"Gastro atlas" otvara apetit i želju za posjetom Osječko-baranjske županije

"Gastro atlas" predstavlja užitak za naša nepca

Osječko-baranjska županija je izvorište vrhunske, autohtone, autentične i jedinstvene gastronomske ponude. Gastronomija je na području najveće slavonske županije uvijek stvarala izdašno hranjiva i ukusna jela, kojima se moglo osigurati egzistencijalne potrebe, ali i zadovoljiti probirljiva nepca.

Danas se malo koja regija u svijetu može pohvaliti tako raznolikom i kvalitetnom ponudom, recepturama i izborom namirnica, načinom pripremanja te ambijentom konzumiranja i uživanja u hrani.

Široki spektar ponude jela, ambijenata i usluga

U turističkom smislu, istočna je Hrvatska prepoznata kao kraj u kojem gosti, osim u prirodnim ljepotama i povijesnim građevinama, ponajviše mogu uživati u prepoznatljivoj gastronomiji. Kvaliteta hrane i namirnica od kojih se proizvodi danas više nije uobičajena i svakodnevna. Dapače, sve su rjeđa područja na svijetu u kojima ćete pronaći namirnice tako visoke kvalitete.

Pred Vama je prezentacija 33 restorana s najširim spektrom ponude jela, ambijenata i usluga; od tradicionalne lokalne kuhinje i seoskog okruženja preko restorana sa stoljetnom tradicijom, restorana u vinarijama, čardama, zaštićenim parkovima prirode i dvorcima do restorana koji odišu gradskim kvartovskim duhom, ambijentom novoizgrađenih urbanih vila do hotela s uobičajenim, a sve više i ekskluzivnim smještajem i ponudom.

U ovoj brošuri imat ćete prigodu pročitati više o tradicionalnim jelima i mjestima na kojima ih možete isprobati. Moći ćete saznati koje se vrste jela pripremaju, te tko i što je utjecao na razvoj tih prepoznatljivih okusa.

Foto: Osječko-baranjska županija