Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • In memoriam
  • 01.12.2016. 17:50

In memoriam Nedjeljko Musulin

Od svih nagrada i priznanja, najdraža mu je uvijek bila dobro napisana priča o običnom čovjeku, težaku.

  • 1.644
  • 183
  • 0

Danas smo se oprostili od Nedjeljka Musulina, našeg dugogodišnjeg suradnika koji je s njemu svojstvenom inspiracijom punio stranice Agrokluba.

Čovjek je to s bogatim iskustvom u poljoprivrednom novinarstvu kojemu nikada nije nedostajalo ideja, volje i motivacije, a vjerojatno je tomu tako jer i sam potječe iz seoske sredine. Njegove su reportaže često služile drugima za primjer - kako pisati objektivno, a opet sa dozom zdrave ljudskosti.

Od zaboravljenog stočarenja Velebita do suvremene proizvodnje mediteranskih kultura, Nedjeljko je znao baš sve sklopiti u riječi. Riječi su za njega bile način života i kulture pa je tako kroz cijeli svoj vijek pisao. Pisao je za Arenu, Hrvatsku maticu iseljenika, Jutro, Konjičku reviju, Sarajevski svijet, Slobodnu Dalmaciju, Cetinska vrila, Večernji list pa i nekada kultni Vjesnik.

Njemu u nebeskoj redakciji lektoriranje neće trebati

Njegova životna priča počela je u voljenom vrgoračkom kraju još 1937. godine, preživio je i Drugi svjetski rat, živio u Egiptu i opet se vratio u svoje mjesto gdje je poučavao povijest i hrvatski, a mnogima je bio omiljeni profesor i učenjak.

Kada se 1974. godine počeo emitirati radijski program sinjskog radija, Nedjeljko je postao njegov glavni urednik. Od svih nagrada i priznanja, najdraža mu je uvijek bila dobro napisana priča o običnom čovjeku, težaku.

"Otišao je naš šjor Nedjeljko gori u rajsku redakciju, slagati svoje zapise o poljima, rijekama, planinama i ponajviše ljudima. Sigurno je samo jedno - njemu lektoriranje neće trebati - to dobro znaju svi u ovom sinjskom kraju", riječi su s kojima i ovu priču valja završiti, a poručio ih je Anto Botić s ferate.hr Nedjeljku u čast.


Tagovi

Nedjeljko Musulin In memoriam Agroklub


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer