Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

AFRIČKA SVINJSKA KUGA
Afrička svinjska kuga (ASK) je zarazna virusna bolest domaćih i divljih svinja za koju ne postoji prikladno rješenje. ASK ne predstavlja prijetnju po zdravlju drugih životinjskih vrsta i ljudi. Bolest je obilježena značajnim gubicima, izravnim (usmrćivanje svinja u zaraženim objektima) i neizravnim, uglavnom zbog ograničenja trgovine i izvoza životinja i proizvoda te sirovina dobijenih od svinja.

Tvrtka TIP-SPIN d. o. o. bavi se pružanjem rješenja iz područja higijene u preradi hrane. Kako bismo spriječili širenje zarazne virusne bolesti ASK, postižemo zavidne rezultate s našim FUMICrob generatorima za dezinfekciju u zatvorenom prostoru.

Pripravak sadrži sljedeće aktivne tvari:
- Ortofenil fenol (7%)
- Glutaralni aldehid (3,5%)
- Glikolna (hidroksioctena) kiselina (0,01%).

FUMICROB je generator dima za dezinfekciju s baktericidnim, fungicidnim i virucidnim djelovanjem, koji je razvijen kako bi zadovoljio rastuće zahtjeve moderne prerade hrane.
FUMICROB je generator suhog dima za uništavanje bakterija, gljivica i virusa, osiguravajući visoke higijenske standarde u svim osjetljivim područjima (javno zdravstvo, prehrambena industrija, zdravlje životinja, poljoprivreda itd. ). Ne povećava vlažnost zraka i površina. Dim nastaje tehnologijom ultrafine mikrodisperzije, koja ravnomjerno emitira čestice malih veličina u usporedbi s dezinficijensima na drugim bazama koje se obično koriste u dezinfekciji. Takve male čestice omogućuju potpunu dezinfekciju, istovremeno dezinficiraju i zrak i površine prostorija, a također dolaze do svih teško dostupnih mjesta (utori, mjesta iza namještaja /opreme, otvori, praznine..)

FUMICROB je jedini sustav koji se razvija i sprječava svaku opasnost i izloženost pružatelja dezinfekcije i na taj način poboljšava radne uvjete.

DJELOVANJE:

FUMICROB je vrlo svestran dezinficijens zbog kombinacije aktivnih sastojaka kao što su orto fenilfenol (OPP) i glutaralni aldehid. Glutaralni aldehid je vrlo učinkovit virucid (korona) koji pogađa širok raspon mikroorganizama - uključujući Gram-pozitivne i Gram-negativne bakterije, gljivice, bakterijske spore. Također djeluje protiv virusa s omotnicom ili vanjskim plaštom (koji štiti genetski materijal virusa i njegov životni ciklus tijekom putovanja između domaćina).
Koristite FUMICROB generator dima za fumigaciju prostora za uzgoj kao preventivnu mjeru 6 do 12 sati prije stavljanja svinja ili tijekom uzgoja. U slučaju infekcije koristi se kurativno nakon pražnjenja matičnog prostora svinja. Ne zaboravimo i na dezinfekciju transportnog vozila.
Pripravak se pakira u limenke različitih veličina, u kojoj se nalaze navedene aktivne tvari, kao i punilo u obliku disperzije suhog praha.

Upute za praktičnu uporabu sredstva:
0. Izračunajte broj doza/spremnika potrebnih za volumen vaše sobe.
Isključite rad protupožarnih senzora.
1. Lagano protresite dozu kako biste osigurali labavost unutarnje prašine.
2. Skinite plastični poklopac , izvucite čahuru i stavite na vatro odpornu
površinu daleko od zapaljivih izvora.
3. Aktivirajte proizvod paljenjem pamučnog kabela za paljenje (fitilj).
Napustite sobu. U slučaju uporabe više doza, prvo aktivirajte dozu koja
je najudaljenija do najbližeg izlaza.
4. Ostavite tretirano područje zatvoreno najmanje 12 sati.
5. Opremite natpisom "DIMLJENO PODRUČJE, NE ULAZITE".
6. Prije ponovne uporabe prostorije prozračite.

Dodatne informacije:
Tip Spin d. o. o. , higijenski premazi, premazi, paneli i podtisci
Ulica heroja Šaranoviča 34, 2000 Maribor, Slovenija
Tel: +386 (0)2 252 77 34
E-pošta: info@tipspin.eu