Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Grad
  • 07.05.2018. 11:00

Ivanjica: Grad potukao malinjake i voćnjake

Grad veličine oraha padao je duže od 20 minuta, a zbog poplava je proglašeno vanredno stanje. Slična situacija i na jugu zemlje.

Foto: Pixabay / LoraPalner
  • 1.170
  • 57
  • 0

Nezapamćena oluja koja je pogodila Ivanjicu uticala je na proglašenje vanrednog stanja u četiri mesne zajednici u ovoj opštini -  Ivanjica, Bukovica, Opaljenik i Prilike. Grad je padao duže od 20 minuta, a stradali su malinjaci, kao i voćnjaci. Obilne padavnine poplavile su ulice i objekte. Nakon obilaska celokupnog područja, znaće se da li će biti proglašena vanredna situacija i u drugim mesnim zajednicama, piše Blic

"Ne možemo reći kolike su štete od grada dok ne obiđemo teren, ali sama činjenica da je grad padao 20 minuta, veličine oraha, ukazuje da će štete biti velike", rekao je za Info ligu zamenik predsednika Opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Oluja je počela juče oko 18 sati i 45 minuta, a prema rečima očevidaca,  takvu kišu ne pamte godinama unazad. Nevreme je oštetilo i krovove kuća i vozila. Ispaljeno je 100 protivgradnih raketa, ali strelci nisu uspeli da razbiju oblake, prenosi Mondo.

Nevreme i na jugu zemlje

Podsetimo, grad je krajem aprila naneo štetu voćarima u Leskovcu i Nišu, gde je takođe bilo poplava. Nevreme se juče ponovilo, a najviše su stradali selo Pečenjevac i Čekmin, piše Blic"Mnogo smo se uplašili. To je izgledalo kao da se izlila neka reka, a sva voda se sjurila sa brda pravo u naša dvorišta. Izgledalo je jezivo", rekao je Bojan Stojiljković.

Kako je izgledalo nevreme u Ivanjici, pogledajte u video prilogu portala Info liga:


Tagovi

Grad Nevreme Ivanjica Leskovac Niš Poplava Momčilo Mitrović Bojan Stojiljković


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.