Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pčelarstvo
  • 07.08.2022. 13:30

Omotnica za pčelarstvo od 2023. do 2027. veća za gotovo 60 posto

Pčelarska je proizvodnja izdvojena u zasebnu sektorsku intervenciju, navodi Ministarstvo poljoprivrede.

Foto: Depositphotos/schlag
  • 4.256
  • 264
  • 0

Pčelarska je proizvodnja u okviru Strateškog plana RH 2023. – 2027., izdvojena u zasebnu sektorsku intervenciju, objavilo je na svojoj stranici Ministarstvo poljoprivrede.

Štoviše, kažu, s obzirom na značaj pčela kao dijela poljoprivrede i sveukupnog sustava očuvanja biološke raznolikosti, Strateški plan donosi povećanje omotnice za ovaj sektor na 28,4 milijuna kuna u 2023. godini, te 28,8 milijuna kuna u ostalim godinama provedbe.

Time je u novom programskom razdoblju povećana za približno 60 posto.

Navode i da su u izradi intervencije u pčelarstvu aktivno sudjelovali predstavnici sektora, a pčelarima i široj javnosti su mjere prezentirane na više stručnih skupova, od kojih ističu pčelarsku radionicu u Poduzetničkom inkubatoru Ploče, te stručni skup tijekom 23. Proljetnog bjelovarskog sajma u Gudovcu.


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske djelatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mjesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Tagovi

Pčelarstvo Omotnica ZPP Strateški plan


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).