AgroKlub.com

\

Korisnici

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Korisnici » ivona.zinic » Moji tekstovi

ivona.zinic (Ivona Žinić)

SAME traktori na Bjelovarskom sajmu!

PNPlus - SAME
01.04.2016.

SAME traktori na Bjelovarskom sajmu!

Jeste li već na putu u Bjelovar kako biste posjetili 19. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam? Ako jeste ili pak imate u planu, obavezno prošetajte i do PNPlus izložbenog prostora na kojemu ćete naći SAME traktore! Po prvi puta na gudovačkom sajmu kao zaseban odjel tvrtke Poljo-Nova koja također ima izložbeni prostor, ovi traktori će biti... SAME traktori na Bjelovarskom sajmu!

Poseban popust na Deutz-Fahr!

Poljo-Nova
31.03.2016.

Poseban popust na Deutz-Fahr!

Za manje od 24 sata svoja vrata otvara 19. izdanje Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma. Na sajamskom prostoru u Gudovcu ponovo će se okupiti brojni izlagači poljoprivredne mehanizacije, među kojima i tvrtka Poljo-Nova koja već tradicionalno na ovaj sajam dovozi 'ergelu' Deutz-Fahr strojeva. "Na sajmu izlažemo u kontinuitetu od 2001... Poseban popust na Deutz-Fahr!

KRONE uskoro opet u Gudovcu!

Mehanizacija Miler
27.03.2016.

KRONE uskoro opet u Gudovcu!

Da su KRONE pravi stručnjaci za travnate površine, mogli smo se uvjeriti na nedavno održanoj velikoj KRONE prezentaciji na sajamskom prostoru Gudovac. Preko 200 sudionika moglo je izbliza pogledati ove velebne strojeve, ali isto tako svjedočiti i prvoj prezentaciji mehanizacije koja se u Hrvatskoj održala u zatvorenom prostoru. Ako ste tada slučajno... KRONE uskoro opet u Gudovcu!

Bayer Expert Forum ponovno oduševio!

Bayer Expert Forum
08.02.2016.

Bayer Expert Forum ponovno oduševio!

Ako ste bili sudionik Bayer AGROFest-a u lipnju prošle godine održanog u Slavonskom Brodu, mogli ste samo zamisliti kakva vas vesela atmosfera čeka na ovogodišnjem Bayer Expert Forumu. Preko petstotinjak gostiju i ovaj puta se veselilo uz Bayerovce do ranih jutarnjih sati, a svemu je prethodio službeni program za koji je Bayer ponovo angažirao jednog... Bayer Expert Forum ponovno oduševio!

Novi kukuruzni izbornici iz Syngente!

Syngenta
21.01.2016.

Novi kukuruzni izbornici iz Syngente!

Syngentini hibridi kukuruza svojom stabilnosti u proizvodnji, visokim prinosima i kvalitetom zasigurno su pri samom vrhu u RH, a da njihovi stručnjaci konstantno rade na inovacijama, mogli smo se uvjeriti ovih dana kada je Syngenta započela sa predstavljanjem novih hibrida kukuruza poljoprivrednicima diljem Hrvatske. Nakon Požege i Međimurja, Syngenta... Novi kukuruzni izbornici iz Syngente!

Tečajem cvjećar-aranžer osvojite tržište!

Kažu kako nikada nije kasno za učenje i stjecanje novih znanja, a ako ste i pomalo umjetnička duša koja je oduvijek gajila ljubav prema cvijeću, onda ste na pravom mjestu. Pučko otvoreno učilište Osijek organizira program osposobljavanja za poslove cvjećara-aranžera, a predbilježbe su već započele! A kako u ovo doba pronaći posao nije lako... Tečajem cvjećar-aranžer osvojite tržište!

Ugrabite kvalitetne zubane po akcijskim cijenama!

BC Institut
14.12.2015.

Ugrabite kvalitetne zubane po akcijskim cijenama!

Prosinac je mjesec kada se mehanizacija čisti i sprema na zimski san i polako kreću planovi za narednu sjetvenu sezonu pa mnogi već razmišljaju i o nabavci sjemena. A kako je ovo ujedno i mjesec darivanja, Bc Institut donosi akcijske cijene svojih hibrida kukuruza! BC Institut u ponudi ima kvalitetne zubane, polutvrdunce, hibride kokičara, šećeraca i... Ugrabite kvalitetne zubane po akcijskim cijenama!

Kvalitetna gnojiva ne poznaju granice!

Gnojiva nekada znana pod imenom Scotts, a danas ICL Specialty Fertilizers, možemo pronaći kod zadovoljnih korisnika diljem regije. Sa ICL-ovim predstavnikom za Istočnu Europu, Zoranom Salopekom, posjetili smo poljoprivredne proizvođače u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji, a svi oni su se uvjerili u kvalitetu ICL SF gnojiva i zadovoljno pričaju o... Kvalitetna gnojiva ne poznaju granice!

Lemken proširuje ponudu nošenih plugova!

Lemken
23.11.2015.

Lemken proširuje ponudu nošenih plugova!

Tvrtka Lemken izlagala je na ovogodišnjem izdanju najvećeg međunarodnog sajma poljoprivredne mehanizacije, Agritechnica 2015., održanom u Hannoveru. Na sajmu su predstavili brojne inovacije, a među njima i nove modele svoje plave mehanizacije. Jedna od vijesti bila je proširenje ponude njihovih nošenih plugova okretača za dvije Juwel 8 M serije... Lemken proširuje ponudu nošenih plugova!

Akcija Hardi prskalice i Bogballe raspodjeljivača!

Findri
29.09.2015.

Akcija Hardi prskalice i Bogballe raspodjeljivača!

Jesen donosi i brojne akcije, a jedna takva dolazi nam i iz tvrtke Findri d.o.o., ovlaštenog zastupnika brojih marki iz segmenta tehnike prskanja, ali i raspodjele gnojiva. Iz oba područja trenutno nudi posebnu akciju, a radi se o Hardi vučenoj prskalici te Bogballe raspodjeljivačima gnojiva. Hardi - dizajnirana za jednostavnost i pouzdanost Raspon... Akcija Hardi prskalice i Bogballe raspodjeljivača!

Dekalb hibridi u usporedbi s konkurencijom!

DEKALB Hrvatska
26.09.2015.

Dekalb hibridi u usporedbi s konkurencijom!

Ni tmuran dan nije spriječio brojne zainteresirane da posjete DEKALB Inovativni centar koji je danas održan u Brođancima nedaleko Osijeka. Na proizvodnim površinama PPK Valpovo, a u suradnji sa Bayer CropScience, DEKALB stručni tim prisutnima je prezentirao inovacije iz svijeta hibrida kukuruza. Nadovezao se i Bayer sa svojim zaštitnim sredstvima te... Dekalb hibridi u usporedbi s konkurencijom!

Poziv na Dane polja Bc Instituta!

BC Institut
21.09.2015.

Poziv na Dane polja Bc Instituta!

Sutra, 22. rujna 2015., prva je prilika da zainteresirani posjete jedan od nadolazećih Dana polja tvrtke Bc Institut. Dan polja će se odviti u Rugvici kod Zagreba, u sjedištu tvrtke na adresi Dugoselska 7, a prijem sudionika započinje u 10:30 u Velikoj dvorani sjedišta tvrtke. Ako pak ne uspijete doći do Rugvice, već u četvrtak 24. rujna pruža se... Poziv na Dane polja Bc Instituta!

Besplatan ulaz na veliki svjetski sajam genetike!

Stočni sajam
16.09.2015.

Besplatan ulaz na veliki svjetski sajam genetike!

Na 23. izdanju Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajam predstavljen je najveći stočni sajam za profesionalne uzgajivače u Europi, SOMMET DE L’ELEVAGE. Smješten u središtu Centralnog Masiva, u regiji s najvećim brojem mesnih goveda u Europi, sajam SOMMET DE L’ELEVAGE se održava u gradu Clermont-Ferrand u Francuskoj. Sajam je jedan od... Besplatan ulaz na veliki svjetski sajam genetike!

Posjetite natjecanje cvjećara i kreativne radionice

Flora Trade Show
15.09.2015.

Posjetite natjecanje cvjećara i kreativne radionice

Uskoro svoja vrata otvara prvo izdanje međunarodnog sajma hortikulture, cvjećarstva i uređenja okoliša, Flora Trade Show. Sajam se održava od 23. do 25. rujna u Riminiju, Italija, na Rimini Fiera sajamskom prostoru, u halama A1 do A3, a biti će otvoren svaki dan od 9:30 do 18:30 sati. Zelene tehnologije i održivi razvoj kao ključni element Rimini... Posjetite natjecanje cvjećara i kreativne radionice

Sva Kverneland mehanizacija na promo cijenama!

Grapak
10.09.2015.

Sva Kverneland mehanizacija na promo cijenama!

Zastupnik brojnih marki mehanizacije, tvrtka Grapak d.o.o., i ove godine izlaže na Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu. 23. izdanje ovog sajma biti će bogatije za još jednu akciju za posjetitelje, a to je ona za Kverneland mehanizaciju, čiji je generalni zastupnik za Hrvatsku nedavno postala upravo tvrtka Grapak. "Kao i svake godine i ove ćemo... Sva Kverneland mehanizacija na promo cijenama!

Glasovna kontrola strojeva - budućnost agrara

Grapak
31.08.2015.

Glasovna kontrola strojeva - budućnost agrara

Ono što se nekada smatralo znanstvenom fantastikom, polagano postaje realnost s obzirom na sve veći napredak u razvoju tehnologije. Ali da će takva tehnologija biti spojiva sa radom jednog seljaka na polju, to nam je bilo apsolutno nezamislivo. No stručnjaci tvrtke Kverneland pokazali su nam kako je zaista sve moguće! Predstavljanje nove tehnologije i... Glasovna kontrola strojeva - budućnost agrara

Još veći i još bolji - FarmShow 2015!

Farm Show
30.07.2015.

Još veći i još bolji - FarmShow 2015!

Lagano kreće sezona jesenskih poljoprivrednih sajmova, a jedan od prvih koji će otvoriti svoja vrata znatiželjnim posjetiteljima je sajam poljoprivredne mehanizacije u Osijeku, FarmShow 2015. Prošlogodišnje prvo izdanje sajma oduševilo je profesionalne proizvođače, ali i šetače, ljubitelje mehanizacije, a ove godine očekuje se još veća... Još veći i još bolji - FarmShow 2015!

Prezentacija novog modela Case kombajna!

Agronom
16.07.2015.

Prezentacija novog modela Case kombajna!

Dana 15.07. tvrtka Agronom održala je prezentaciju Case IH Axial Flow kombajna nove serije 140 - model Axial Flow 6140 na imanju gospodina Josipa Šipoša u Baranji. Radi se o kombajnu snage 400 KS, zapremini spremnika za zrno 10.570 L i brzini pražnjenja od 113 L/s, sa žitnim hederom zahvata 6 m i Vario stolom na izvlačenje. Prezentirana je i visoko... Prezentacija novog modela Case kombajna!

Primamo narudžbe za sadnice ruža!

Rasadnik Virag
24.06.2015.

Primamo narudžbe za sadnice ruža!

Ako uređujete i njegujete svoj vrt, vjerojatno već sada razmišljate o jeseni i tome koju ćete novu vrstu i gdje zasaditi. Još ako ste ljubitelj ruža, koje valja saditi u proljeće ili još čak bolje u jesen, tada ste na pravom mjestu jer Rasadnik ruža Virag početkom lipnja započeo je sa zaprimanjem narudžbi za jesensku sadnju. Ovaj obiteljski... Primamo narudžbe za sadnice ruža!

Preko 500 gostiju na Bayer AgroFEST-u!

Bayer
12.06.2015.

Preko 500 gostiju na Bayer AgroFEST-u!

Jučerašnji pakleno vruć dan obilježio je Bayer AgroFEST, događaj koji je u Slavonskom Brodu okupio preko 500 poljoprivrednika. Već od 9 sati ujutro počela je rasti temperatura, i zraka i atmosfere na AgroFESTU, kada su sudionike dočekivale zgodne hostese koje su dijelile prijeko potreban modni dodatak - šešir. Ovaj posve drugačiji događaj... Preko 500 gostiju na Bayer AgroFEST-u!

Veliki Dan polja tvrtke BASF!

BASF
11.06.2015.

Veliki Dan polja tvrtke BASF!

10.06. tvrtka BASF održala je do sada najveći Dan polja, u Slakovcima kod Vinkovaca. U suradnji sa tvrtkom Felix d.o.o. koja im je ustupila svoju proizvodnu površinu, okupili su 300-tinjak znatiželjnika koji su došli pogledati pokusna polja soje, pšenice i kukuruza. Naoružani BASF šeširima i željni čuti savjete stručnjaka, poslušali su... Veliki Dan polja tvrtke BASF!

Pogledajte Pottinger strojeve u radu!

Demonstracija
15.05.2015.

Pogledajte Pottinger strojeve u radu!

Iduću srijedu, 20. svibnja 2015., POD proizvodnja opruga Dežanovac d.o.o., u suradnji sa Savjetodavnom službom Bjelovarsko-bilogorske županije, organizira demonstraciju Pottinger strojeva. Demonstracija će se održati u 11:00 sati na poljoprivrednom gospodarstvu Dekalić Kristijan OPG u Šandrovcu, Doljani 29 (na ulazu u Šandrovac od strane... Pogledajte Pottinger strojeve u radu!

82. Novosadski sajam otvorio svoja vrata!

Novosadski sajam
09.05.2015.

82. Novosadski sajam otvorio svoja vrata!

Danas je svoja vrata otvorila jedna od najvećih sajamskih manifestacija u ovom dijelu Europe - 82. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu - i traje sve do 15. svibnja 2015, a posjetiti ga možete svakodnevno od 9 do 19h. Proizvođači, trgovci, stručnjaci, privredne delegacije, predstavnici medija i posjetitelji iz svih dijelova društvenog i... 82. Novosadski sajam otvorio svoja vrata!

Uz trimer, na poklon električne škare za živicu!

Posebna ponuda
06.05.2015.

Uz trimer, na poklon električne škare za živicu!

Najprikladnije vrijeme za šišanje oblikovanih živica koje su u proljeće potjerale mladice, počinje sredinom lipnja. S krajem tog mjeseca završava proljetno razdoblje intenzivnog rasta, a kako će tijekom ljeta izrasti tek kratki izboji, živica će svoj oblik zadržati do iduće godine. Redovitim održavanjem i šišanjem, živica će osim lijepog... Uz trimer, na poklon električne škare za živicu!

Otvoren 18. Proljetni bjelovarski sajam!

Bjelovarski sajam
20.03.2015.

Otvoren 18. Proljetni bjelovarski sajam!

Bez obzira na pomrčinu sunca, lijep je i sunčan dan, a još k tome i 18. rođendan Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma koji je jučer, 19. ožujka, otvorio svoja vrata za posjetitelje. Danas je pak održano svečano otvorenje sajma koje su uveličala brojna lica lokalne samouprave, ali i Ministar poljoprivrede, Tihomir Jakovina. Uvodnu riječ... Otvoren 18. Proljetni bjelovarski sajam!

Sajamski popust na Bc hibride kukuruza!

Nastavlja se pohod BC Instituta na sajmove, a ovaj puta ćete njihove hibride moći naći na 18. Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu koji sutra, 19. ožujka, otvara svoja vrata posjetiteljima i to na već poznatom sajamskom prostoru Gudovac. Ako ste prije desetak dana posjetili Osječki proljetni sajam, mogli ste u prolazu naletjeti na zgodne BC... Sajamski popust na Bc hibride kukuruza!

Povoljna organska gnojiva i besplatni eko savjeti!

Pro-Eco
14.03.2015.

Povoljna organska gnojiva i besplatni eko savjeti!

Za sve ljubitelje ekološke proizvodnje ili pak one koji će joj se tek okrenuti, vrijedi prošetati na ovogodišnji, 18. po redu, Proljetni međunarodni bjelovarski sajam koji će svoja vrata otvoriti idući četvrtak, 19. ožujka. Posjetitelji će na sajmu imati priliku obići izložbeni prostor mlade tvrtke Pro-eco čiji su stručnjaci vođeni idejom i... Povoljna organska gnojiva i besplatni eko savjeti!

Novi MF model traktora na sajmu u Gudovcu!

Austro Diesel
12.03.2015.

Novi MF model traktora na sajmu u Gudovcu!

Ljubiteljima poljoprivredne mehanizacije svakako će se isplatiti posjetiti ovogodišnji 18. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam koji se odvija od 19. do 22. ožujka 2015. na sajamskom prostoru Gudovac u Bjelovaru. Osim brojnih izlagača, biti će održane i razne prezentacije, a neće manjkati niti dobre zabave. Već tradicionalno, na proljetnom sajmu... Novi MF model traktora na sajmu u Gudovcu!

Gudovac - vrata do popusta na mehanizaciju!

Hittner
11.03.2015.

Gudovac - vrata do popusta na mehanizaciju!

Manje od 10 dana dijeli nas od početka 18. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma u Gudovcu, na kojemu će posjetitelji još jednom imati priliku vidjeti i široku paletu ponude mehanizacije. Jedna od tvrtki koja će izložiti svoj asortiman je HITTNER d.o.o. iz Bjelovara, tvrtka kojoj je cilj zadovoljiti zahtjeve kupaca kroz pouzdanu i prepoznatljivu... Gudovac - vrata do popusta na mehanizaciju!

Prezentacija poljoprivrednih strojeva u Zadru!

Agrotehnika
10.03.2015.

Prezentacija poljoprivrednih strojeva u Zadru!

Agrotehnika je trgovina i servis malih poljoprivrednih strojeva sa sjedištem u Zadru, osnovana u studenom 2012. godine. U ponudi proizvoda imaju nekoliko svjetski poznatih brandova te su ovlašteni servis i trgovina za Makita, Dolmar, Cub Cadet, Solo, Kawasaki, MTD te Briggs & Stratton proizvode, a ponudom rezervnih dijelova pokrivaju široki spektar... Prezentacija poljoprivrednih strojeva u Zadru!

Ovog vikenda posjetite Osječki proljetni sajam!

Program sajma
05.03.2015.

Ovog vikenda posjetite Osječki proljetni sajam!

