Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

U Bjelovaru počela kampanja cikorije

Prerađene količine variraju ovisno o potrebama proizvodnje. Tijekom kampanje običn prerade oko 800 tona sirove cikorije, a cjelokupan proces prerade obavlja Franck.
Konkretno, vezano uz porijeklo sirovine, cikorija koja se koristi za klasične kavovine se, u suradnji s našim kooperantom Marijom Puškarićem u potpunosti uzgaja i prerađuje u Hrvatskoj, a riječ je o dugoročnoj suradnji s gospodarstvom Puškarića.

Navedene količine zadovoljavaju potrebe tržišta Hrvatske, ali proizvode prodajemo i u nekim drugim zemljama regije u kojima poslujemo, primarno Sloveniji. Dio procesa koji se obavlja u Bjelovarskom pogonu uključuje primarnu preradu odnosno, nakon vađenja i dopreme cikorije u pogon, slijedi rezanje i sušenje cikorije te skladištenje. Sušene kockice cikorije se prže, melju i pakiraju za kavovinu Franck ili prže, melju i miješaju s drugim komponentama prema recepturi i pakiraju u Hrvatskoj.

Od cikorije proizvode liniju „klasičnih“ napitka od žitarica i cikorije koji nastaju prženjem korijena cikorije, ječma i slada – Divka i Franck cikorija. Osim toga, u ponudi imaju i instant liniju napitaka od žitarica i cikorije Bianka.