Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kazna za stočara
  • 26.03.2023. 15:00

Krava u vazduh bacila i izgazila šetača psa - vlasnik goveda kažnjen

Poznato je da su goveda s mladom teladi zaštitnički nastrojena i nepredvidiva pa ih treba sprečiti u napadu na građane.

Foto: Depositphotos/Chalabala (ilustracija)
  • 241
  • 70
  • 0

Britanskom stočaru je izrečena novčana kazna od 3.500 funti (skoro 4.000 evra) nakon što je njegova krava bacila u vazduh i izgazila jednog šetača psa. 

Stiv Adams bio je na odmoru sa suprugom Džejn u Sidburiju, u blizini Devona u julu 2021. kada su otišli izvan mesta u šetnju sa psom. Hodali su poljskim putem uz kojega su na pašnjaku bile krave s teladi, piše farminguk.  

Došli su do električne ograde koja je delom ograđivala pašnjak. Prema njegovom navodu, tada ih je okružilo 20 goveda, neka s teladi. Jedna krava mu je prišla, spustila glavu i bacila ga u vazduh osam stopa (oko 2,5 metara). Tada ga je počela gaziti, sve dok ovaj, tada 61-godišnjak nije uspeo otpuzati. Za to je vreme pas pobegao, a žena je s plastičnim bacačem loptica udarala kravu kako bi je oterala, ali je bilo bezuspešno. 

Vlasnik krave, Beri Fovler iz Sidburija se nakon podignute tužbe izjasnio krivim za kršenje članka Zakona o zdravlju i bezbednosti na radu budući da nije smeo ostaviti kravu s teladi u polju kojim građani imaju pravo šetati i koje nije ograđeno čvrstom ogradom. 

Na sudu su pojasnili da je poznato da su goveda s mladom teladi zaštitnički nastrojena i nepredvidiva te mogu predstavljati opasnost za šetače, posebno one sa psima.


Tagovi

Krava napala Krava s teladi Zaštitnički nastrojena Čuva mlado Šetnja poljem Kazna


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.