Sutra svoja vrata otvara 22. Osječki proljetni sajam i 16. Obrtnički sajam u Osijeku koji se već tradicionalno održava na osječkom sajamskom prostoru Pampas. Sajam traje do 08. ožujka, a osim izložbenih štandova, posjetitelji će imati prilike sudjelovati na stručnim skupovima, savjetovanjima i demonstracijama rada strojeva i opreme. Kompletan... Ovog vikenda posjetite Osječki proljetni sajam!

10 posto popusta na drljače i sjetvospremače!

Pecka na sajmovima
27.02.2015.

10 posto popusta na drljače i sjetvospremače!

Proizvodnja poljoprivrednih strojeva, izrada dijelova poljoprivrednih strojeva, reparacija poljoprivrednih strojeva i kamionskih prikolica, tokarske i glodačke usluge, strojno brušenje, izrada zupčanika i lančanika, izrada alata, konstrukcije, brojne su djelatnosti tvrtke Pecka d.o.o. koja danas kreće sa prezentiranjem svoje mehanizacije na hrvatskim... 10 posto popusta na drljače i sjetvospremače!

Jedini hrvatski proizvod na sajmu u Parizu!

POD na SIMA 2015
19.02.2015.

Jedini hrvatski proizvod na sajmu u Parizu!

Od 22. do 26. u Parizu se odvija međunarodni sajam poljoprivrede i stočarstva - SIMA 2015. Sajam se prostire na čak 27 hektara izložbenog prostora u parku Nord Villepinte, a broj posjetitelja raste preko 248.800, iz čak 145 država svijeta. Na sajmu se održi preko 50 foruma i predavanja, a brojka izlagača je na impozantnih 1.700 tvrtki iz 42 države... Jedini hrvatski proizvod na sajmu u Parizu!

Posjetite predavanje: Kako suzbiti štetnike masline?

21. i 22. veljače 2015. godine, u splitskom hotelu Zagreb, u organizaciji Saveza maslinara i uljara Splitsko-dalmatinske županije, a pod pokroviteljstvom predsjednika RH, Hrvatske Vlade, Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita održati će se 12. međunarodna manifestacija maslinara Mediterana pod nazivom "Maslina Split 2015.". Na sajmu će svoj... Posjetite predavanje: Kako suzbiti štetnike masline?

Besplatno na sajam prerade i pakiranja hrane!

Ipack-Ima
16.02.2015.

Besplatno na sajam prerade i pakiranja hrane!

Sajam IPACK-IMA nalazi se među najatraktivnijim svjetskim sajmovima za dobavljače tehnologije i materijala za preradu i pakiranje, a održati će od 19. do 23. svibnja u Milanu, Italija, na Fiera Milano sajamskom prostoru. Ipack-Ima je jedini sajam koji je službeno priznat od strane EXPO Milano (koji se ove godine održava od 1. svibnja do 31. listopada... Besplatno na sajam prerade i pakiranja hrane!

Gnojiva nove generacije na našim poljima!

Vita Kemija
05.02.2015.

Gnojiva nove generacije na našim poljima!

Tlo je supstrat koji sadrži hranjive tvari nužne za život biljaka i u svakom njegovom centimetru žive milijuni bakterija i gljiva od kojih su 90% nužni za život biljaka. Za život mikroorganizama u tlu, kao čimbenika plodnosti tla, važna je kontinuirana opskrba organskom tvari. Također, i svaka kultura mora imati dostupu zalihu svih potrebnih... Gnojiva nove generacije na našim poljima!

Akcija BC hibrida kukuruza!

BC Institut
06.01.2015.

Akcija BC hibrida kukuruza!

Bc Institut je tvrtka koja je okrenuta tržištu u zemlji i inozemstvu kroz proizvodnju, doradu i prodaju vlastitih hibrida i sorata. Kao znanstveno istraživačka institucija djeluje 117 godina razvijajući oplemenjivanje bilja i sjemenarstvo ratarskih kultura kao svoju osnovnu djelatnost. Oplemenjivači kukuruza su kroz godine rada postigli izvanredne... Akcija BC hibrida kukuruza!

John Deere zimska akcija do kraja veljače!

Novocommerce
22.12.2014.

John Deere zimska akcija do kraja veljače!

Kašlje li i vaš John Deere u ove hladne zimske dane? Možda je vrijeme za novo ulje! Tvrtka Novocommerce International d.o.o., generalni zastupnik za John Deere, do kraja veljače, točnije do 28.02.2015. godine, ima zimsku akciju orginalnih John Deere filtera, ulja i antifriza. Povjerite svoje mehaničarske probleme Novocommerce stručnom timu osoblja... John Deere zimska akcija do kraja veljače!

29. skup KWS-a i hrvatske industrije šećera!

KWS Sjeme d.o.o.
16.12.2014.

29. skup KWS-a i hrvatske industrije šećera!

12. i 13. prosinca je u bizovačkom hotelu Aquapolis održan 29. skup KWS-a i hrvatske industrije šećera. Ovaj, već tradicionalni događaj, okupio je preko stotinu uzvanika koji su došli poslušati o rezultatima uzgoja šećerne repe nakon sezone 2014. godine, ali i čuti kakve novosti KWS sprema za nadolazeću godinu. Događaj je otvorio gospodin... 29. skup KWS-a i hrvatske industrije šećera!

Predavanje o Mjerama na kućnom sajmu!

Sajam mehanizacije
09.12.2014.

Predavanje o Mjerama na kućnom sajmu!

Ovo hladno i tmurno vrijeme gotovo da je ispraznilo njive, a mehanizacija spremno čeka iduću sezonu. No ako razmišljate o novom traktoru, prskalici ili možda sijačici, u nedjelju 14.12.2014., u razdoblju od 09:00 do 16:00 sati, firma Grapak otvara vrata Kućnog sajma u svom novootvorenom objektu na adresi Mavra Schlengera 5, Gornji Kneginec, 42204... Predavanje o Mjerama na kućnom sajmu!

15 posto niže cijene priključnih strojeva!

Pecka d.o.o.
02.12.2014.

15 posto niže cijene priključnih strojeva!

Polako nam stižu blagdani, krenula je kupovina poklona, a što bi bilo najbolje pokloniti poljoprivredniku? Mehanizaciju dakako! A eto sreće pa su i u tom sektoru krenuli blagdanski popusti te su strojevi pristupačnijih cijena. Idealna prilika za pripremu za nadolazeću sezonu! Tvrtka Pecka d.o.o. već dugi niz godina bavi se proizvodnjom poljoprivrednih... 15 posto niže cijene priključnih strojeva!

Uz mjere ruralnog razvoja do nove mehanizacije!

PBZ Leasing
28.11.2014.

Uz mjere ruralnog razvoja do nove mehanizacije!

Nedavno smo pisali o najavi natječaja ruralnog razvoja putem kojih će poljoprivrednicima biti dostupna sredstva iz Fonda za regionalni razvoj. U sklopu Operativnog programa ruralnog razvoja raspisane su mjere, a jedna od njih, koja će zasigurno biti interesantna mnogim poljoprivrednicima, jest Mjera 4 – Ulaganja u fizičku imovinu, koja znači ujedno i... Uz mjere ruralnog razvoja do nove mehanizacije!

Zimski pregled strojeva već od 500kn!

Novocommerce akcija
26.11.2014.

Zimski pregled strojeva već od 500kn!

Polako završavaju poljoprivredni radovi, a vaši limeni ljubimci zasluženo odlaze na zimski odmor. No ono što bi im svakako koristilo prije zimskog sna, jest jedan dobar zimski pregled koji će ujedno i vama osigurati miran san jer će vaši strojevi biti spremni za nadolazeću sezonu. Tvrtka Novocommerce International d.o.o., generalni zastupnik za John... Zimski pregled strojeva već od 500kn!

Dvije godine pogodnosti uz Arion 410 CIS!

Jerković d.o.o.
12.11.2014.

Dvije godine pogodnosti uz Arion 410 CIS!

Ići novim putevima jedna je od osnovnih vrlina tvrtke CLAAS. Ostati u kretanju, stalno težiti k boljem i pritom nikada ne izgubiti tlo pod nogama: tako od 99-te godine glasi recept za uspjeh ove tvrtke. Njihov put slijedi i Jerković d.o.o., glavni ovlašteni Claas partner za istočnu Hrvatsku, koja sa Claasom surađuje od davne 1978. godine. Znanje... Dvije godine pogodnosti uz Arion 410 CIS!

Kako spriječiti pojavu mikotoksina?

Integra Agro 7
11.11.2014.

Kako spriječiti pojavu mikotoksina?

Mikotoksini nastaju u polju, kao i prilikom rukovanja i skladištenja poljoprivrednih proizvoda, a njihova globalna pojava je glavni faktor rizika. Procjenjuje se da je na svjetskom nivou 25 % usjeva zaraženo mikotoksinima. Ekonomske posljedice kontaminacije mikotoksinima su ogromne, zato što kontaminirani usjevi moraju biti uništeni. Poznato je da su... Kako spriječiti pojavu mikotoksina?

Hrvatska poljomehanizacija izložena u Italiji!

Nadolazeće 41. izdanje sajma EIMA u Bologni privlači sudjelovanje vodećih proizvođača industrija iz svih dijelova svijeta, koji će na sajmu predstaviti svoje najbolje proizvode i tehnologije. Sajam se održava od 12. do 16. studenog, a jedan od izlagača i ove će godine biti Klaster poljomehanizacije koji će se predstaviti na čak 144 m2 izložbenog... Hrvatska poljomehanizacija izložena u Italiji!

Sušare njemačke kvalitete na našem tržištu!

Igman
07.11.2014.

Sušare njemačke kvalitete na našem tržištu!

Petkus Technologie GmbH Njemačka je tvrtka koja na tržište stavlja sušare, a njihov eksluzivni zastupnik za Hrvatsku je tvrtka Igman d.o.o. iz Slavonskog Broda. Oni u svom asortimanu imaju dva modela sušara - Petkus WU i Petkus DU. Radi se o protočnim sušarama koje su dizajnirane za reciklažu toplog zraka prilikom sušenja te na taj način podižu... Sušare njemačke kvalitete na našem tržištu!

Bogata ponuda mehanizacije na Agro Zemlji!

Grapak
23.10.2014.

Bogata ponuda mehanizacije na Agro Zemlji!

Od 24. do 26. listopada odvija se jubilarni 20. međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane, hortikulture, ekologije, lova, ribolova, seoskog turizma i obnovljivih izvora energije - Agro Zemlja 2014.. Sajam će biti postavljen u kompleksu hotela Bizovačkih toplica, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede. Sajam Agro Zemlja nastoji poticati... Bogata ponuda mehanizacije na Agro Zemlji!

Novi New Holland - vaš za 160.000 kn!

Agraria d.o.o.
13.10.2014.

Novi New Holland - vaš za 160.000 kn!

Na red je stigla nova akcija tvrtke AGRARIA d.o.o. iz Čakovca, generalnog zastupnika programa New Holland (traktora, kombajna i balirki) za Republiku Hrvatsku. New Holland već desetljećima proizvodi pouzdane i učinkovite traktore, a ovom prilikom predstavljaju modele TD3.50 (48KS, 36kW) i T7.200 (171KS, 126kW) po iznimno povoljnim cijenama... Novi New Holland - vaš za 160.000 kn!

Popust na izradu svih vrsta i veličina opruga!

MGK Federi-Spring
08.10.2014.

Popust na izradu svih vrsta i veličina opruga!

11. listopada 2014. godine, na Trgu Republike u Čakovcu, održati će se 2. Sajam mladih poduzetnika i to u razdoblju od 8,00 do 16,00 sati. Cilj Sajma mladih poduzetnika je predstavljanje novih, ali i već postojećih poduzetnika široj javnosti, a jedan od njih je i Marko Kovač iz Goričana, vlasnik MGK Federi-Spring tvrtke, koja svojim klijentima nudi... Popust na izradu svih vrsta i veličina opruga!

GlucoHumat - spas za jesensku gnojidbu!

Intertim d.o.o.
26.09.2014.

GlucoHumat - spas za jesensku gnojidbu!

Ovogodišnje nepovoljne vremenske prilike zadale su puno brige našim poljoprivrednicima, pogotovo kada je u pitanju gnojidba. Dolaskom sve vlažnijih zimskih dana, situacija se neće baš puno poboljšati. Tvrtka Intertim d.o.o. svojim vjernim kupcima nudi idealno riješenje u obliku mikrogranula koje se primjenjuju usporedno sa sjetvom, što štedi i... GlucoHumat - spas za jesensku gnojidbu!

HUMP donacija gnojiva Knjižnici alata!

HUMP Agro
26.09.2014.

HUMP donacija gnojiva Knjižnici alata!

Da Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika, HUMP Agro, djeluje u vidu svojih ciljeva kao što je stvaranje uvjeta za povećanje učešća mladih u poljoprivredi, govori i činjenica da je prije par dana donirao gnojivo Knjižnici alata u Belom Manastiru. Naime, Centar za mir - Osijek, Grad Beli Manastir te Udruga romskog prijateljstva Luna provode projekt... HUMP donacija gnojiva Knjižnici alata!

Besplatne ulaznice za ljubitelje konja!

Fieracavalli sajam
25.09.2014.

Besplatne ulaznice za ljubitelje konja!

Čak 116. izdanje Fieracavalli međunarodnog sajma održava se između 6. i 9. studenog 2014. godine u Veroni u Italiji. Ovaj sajam posvećen konjima, konjičkoj opremi, kao i svim ljubiteljima konja održava se od 1898. godine i smatra se najvećim konjičkim događajem u Italiji. Fieracavalli sajam održava vjeru u tradiciju i strastveno promiče svijet... Besplatne ulaznice za ljubitelje konja!

Otvoren prvi centar hrane za životinje!

Fanon & Pehra
24.09.2014.

Otvoren prvi centar hrane za životinje!

U petak 26. rujna u 10 sati svoja vrata otvorio je Cibo centar - prvi specijalizirani centar hrane za životinje! U vlasništvu Fanon Tvornice stočne hrane Petrijanec, jednog od vodećih proizvođača stočne hrane u Hrvatskoj, Cibo centar nalazi se u Križevcima, na adresi Bjelovarska ulica 39. Za taj poseban dan pripremili su akcije i nagradnu igru, a... Otvoren prvi centar hrane za životinje!

Trostruki dobitak uz Grapak akciju prskalice!

Grapak & Vicon
24.09.2014.

Trostruki dobitak uz Grapak akciju prskalice!

Tvrtka Grapak d.o.o. pripremila je specijalnu akciju za poljoprivrednike te po posebnoj cijeni predstavlja nošenu prskalicu Vicon iXter 1300l sa Hosa granama od 15 metara i Comfort 3 hidrauličnim paketom. Akcija vrijedi do kraja godine tako da požurite po svoj primjerak ove jedinstvene kombinacije! Tvrtka Vicon konstantno radi na razvoju svoje palete... Trostruki dobitak uz Grapak akciju prskalice!

Pioneer hibridi nastavljaju tradiciju kvalitete!

Pioneer
19.09.2014.

Pioneer hibridi nastavljaju tradiciju kvalitete!

Ako ste jučer, prolazeći kroz Sarvaš naišli na polje koje je vrvilo ljudima, bio je to Centralni Pioneer dan polja kukuruza. Ako ste pak prisustvovali samom događaju, mogli ste iz prve ruke vidjeti kako je Pioneer oduševio prisutne svojim novim hibridima kukuruza! Događaj se odvio na pokusnim parcelama tvrtke Novi Agrar d.o.o., članice grupe Žito... Pioneer hibridi nastavljaju tradiciju kvalitete!

Dekalb predstava - u glavnoj ulozi kukuruz!

Jučer smo u Komletincima imali priliku prisustvovati Dekalb Centralnim danima polja kukuruza, održanim u suradnji sa tvrtkom Bayer CropScience d.o.o. i Poljoopskrba MT d.o.o.. Na pokusnom polju tvrtke Cezareja d.o.o. okupilo se par stotina proizvođača koji su došli pogledati hibride koje je sjemenska kuća Dekalb predstavila. Klipove su pak otkrili... Dekalb predstava - u glavnoj ulozi kukuruz!

Poklon uz novi New Holland traktor!

Agraria
15.09.2014.

Poklon uz novi New Holland traktor!

Tvrtka AGRARIA d.o.o. iz Čakovca, generalni zastupnik programa NEW HOLLAND (traktora, kombajna i balirki) u Republici Hrvatskoj, pripremila je posebnu akciju za svoje kupce! Radi se o New Holland traktoru iz nove serije TD5 - traktor TD5.105 (106 KS, 78kW) koji Agraria kupcima nudi sa bogatom opremom: 12x12 Power Shuttle mjenjač sa hidrauličnim... Poklon uz novi New Holland traktor!

Mazda pick-up - vaš za samo 91.120kn!

Jesen nam lagano pristiže, žetve i berbe su u punom jeku, a vama treba pomoć u prijevozu radne opreme i materijala? Tvrtka Auto Arbanas iz Velike Gorice je tu da vam olakša posao! Kao ovlašteni Mazdin partner, pripremila je posebnu ponudu za farmere rabljenih Mazda BT-50 pick-up vozila! Mazda BT-50 je sinonim kvalitetnog pick-up vozila japanskog... Mazda pick-up - vaš za samo 91.120kn!

Široka paleta mehanizacije u Gudovcu!

Grapak
04.09.2014.

Široka paleta mehanizacije u Gudovcu!

Manje od 24 sata dijeli nas od svečanog otvorenja 22. jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma koji će i ove godine brojiti preko 350 domaćih i međunarodnih izlagača. Sajam je već sam po sebi tradicija, kao i odlazak na njega, što posjetitelja, što tvrtki koje na njemu izlažu, a jedna od njih je i tvrtka Grapak d.o.o.. Prodajni program tvrtke... Široka paleta mehanizacije u Gudovcu!

Provozajte MF na Danima otvorenih vrata!

Terra Diesel
03.09.2014.

Provozajte MF na Danima otvorenih vrata!

Tvrtka Terra Diesel organizira Dane otvorenih vrata u periodu od 5. do 7. rujna 2014. godine, na adresi Luka 345, Vrbovec. Sve zainteresirane pozivaju da se dođu upoznati sa novim Massey Ferguson modelima traktora te ih u ugodnoj i opuštenoj atmosferi i isprobaju! Na Danima otvorenih vrata biti će izloženi idući modeli MF traktora: MF 5611 Dyna4 ... Provozajte MF na Danima otvorenih vrata!

Ugrabite jedan od Claas modela na rasprodaji!

Jerković d.d.
03.09.2014.

Ugrabite jedan od Claas modela na rasprodaji!

Nakon uspješnog izlaganja na prvom Farm Show sajmu održanom u Osijeku prošli vikend, tvrtka Jerković d.o.o. svojim vjernim kupcima nudi novu akciju. Radi se o tri CLAAS modela - sakupljač sijena, kosilica te presa. Akcija traje do isteka zaliha pa se požurite i ugrabite jedan od modela koji najbolje odgovaraju vašoj potražnji! Claas Liner 450 ... Ugrabite jedan od Claas modela na rasprodaji!

Akcija Schaumann silažnih inokulanata u Gudovcu!

Schaumann
03.09.2014.

Akcija Schaumann silažnih inokulanata u Gudovcu!

Bliži nam se tradicionalni Jesenski međunarodni bjelovarski sajam koji se održava od 5. do 7. rujna. I ove godine na njemu ćete moći posjetiti izložbeni prostor tvrtke Schaumann, proizvođača premiksa i specijaliteta za sve vrste domaćih životinja, silažnih inokulanata, kiselina za hranidbu i kozervaciju krmiva te dodataka za bioplinska... Akcija Schaumann silažnih inokulanata u Gudovcu!

Velika potražnja za sojom - buja i uljana repica!

Francuzi se boje da njihova pšenica neće postići obećanu kvalitetu, EU najavljuje rekordan urod kukuruza, američka soja iznimno je tražena, a uljana repica iz Njemačke pobijedila je silnu kišu koja je padala tijekom sezone. Što nam još donose najnovije vijesti sa svjetskih tržišta, pročitajte u daljnjem tekstu! Odličan urod kukuruza za cijelu... Velika potražnja za sojom - buja i uljana repica!

Predstavljene sorte šećerne repe za 2015. godinu!

KWS Sjeme
02.09.2014.

Predstavljene sorte šećerne repe za 2015. godinu!

28. kolovoza tvrtka KWS Sjeme d.o.o. održala je Dane polja šećerne repe u Kneževim Vinogradima, na proizvodnoj jedinici tvrtke Belje d.d., Brestovac - Karanac. Pred pedesetak sudionika, gospodin Dražen Jurišić, iz KWS Odjela za šećernu repu i žitarice, predstavio je osam aktualnih sorti šećerne repe vrhunske kvalitete. Steffka KWS - Z tip, Rz/Cr... Predstavljene sorte šećerne repe za 2015. godinu!

Najkvalitetniji premiksi u Gudovcu!

TSH Likra
28.08.2014.

Najkvalitetniji premiksi u Gudovcu!

Za dva tjedna odviti će se tradicionalni Bjelovarski sajam, na kojemu će izlagati brojni izlagači, među kojima i tvrtka TSH Likra, najveći austrijski proizvođač stočne hrane, s tradicijom od 1959. godine i sa preko 15 tvornica diljem Europe. U Hrvatskoj proizvodnju stočne hrane realizira u gradu Klanjec, u obliku modernog kompleksa tvornice... Najkvalitetniji premiksi u Gudovcu!

Tradicionalan i svjež - u punom smislu riječi!

Agra
27.08.2014.

Tradicionalan i svjež - u punom smislu riječi!

Već 52. puta za redom, sajam Agra u Gornjoj Radgoni, otvorio je vrata svojim posjetiteljima i još jednom potvrdio status najvažnijeg međunarodnog poljoprivredno - prehrambenog sajma u Sloveniji. Kao i uvijek, predstavljene su najuglednije svjetske marke s područja proizvodnje mehanizacije za poljoprivredu, šumarstvo i vinogradarstvo, vrhunski... Tradicionalan i svjež - u punom smislu riječi!

Bogatstvo ponuda i akcija na FarmShow-u!

Jerković
25.08.2014.

Bogatstvo ponuda i akcija na FarmShow-u!

Još samo četiri dana dijeli nas od početka prvog Farm Show-a koji će se od 29. do 31. kolovoza održati u Osijeku, na Sportskom aerodromu Čepin. Najavljeno je oko 25 izlagača prodavatelja mehanizacije, a jedan od njih je i tvrtka Jerković d.o.o., regionalni ugovorni partner tvrtke CLAAS, čije će traktore i strojeve također izložiti na sajmu, a... Bogatstvo ponuda i akcija na FarmShow-u!

Sajam energetske učinkovitosti - Key Energy!

Key Energy je vodeći europski sajam tehnologije za učinkovitu pretvorbu otpada u energiju, energetske učinkovitosti u industriji i održive mobilnosti. Održati će se od 05. do 08. studenog 2014. godine u Rimini u Italiji. Key Energy teži razvoju foruma na kojem se susreću pojedinci i lokalne vlasti kako bi se upoznali s razvojem tehnologija i... Sajam energetske učinkovitosti - Key Energy!

Video prilog sa Syngenta Dana polja 2014.!

Syngenta
22.08.2014.

Video prilog sa Syngenta Dana polja 2014.!

Dana 06. lipnja 2014. Syngenta Agro d.o.o. održala je svoj tradicionalni Dan Polja ratarskih kultura u Suhopolju, na pokusnim poljima OPG Hrgović. Događaj je okupio brojne goste iz Hrvatske i Slovenije, uglavnom privatne poljoprivredne proizvođače (OPG), ali i brojne tehnologe, distributere, članove savjetodavne službe i novinare. Iz Syngente... Video prilog sa Syngenta Dana polja 2014.!

Plava mehanizacija na Agra sajmu!

U tijeku je 52. međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam – Agra, koji se ove godine održava od 23. do 28. kolovoza u Gornjoj Radgoni u Sloveniji. Sada već tradicionalno, tvrtka Lemken izlaže svoje strojeve i poziva zainteresirane da ih posjete na njihovom izložbenom prostoru i upoznaju se sa novitetima u obradi tla te novim tehnologijama... Plava mehanizacija na Agra sajmu!

Farm Show - struka za struku!

Sajam mehanizacije
22.08.2014.

Farm Show - struka za struku!

Ako ste poljoprivrednik, proizvođač koji traži novu "pilu" za svoju njivu ili pak samo strastveni zaljubljenik u mehanizaciju, Farm Show je pravi događaj za vas. Izloženi uglancani strojevi i traktori koji će se tokom trajanja sajma i uprljati u polju kako bi prisutnima pokazali svoju snagu, i više su nego dovoljan razlog da se zaputite na ovaj... Farm Show - struka za struku!

Rekordan globalni urod pšenice!

Svjetski izvještaj procjene ponude i potražnje koji je 12. kolovoza izdalo Ministarstvo poljoprivrede SAD-a, prognozira povećanje proizvodnje pšenice i kukuruza u sezoni 2014./15., u odnosu na procjene za mjesec srpanj. Prognoza za svjetsku proizvodnju pšenice sada je na rekordnom broju od 716.1 Mt, s obzirom na povećanje uroda u Rusiji, Ukrajini i... Rekordan globalni urod pšenice!

Besplatne ulaznice za sajam zaštite okoliša!

Ecomondo
21.08.2014.

Besplatne ulaznice za sajam zaštite okoliša!

Prostori Riminijskog velesajma i ove će godine ugostiti veliki međunarodni stručni sajam posvećen zaštiti okoliša. Radi se o sajmu Ecomondo, koji će se održati 5. - 8. studenoga, pri čemu se s pravom očekuje da će biti premašeni i više nego odlični rezultati iz 2013. godine. Posvećeni ekološkim inovacijama Sajam Ecomondo, koji će se i ove... Besplatne ulaznice za sajam zaštite okoliša!

Uspjeh Pioneer hibrida uljane repice!

Pioneer je bio prvi uzgajivač u Europi koji je bio 100 % usredotočen na oplemenjivanje i stvaranje hibrida, što pokazuje njihovu predanost inovacijama, kao i vjeru u prednosti uzgoja hibrida uljane repice. Prednosti hibrida za naše farmere mnogostruke su i u osnovi se temelje na raznolikosti i kvaliteti Pioneer germplazme. Pokusna polja uljane repice... Uspjeh Pioneer hibrida uljane repice!

Upitna kvaliteta europskih usjeva - cijene u padu

Žetva i dalje dobro napreduje, cijene padaju, a ponovne kiše u Europi stavljaju kvalitetu usjeva pod upitnik. Australija očekuje rekordan izvoz ječma, ali bore se sa sušom pa je pšenice manje od njihovih potreba. Na tržištu uljarica slična je situacija, a potražnja je sve veća. Što nam još sve donosi izvještaj sa svjetskog tržišta uljarica i... Upitna kvaliteta europskih usjeva - cijene u padu

MF traktori i Alpego - dobitna kombinacija!

Grapak d.o.o.
07.08.2014.

MF traktori i Alpego - dobitna kombinacija!

U razdoblju od 23. do 25. srpnja 2014. godine, firma Grapak d.o.o. iz Turčina, organizirala je prezentaciju Alpego strojeva, uz pomoć prestižnih Massey Ferguson traktora. Sam događaj najavili smo ranije, u članku 'Alpego i Massey Ferguson udružuju snage!', a sada vam donosimo kratak izvještaj sa terena! Massey Ferguson + Alpego radni strojevi... MF traktori i Alpego - dobitna kombinacija!

Massey Ferguson beskamatno na 3 godine!

Austro Diesel
04.08.2014.

Massey Ferguson beskamatno na 3 godine!

Već preko 30 godina, vodeći proizvođač traktora Massey Ferguson i Austro Diesel čine uspješan tim. Pionirski duh, raznolike ideje, stalno usavršavanje i daljnji razvoj bili su, i jesu, odlučujući faktori dinamičnog razvoja tvrtke Massey Ferguson u vodećeg proizvođača na svjetskom tržištu. Massey Ferguson danas nudi kompletnu paletu proizvoda... Massey Ferguson beskamatno na 3 godine!

Hibridno čudo - 40 voćnih vrsta na jednom stablu!

Cijepljenje voćaka
02.08.2014.

Hibridno čudo - 40 voćnih vrsta na jednom stablu!

Cijepljenje voćaka poznato je u praksi već više od 2.500 godina. To je oblik vegetativnog razmnožavanja kojim se dio biljke - plemke prenosi na drugi dio biljke, odnosno podloge, i ta dva tijela biljke, odnosno plemka i podloga, tvore novu biljku. Princip je u praksi zapravo vrlo jednostavan, a jedan njujroški umjetnik i znanstvenik odveo ga je na neku... Hibridno čudo - 40 voćnih vrsta na jednom stablu!

Rastu cijene soje - znači li to loš urod?

Napokon se bilježi porast cijene na svjetskom tržištu. Naime, uslijed jakog izvoza potaknutog tada niskim cijenama, Amerikanci su povećali cijenu soje. Ujedno su i krenuli na turu po državi, kada sakupljaju požnjene žitarice. Francuzi se boje suše, a Egipćani gladi pa prave zalihe pšenice. Diljem Europe uzgojni uvjeti i dalje izgledaju dobro pa... Rastu cijene soje - znači li to loš urod?

Savršen svestrani traktor -  MF5600!

Austro Diesel
01.08.2014.

Savršen svestrani traktor - MF5600!

Najnoviji modeli Massey Ferguson serije 5600 razvijeni su posebno za profesionalna gospodarstva do srednje veličine. Modeli iz serije MF 5600 objedinjuju svestranost i efikasnost s visokim stupnjem ekonomičnosti i iznimnom udobnošću u radu. Nakon uspješnog uvođenja na tržište modela MF 5608 (85 KS), MF 5609 (95 KS) i MF 5610 (105 KS) s... Savršen svestrani traktor -  MF5600!

Potaknite bujnu cvatnju svoje glicinije!

Glicinija je grandiozna penjačica koja krasi mnoge vrtove. U svom punom cvatu vrlo je efektnog izgleda, toliko da morate stati kako biste je malo dulje promatrali i upili njezinu očaravajuću pojavu. No ukoliko ju redovito ne orezujete, može se pretvoriti u invazivnu penjačicu koja će vam uništiti čak i metalnu armaturu. Glicinije su rod cvjetajućih... Potaknite bujnu cvatnju svoje glicinije!

Predstavljena nova gnojiva na našem tržištu!

Vita Kemija d.o.o., nova tvrtka sa sjedištem u Zadru, našim poljoprivrednicima donosi inovativna riješenja svjetskih proizvođača u ishrani i zaštiti biljaka. U luci Gaženica imaju veliko skladište, a prodaju prvenstveno proizvode tvrtki Siriac i Zoberbac, no kod njih ćete naći i sredstva kao što su Yara, Agrimartin te Solfochimica. 29. srpnja ove... Predstavljena nova gnojiva na našem tržištu!

Agra obilježava međunarodnu godinu OPG-ova!

Pomurski sejem
28.07.2014.

Agra obilježava međunarodnu godinu OPG-ova!

Ovogodišnji sajam Agra obilježiti će 2014. godinu kao međunarodnu godinu obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Ovaj, 52. po redu, međunarodni poljoprivredno - prehrambeni sajam je najveći takvog tipa u Sloveniji i regiji, a održati će se od subote, 23. kolovoza, do četvrtka, 28. kolovoza 2014. godine. Na sajmu će biti prikazane nove... Agra obilježava međunarodnu godinu OPG-ova!

Borba za bolji položaj maslinovog ulja

Zlatna oblica
28.07.2014.

Borba za bolji položaj maslinovog ulja

Iz Zajednice udruga maslinara i uljara Hrvatske javljaju kako je najveći problem hrvatskog maslinarstva, odnosno uljarstva, plasman gotovog proizvoda. Imamo vrhunska ekstra djevičanska maslinova ulja, ali nemamo dobar marketing. A naši najveći konkurenti svoje ulje nude po osjetno nižim cijenama od naših. Ručno branje maslina za bolju kvalitetu... Borba za bolji položaj maslinovog ulja

Moderna biotehnologija u borbi protiv zagađenja!

Moderna agrikultura
28.07.2014.

Moderna biotehnologija u borbi protiv zagađenja!

Najčešće primjenjivan sustav u intenzivnoj biljnoj proizvodnji, u svjetskim razmjerima, još je uvijek konvencionalni sustav, a upravo je ovaj sustav i iznimno degradirajući za tlo. Razvijenije zemlje primjenjuju i suvremenu poljoprivrednu proizvodnju, temeljenu na znanstvenim spoznajama, koje ukazuju na mogućnost učinkovite proizvodnje hrane sa... Moderna biotehnologija u borbi protiv zagađenja!

Prvi Farm Show u Hrvatskoj!

Prije nešto više od godinu dana osnovana je Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH. Da su krenuli u smjeru svoga cilja, boljeg povezivanja prodavatelja mehanizacije, potvrđuje inovativni pothvat organizacije prvog Farm Show-a u Hrvatskoj! U periodu od 29. do 31. kolovoza 2014. godine, na čepinskom Sportskom aerodromu kod Osijeka... Prvi Farm Show u Hrvatskoj!

EU: Platite obveznu provjeru prskalica

EU norme
25.07.2014.

EU: Platite obveznu provjeru prskalica

Ušavši u Europsku uniju, hrvatski poljoprivrednik mora polagati i za rukovanje prskalicom, za pravilnu uporabu pesticida, jer u suprotnom od 2015./16. neće moći u poljoprivrednoj ljekarni kupiti niti sredstvo za travu koja raste iz betona. Obuka se ne odnosi samo na vlasnike gospodarstava, nego i radnike. Od našeg poljoprivrednika zahtijeva se da "na... EU: Platite obveznu provjeru prskalica

Alpego i Massey Ferguson udružuju snage!

U tjednu nakon naporne žetve Grapak d.o.o, u suradnji s partnerima, krenuo je u obradu strništa. U vremenu od 23. do 25. 07. ova tvrtka prezentirati će moćne strojeve za obradu i pripremu zemljišta talijanskog proizvođača ALPEGO, uz pomoć traktora Massey Ferguson. Prezentacije se odvijaju na 3 lokacije, a vremena pogledajte u tablici koja slijedi... Alpego i Massey Ferguson udružuju snage!

Urbani otpad kao biomasa za poboljšanje tla

Moderna agrikultura
23.07.2014.

Urbani otpad kao biomasa za poboljšanje tla

Industrijska i konvencionalna poljoprivreda vrlo često dovode do erozije tla, koja je dosegnula opasno visoku stopu i to ne samo na nagnutim terenima i tlima lakšeg mehaničkog sastava i lošije teksture, jer se organska tvar ubrzano smanjuje na svim tipovima tala. U intenzivnoj primarnoj produkciji organska tvar se razgrađuje brže u odnosu na stopu... Urbani otpad kao biomasa za poboljšanje tla

Nakon 4 godine, EU vratila uvozne carine!

Uznemirujuće slike i naslovi u medijima koji dolaze iz Ukrajine, poslužile su kako bi se svijet podsjetio da je ta regija daleko od stabilnog. No bez direktnog utjecaja na zalihe žitarica i činjenicu da velike globalne zalihe postaju realnost, cijene opet prisilno padaju. Ponovna uspostava uvoznih carina u EU! Žetva na području sjeverne hemisfere i... Nakon 4 godine, EU vratila uvozne carine!

Prošpancirajte Varaždinom i doživite barok

Ako do sada niste posjetili pitoreskni Varaždin, grad koji je ujedno i kandidat za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine i doživjeli Špancirfest, uskoro ponovo imate priliku. Šesnaesto izdanje Festivala dobrih emocija, Špancirfesta, ove će se godine održati od 22. do 31. kolovoza. Tijekom prošlogodišnjeg festivala na jedinstvenoj otvorenoj... Prošpancirajte Varaždinom i doživite barok

Bayer Dani vinograda obišli Lijepu našu!

Bayer CropScience
21.07.2014.

Bayer Dani vinograda obišli Lijepu našu!

