevnik.rs


Tagovi

Malinari Maline Velimir Stanojević Nacionalni savet za malinu Protesti malinara Hladnjačari Kartel


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.