Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šverc
  • 31.05.2022. 09:00

Uhapšeni u švercu 12.000 litara nafte, "prodavac" - Ukrajinac

Policijski službenici su u mestu Gardinovci, u blizini Titela, na obali Dunava, zatekli četiri osobe dok su pretakali naftu u kamion-cisternu sa broda čiji je kapetan ukrajinski državljanin.

Foto: Depositphotos/Monartfoto
  • 597
  • 174
  • 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za bezbednost na rekama, u okviru akcije "Plovne reke", zaplenili su oko 12.000 litara naftnih derivata i uhapsili M.P. (48), A.P. (21), Z.P. (51), M.R. (53) i ukrajinskog državljanina V.R. (63) zbog sumnje da su švercovali akcizne proizvoda iz Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, saopšteno je iz MUP-a.

Policijski službenici su u mestu Gardinovci, u blizini Titela, na obali Dunava, zatekli M.P, A. P, Z.P. i M.R. dok su pretakali naftu u kamion-cisternu sa broda čiji je kapetan V.R.

Oduzeta i "roba" i novac

Ovom prilikom, policija je oduzela kamion-cisternu sa oko 8.000 litara naftnih derivata, kao i dve tank barže sa po 1.000 i 3.000 litara naftnog derivata, traktor sa praznom prikolicom sa cisternom, dve kante sa ukupno 55 litara naftnih derivata, čamac, pumpu za pretakanje goriva i  mobilne telefone.

Zaplenjeno 10.000 evra (foto: MUP)

Od osumnjičenog V. R. oduzeto je 10.000 evra koje je, kako se sumnja, dobio u zamenu za prodate naftne derivate.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.


Tagovi

Šverc Nafta Naftni derivati MUP Uhapšeni


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)