Bayer je i ove godine tradicionalno održao Bayer Dane vinograda i to na čak 16 lokacija diljem Hrvatske, ali i na par lokacija u BiH. Njihovi stručnjaci prošli su vinograde od Iloka pa sve do Dubrovnika, a bili su čak i preko granice gdje su posjetili vinogradare iz Čapljine i Čitluka. Događaj je trajao skoro mjesec dana, od 27.6. do 18.7., a ako... Bayer Dani vinograda obišli Lijepu našu!

Stvarna potrošnja mineralnih gnojiva u RH

Moderna agrikultura
21.07.2014.

Stvarna potrošnja mineralnih gnojiva u RH

Povećana primjena gnojiva utječe na veću primarnu produkciju organske tvari kao i merkantilnog dijela prinosa, ali taj porast uglavnom stagnira nakon primjene višegodišnje intenzivne agrotehnike. Prosječna potrošnja mineralnih gnojiva u RH varira, ali je uglavnom viša u odnosu na većinu zemalja u našem okruženju (Tablica 1). Razinu uporabe... Stvarna potrošnja mineralnih gnojiva u RH

Moćni strojevi na PMT Ljetnoj prezentaciji!

U petak, 18. lipnja 2014., na poljima PZ Lovas, u organizaciji Poljoopskrba međunarodna trgovina d.o.o., održana je Ljetna prezentacija radnih strojeva 2014. godine. Kako je PMT d.o.o. 1993. godine nastavio tradiciju poslovanja od tadašnje Poljoopskrbe Zagreb, broji već preko 50 godina radnog iskustva sa nekolicinom najkvalitetnijih proizvođača... Moćni strojevi na PMT Ljetnoj prezentaciji!

Začarani krug modernizacije poljoprivrede!

Moderna agrikultura
19.07.2014.

Začarani krug modernizacije poljoprivrede!

Do prije nekoliko desetljeća poljoprivredni prinosi su bili niski i relativno stabilni. Ovisili su isključivo o recikliranju organske tvari, plodosmjeni koja je uključivala mahunarke, biološkim kontrolnim mehanizmima i padalinama. Raznolikost proizvodnje u prostoru i vremenu (rotacija usjeva) reguliralo je napad štetočina, pojavu bolesti i korova i... Začarani krug modernizacije poljoprivrede!

Pravilno upravljanje tlom za bolju budućnost

Moderna agrikultura
17.07.2014.

Pravilno upravljanje tlom za bolju budućnost

Svjetska populacija raste po stopi od ~1,6 % godišnje, a u najmanje razvijenim zemljama s najvećim potrebama za hranom, ta je stopa čak do 3 %. Istovremeno su prirodni resursi, kao što su zemlja i voda, u opadanju, kako količinski tako i u kakvoći, zbog urbanizacije i degradacije. Naime, potreba za što više hrane čest je uzrok antropogene... Pravilno upravljanje tlom za bolju budućnost

Dok zalihe soje rastu, cijene padaju!

Iz ovotjednog izvještaja sa svjetskog tržišta doznajemo kako su cijene žitarica i uljarica i dalje u padu. Usjeve nazivaju skoro pa savršenima pa prognoze zaliha konstantno rastu, što cijenu dodatno ruši. Kanada još uvijek čeka ukupni zbroj štete od poplava, a Argentinci se bore sa stopom inflacije i najavljuju štrajk koji bi mogao zaustaviti... Dok zalihe soje rastu, cijene padaju!

Profesionalna poljoprivreda Njemačke - uzor za EU

Vrhunsko pivo, bavarske kobasice pa time i Oktoberfest, događaj na kojem te dvije namirnice možete naći u izobilju, neke su od glavnih asocijacija na ovu državu koja je ujedno svijetu predstavila Martina Luthera, jednu od najvažnijih figura europske povijesti, ali i Hitlera, omraženog diktatora, Führera, čiji su postupci doveli do Drugog... Profesionalna poljoprivreda Njemačke - uzor za EU

PMT Ljetna prezentacija radnih strojeva!

18. srpnja 2014. godine, Poljoopskrba PMT d.o.o. organizira prezentaciju traktora Massey Ferguson i Valtra te kompletne linije strojeva za obradu tla i sjetvu proizvođača Väderstad. Prezentacija će se održati na krajnjem istoku Lijepe naše, u pitoresknom krajoliku na poljima Poljoprivredne zadruge Lovas i tvrtke Arator d.o.o. u Lovasu, s početkom u... PMT Ljetna prezentacija radnih strojeva!

Domino efekt - padaju cijene uljarica i žitarica!

Izgleda da ove godine voda nije na strani poljoprivrede. Prijašnjih godina slušali smo o stalnim sušama, a ove godine situacija se promijenila i na sve strane same poplave. Kanadski poljoprivrednici trenutno doživljavaju sličnu sudbinu kao i poljoprivrednici Hrvatske, BiH i Srbije te pokušavaju spasiti ono što se spasiti da. Francuzi pak slave... Domino efekt - padaju cijene uljarica i žitarica!

Demonstracija Pottinger i INO strojeva!

Tvrtka POD proizvodnja opruga Dežanovac d.o.o., u suradnji sa Savjetodavnom službom Osječko-baranjske županije, u četvrtak, 17. srpnja 2014. godine, organizira demonstraciju Pottinger i INO radnih strojeva. Svi zainteresirani moći će se uvjeriti u kvalitetu rada idućih strojeva: Plug Pottinger SERVO 35 plus Plug SERVO 35 Nova Rotodrljača Pottinger... Demonstracija Pottinger i INO strojeva!

Slavonska košarica za budućnost domaćeg proizvoda

Slavonski proizvod
09.07.2014.

Slavonska košarica za budućnost domaćeg proizvoda

Sa sjedištem u Slavonskom Brodu, od 2011. godine djeluje turistički klaster "Slavonska košarica" - udruga za turistički razvoj regije Slavonije. Klaster okuplja preko 100 proizvođača hrane, pića i rukotvorina te pružatelja turističkih usluga s područja regije Slavonije. Osnovao ga je Grad Slavonski Brod, sa osnovnim ciljem umrežavanja i... Slavonska košarica za budućnost domaćeg proizvoda

Isprobaj pa kupi Horsch gruber!

Jerković d.o.o.
04.07.2014.

Isprobaj pa kupi Horsch gruber!

Tvrtka Jerković već skoro 6 desetljeća na poljoprivrednom tržištu djeluje kao prodajno - servisni partner koji već više godina surađuje sa tvrtkama Horsch i CLAAS. Prvenstveni cilj tvrtke je zadovoljavanje kupaca te omogućavanje zastupanih strojeva po povoljnim uvjetima. Kao jedan takav stroj, predstavljaju kompaktan Horschov gruber Terrano 3FX ... Isprobaj pa kupi Horsch gruber!

Nova era organske proizvodnje u Hrvatskoj

Pannonia organica
04.07.2014.

Nova era organske proizvodnje u Hrvatskoj

Ovih dana, u Baranji, u mađarskom selu Kopačevu, odvijaju se edukativne radionice u sklopu projekta Pannonia Organica. Naglasak ovih radionica je na preradi ratarskih kultura prema ekološkim standardima. Gost predavač je prof. Milan Žeželj, tehnolog sa desecima godina iskustva u preradi žitarica, koji se pridružio ovom događaju kako bi svoje znanje... Nova era organske proizvodnje u Hrvatskoj

Zalihe soje niske, pad proizvodnje uljane repice!

Svjetsko tržište
03.07.2014.

Zalihe soje niske, pad proizvodnje uljane repice!

Porasle prognoze zaliha žitarica u sezoni 2014./15. Zadnje procjene Međunarodnog vijeća za žitarice (IGC) podigle su prognozu uroda žitarica u sezoni 2014./15. za 12 Mt. S obzirom na povoljne vremenske uvjete, proizvodnja pšenice za područje EU povećana je za 2 Mt, dok u Indiji najavljuju povećanje od 1 Mt. Prognoza proizvodnje kukuruza u Kini... Zalihe soje niske, pad proizvodnje uljane repice!

GMO kakaovac: hoće li nam čokolada biti slađa?

Uzgoj kakaovca
02.07.2014.

GMO kakaovac: hoće li nam čokolada biti slađa?

Uskoro nam niti čokolada više neće biti baš tako slatka. Američka tvornica čokolade Mars, kao primarni financijer ovog pothvata, zajedno u suradnji sa američkim Ministarstvom poljoprivrede i IBM istraživačkim centrom, ubrzava proces preplavljivanja 70 % svjetskog tržišta kakaoa sa genetski modificiranim hibridima kakaovca. Znanstvenici odlučno... GMO kakaovac: hoće li nam čokolada biti slađa?

Akcija Kubota traktora

Se-kra d.o.o.
28.06.2014.

Akcija Kubota traktora

Se-kra d.o.o. je nedavno na posjedu OPG Štikavac u Otoku Nartskom, održala predstavljanje Kubota traktora i Tortella kopača. Kako su se predstavljeni proizvodi, nakon uviđene kvalitete rada, odmah po završetku prezentacije prodali, Se-kra d.o.o. je odlučila jedinstvenom akcijom proizvođačima približiti Kubota traktor M 60, pa tako model M6060 ROPS... Akcija Kubota traktora

Japanski izvoz u padu zbog slabe potražnje SAD-a

Pad izvoza u Japanu
25.06.2014.

Japanski izvoz u padu zbog slabe potražnje SAD-a

Niti u Zemlji izlazećeg sunca ne teku med i mlijeko. Po prvi puta u zadnjih 15 mjeseci smanjio se japanski izvoz pa je tako japanski premijer Shinzo Abe dobio još jedan izazov prilikom pokušaja izbavljanja Japana iz nimalo obećavajućih ekonomskih prognoza. Kako objavljuje vlada Tokija, najveći uzrok pada izvoza jest slaba potražnja SAD-a i azijskih... Japanski izvoz u padu zbog slabe potražnje SAD-a

Bayer Dani vinograda 2014.

Bayer CropScience
24.06.2014.

Bayer Dani vinograda 2014.

Nakon održanih Dana polja tijekom mjeseca svibnja i lipnja, Bayerovi stručnjaci sele se u vinograde gdje će tijekom idućih par mjeseci posjetiti vinograde od Iloka pa sve do Dubrovnika, pa čak i na dvije lokacije u BiH, i održati Bayer Dane Vinograda. Cilj svakog vinogradara je proizvesti što kvalitetnije grožđe kao osnovnu sirovinu za dobro vino... Bayer Dani vinograda 2014.

Tenzije u Iraku uzokovale porast cijena biljnog ulja

EU - vodeća svjetska izvoznica pšenice Kiša izgleda ne predstavlja problem samo kod nas ovih dana. Teške oborine diljem SAD-a podižu zabrinutost proizvođača, kako zbog kvalitete usjeva, tako i zbog odgode žetve. Vremenske prognoze predviđaju da će se kiša nastaviti i u nadolazećem tjednu, tako da postoji i mogućnost od poplava. Institucija za... Tenzije u Iraku uzokovale porast cijena biljnog ulja

Kolijevka poljoprivrede - raj za chili, avokado i rajčicu

Nepregledne pustinje, planine prekrivene vječnim snijegom, prostrane visoravni i tropske kišne šume, antičke ruševine, pješčane plaže, mali kolonijalni gradovi u kojima vrijeme kao da je stalo, egzotična bujna flora i fauna. Sve to čini Meksiko zemljom kontrasta i jednom od najpopularnijih turističkih destinacija. Zemlja 300 naroda i svi piju... Kolijevka poljoprivrede - raj za chili, avokado i rajčicu

Poplave u BiH i Srbiji odnijele sjetvu

Već i ptičice na grani znaju kakva je situacija u poplavnim područjima, no svakim danom stižu nove, naizgled još niti malo pozitivne vijesti. Stanje u susjednim BiH i Srbiji jednako je teško, a procjene štete su ogromne. Ujedinjeni narodi procjenili su da će za sanaciju štete od poplava u BiH trebati 210 milijuna dolara u narednih šest mjeseci. No... Poplave u BiH i Srbiji odnijele sjetvu

Kakva je budućnost domaćeg proizvoda?

Ministri vijećaju
19.06.2014.

Kakva je budućnost domaćeg proizvoda?

Zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol sudjelovala je na 3322. sjednici Vijeća ministara poljoprivrede i ribarstva koje se održavalo 16. i 17. lipnja 2014. godine u Luxembourgu. Glavni rezultati rada Vijeća, po sektorima, su: Školsko voće, povrće i školsko mlijeko - Istaknut je postignuti napredak u prvoj polovici 2014. godine u pogledu... Kakva je budućnost domaćeg proizvoda?

Pomoć poljoprivrednicima i interventni otkup stoke

Poplava
19.06.2014.

Pomoć poljoprivrednicima i interventni otkup stoke

Odlukom ministra Tihomira Jakovine, na poplavom zahvaćenim područjima županjske Posavine do daljnjega će biti prisutni predstavnici Ministarstva poljoprivrede, kao i svih potrebnih službi i agencija iz nadležnosti Ministarstva, kako bi bili na usluzi poljoprivrednicima savjetom i uputom. U periodu od 19. - 28. lipnja 2014. (tijekom dana od 10-18 h... Pomoć poljoprivrednicima i interventni otkup stoke

Predstavljeni Kubota traktori i Tortella kopač

Se-kra d.o.o.
19.06.2014.

Predstavljeni Kubota traktori i Tortella kopač

Se-kra d.o.o. iz Sesvetskog Kraljevca 2009. godine postaju generalni uvoznici i distributeri traktora i kosilica Kubota, istoimene tvrtke iz Osake, poznatih po svojoj kvaliteti i izdržljivosti. Dizajnirani su da zadovolje razne potrebe rada, imaju širok spektar mogućnosti koje pružaju snagu, kvalitetu i performanse očekivane od korisnika. Kako bi se... Predstavljeni Kubota traktori i Tortella kopač

Čemu proizvodnja kada imamo uvoz?

Kada idete u kupovinu, zasigurno nemali broj puta završite kupujući španjolsku grapolo rajčicu. Nije niti čudo kada je možete naći i u Konzumu. A prije nego je kod nas krenula sezona jagoda, na tržnici su i bakice prodavale španjolske jagode. Što se dogodilo? Dogodili su se Spar, Billa, Metro, Kaufland i Lidl. Prije petnaestak godina prvi strani... Čemu proizvodnja kada imamo uvoz?

Argentina - zemlja govedine koja izvozi i tango

Kada netko spomene Argentinu, većina ljudi se prvo sjeti vrućih ritmova argentinskog tanga. Osim tanga, padaju nam na pamet i teme poput emigracije i nogometa. S glavnim gradom Buenos Airesom, kojeg zovu i Parizom Južne Amerike, to je egzotična zemlja predivnih krajolika, šarolike kulture i primamljivih gradova, a s druge pak strane, zemlja obilnih... Argentina - zemlja govedine koja izvozi i tango

Ove sezone pad izvoza i uvoza svih žitarica

Svjetsko tržište
14.06.2014.

Ove sezone pad izvoza i uvoza svih žitarica

Prognoze EU komisije Posljednja izvješća koja je EU komisija objavila u srijedu 4. lipnja, predstavljaju pad ukupnog izvoza pšenice u sezoni 2014./15. za 12 posto. U sezoni 2013./14. iznosio je 29 Mt, dok u nadolazećoj izvoznoj sezoni ta brojka staje na 23 Mt. S druge strane imamo kukuruz čiji će se uvoz također znatno smanjiti u ovoj sezoni i to za... Ove sezone pad izvoza i uvoza svih žitarica

Syngenta Centralni dan polja

Syngenta Agro
09.06.2014.

Syngenta Centralni dan polja

Dana 06. lipnja 2014. Syngenta Agro d.o.o. održala je svoj tradicionalni Dan Polja ratarskih kultura u Suhopolju, na pokusnim poljima OPG Hrgović. Događaj je okupio brojne goste iz Hrvatske i Slovenije, uglavnom privatne poljoprivredne proizvođače (OPG), ali i brojne tehnologe, distributere, članove savjetodavne službe i novinare. Glavna tema bila je... Syngenta Centralni dan polja

Povećan globalni urod soje, pšenica obećava!

Analitičari su procijenili globalnu proizvodnju soje na 301 Mt, što je šest posto više nego prethodne godine, a za što je najviše odgovoran sveukupan urod u Americi. Globalna proizvodnja uljane repice procijenjena je na 68 Mt (pad od dva posto u odnosu na prethodnu sezonu), sa nižim urodima očekivanim u Kanadi. Tržište žitarica Povoljni vremenski... Povećan globalni urod soje, pšenica obećava!

Akcijska prodaja gnojiva - uštedite 22 posto!

Petrokemija d.d.
09.06.2014.

Akcijska prodaja gnojiva - uštedite 22 posto!

Dugogodišnji proizvođač, lider hrvatskog tržišta mineralnih gnojiva i nezaobilazan strateški oslonac domaćoj poljoprivredi, Petrokemija d.d., za svoje vjerne kupce pripremio je vrijednu akciju u mjesecu lipnju. U razdoblju od 1. do 30. lipnja nudi 22% niže cijene čak šest tipova gnojiva: UREA N 46 NPK 13-10-12 NPK 15-15-15 NPK 15-15-15 7SO3 NPK... Akcijska prodaja gnojiva - uštedite 22 posto!

Podaci o psima zbrinutim s poplavljenih područja

Pripazite na zarazu
06.06.2014.

Podaci o psima zbrinutim s poplavljenih područja

Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede izdala je Letak o objedinjenim podacima o psima koji su zbrinuti s poplavljenih područja. Objedinjeni podaci nalaze se u Info centru "Suza" – Saveza udruga za zaštitu životinja Grada Zagreba. Pozivaju sve koji su zbrinuli pse s poplavljenih područja da se jave najbližoj... Podaci o psima zbrinutim s poplavljenih područja

Nakon obilnih kiša opskrbite biljke dušikom

Gnojidba
06.06.2014.

Nakon obilnih kiša opskrbite biljke dušikom

Nakon perioda obilnih kiša i poplava, mnogi nasadi i poljoprivredna zemljišta nailaze na problem nedostatka dušika u tlu. Na pitanje što učiniti u ovoj situaciji, dolazi nam odgovor iz tvrtke Intertim d.o.o. koja razvija nove proizvode koji zadovoljavaju današnje i buduće zahtjeve za kvalitetu prehrambenih proizvoda te zaštitu okoliša. Njihov... Nakon obilnih kiša opskrbite biljke dušikom