Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest poljoprivrednika
  • 05.08.2015. 08:20

Francuski farmeri pustili svinje u tržni centar

Kulminacija protesta u Francuskoj. Svinje su u tržni centar pustili francuski farmeri koji već nedeljama protestuju zbog pada cena i uvozne politike koja uništava domaću proizvodnju.

Foto: Julian Robinson
  • 126
  • 8
  • 0

Kulminacija protesta u Francuskoj. Svinje su u tržni centar pustili francuski farmeri koji već nedeljama protestuju zbog pada cena i uvozne politike koja uništava domaću proizvodnju.

Cene su sada u toj zemlji toliko niske da ne mogu pokriti troškove proizvodnje. Svinje su tako u francuskom gradu Agen puštene u jedan trgovinski lanac te su napravile pravi haos.

Francuski proizvođači protestuju u nekoliko gradova širom Francuske i ne odustaju od svojih zahteva.

Poljoprivrednici u Francuskoj izgubili pet milijardi evra zbog sankcija

Demonstranti su blokirali i granične prelaze te tako sprečili i turiste da obiđu najpopularnije turističke destinacije. Blokiran je i ulazak u Lion. Vlada je odlučila da izdvoji paket hitne pomoći od 600 miliona evra za podršku poljoprivrednicima, ali oni smatraju ovu meru nedovoljnom i zahtevaju kraj rata sankcijama sa Rusijom.

Procenjuje se da je oko 10% francuskih farmi (njih 22,000) na ivici bankrota zbog ukupnog zajedničkog duga od 1 milijarde evra.

Protesti su već izazvali bes nemačkih poljoprivrednika. Udruženje poljoprivrednika mlečne industrije (MIV) navelo je kako su poslali pismo EU u kojem protestuju protiv blokada i specijalnih mera najavljenih od strane francuskih vlasti. Predsednik MIV-a, Eckard Heuser, rekao je kako su neki predlozi od strane francuskog ministra poljoprivrede neprihvatljivi i de fakto bojkotuju nemačke proizvode.

Foto: Julian Robinson


Tagovi

Eckard Heuser Agen Francuski farmeri Prosved poljoprivrednika Svinje u tržnom centru Protesti


Autorka

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao