Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Privredna komora Srbije
  • 13.04.2016. 15:30

Pijace u regionu u korak sa svetskim trendovima

U planu je osnivanje regionalne asocijacije pijačne delatnosti sa ciljem učlanjenja u Svetsko udruženje veletržnica i tržnica.

  • 116
  • 5
  • 0

Na Međunarodnoj konferenciji o pijačnoj delatnosti, koja je održana na Paliću istaknuto je kako je u planu osnivanje regionalne asocijacije pijačne delatnosti sa ciljem učlanjenja u Svetsko udruženje veletržnica i tržnica.

Isti izazovi za sve tržnice i veletržnice

Sve tržnice i veletržnice u regionu posluju na sličan način i suočavaju se gotovo sa istim izazovima. Upravo zbog toga je u planu osnivanje regionalne asocijacije sa ciljem učlanjenja u Svetsko udruženje veletržnica i tržnica, što će omogućiti brže i efikasnije praćenje i usvajanje svetskih trendova razvoja pijačne delatnosti.

Na Međunarodnoj konferenciji o pijačnoj delatnosti koja je 7. i 8. aprila na Paliću okupila predstavnike pijačnih uprava iz Srbije, Mađarske, Makedonije, BiH i Republike Srpske, razgovaralo se o razvojnim projektima, prilagođavanju pijačne delatnosti tržišnim izazovima 21. veka, kao i modelima naplate i formiranja cena pijačnih usluga.

Najavljena manifestacija "Dani pijaca Srbije"

Dan uoči konferencije na Paliću, održane su sednice Upravnog i Nadzornog odbora Udruženja pijaca Srbije - Grupacije za pružanje pijačnih usluga. Na sednicama se razgovaralo o poreskom tretmanu nepokretnosti koje služe za obavljanje komunalnih delatnosti, kao i organizovanju Pete manifestacije "Dani pijaca Srbije". Manifestacija će se održati od 10. do 12. juna 2016. godine u Pančevu, a domaćin je JKP "Zelenilo".

Tatjana Ercegović Petrić, sekretar Udruženja za komunalne delatnosti u PKS je rekla da je zakonodavstvo oblast u kojoj je proteklih godina bilo najviše zajedničkih aktivnosti, a da se trenutno radi na predlogu podzakonskih akata Nacrta izmena i dopuna Zakona o komunalnim delatnostima, koji će biti razmatrani nakon formiranja nove vlade.

Foto:bigstockphotos.com;1markim


Tagovi

Dani pijaca Srbije Regionalna asocijacija Pijačna delatnost Svetski trendovi Tatjana Ercegović Petrić Privredna komora Srbije

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta