Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sombor
  • 29.02.2016. 11:00

Traži se sprečavanje uzurpacije državnog zemljišta

Grupa poljoprivrednika iz Sombora, koji već nekoliko dana iz protesta spavaju na njivama, uputila je juče otvoreno pismo predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću u kojem od njega traže da spreči uzurpaciju državnog zemljišta.

  • 144
  • 5
  • 0

Grupa poljoprivrednika iz Sombora, koji već nekoliko dana iz protesta spavaju na njivama, uputila je juče otvoreno pismo predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću u kojem od njega traže da spreči uzurpaciju državnog zemljišta.

Nekoliko desetina poljoprivrednika iz Gakova i Rastina kod Sombora spavaju na njivama, kako bi sprečili da se oru njive u državnom vlasništvu jer, po njihovim rečima, nisu izdate legalno u zakup. Oni zahtevaju da lokalna samouprava raspiše licitaciju za poljoprivrednu zemlju i navode da je u somborskim atarima uzurpirano 5.300 hektara zemlje. "Tražimo bilo kakvo rešenje za ovu godinu, u vidu produženja starih ugovora, vansudskih poravnanja ili bilo kog drugog mogućeg rešenja, kako zemlja ne bi ostala neobrađena", naveli su poljoprivrednici u pismu Vučiću.

Legalno davanje u zakup svima je u interesu

Dodali su da je legalno davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta ne samo u interesu poljoprivrednika koji žive od to rada, već je i u interesu republičkog, pokrajinskog i gradskog budžeta. "S obzirom na to da je naše dosadašnje obraćanje svim nadležnim institucijma za rešenje ovog problema ostalo bez uspeha, smatramo da ste jedino vi kao premijer u mogućnosti da utičete na rad nadležnog ministarstva, lokalne samouprave i preduzmete odredjene mere u cilju rešavanja našeg problema", piše u saopštenju.

Oni su Vučića pozvali da dođe na lice mesta i da se sam uveri u tačnost njihovih navoda.


Izvori

beta.rs


Tagovi

Poljoprivrednici Sombor Protesti Zakup Državno poljoprivredno zemljište Aleksandar Vučić Uzurpacija državnog zemljišta Licitacija

Šta novi ministar poljoprivrede treba prvo da uradi po stupanju na dužnost?

210


Glasova: 83

Uredi tržište poljoprivrednih proizvoda 39,5%

Glasova: 25

Ukine akcize za gorivo 11,9%

Glasova: 10

Reši problem PIO fonda 4,8%

Glasova: 4

Očisti registar goveda i utvrdi tačno brojno stanje 1,9%

Glasova: 3

Poveže katastar sa eAgrarom 1,4%

Glasova: 44

Isplati drugi deo subvencije za semenski materijal 21,0%

Glasova: 40

Sastavi radnu grupu poljoprivrednika kao svojih savetnika 19,0%

Glasova: 1

Ne znam 0,5%

Pregled ankete

Pregled ankete