Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 20.05.2016. 12:13

Započela isplata poticaja za poljoprivredu!

Isplaćeno je 1,6 miliona KM po Programu novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2016. godinu.

Foto: fmpvs.gov.ba
  • 1.438
  • 67
  • 0

Započela je isplata poticaja za poljoprivredu po Programu novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2016. godinu, izvijestilo je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Isplaćeno 1,6 miliona KM

"S obzirom na najave organiziranja protesta pojedinih udruženja poljoprivrednika, obavještavamo poljoprivredne proizvođače da je jučer krenula isplata poticaja za poljoprivredu po Programu novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2016. i isplaćeno je 1,6 miliona KM", javili su iz ministarstva.

Nadalje, obavijestili su i da su operativnim planom Budžeta Federacije BiH za mjesec maj na raspolaganju sredstva za poticaje u poljoprivredi u iznosu od 7,9 miliona KM.

"Sa ciljem rješavanja naslijeđenih dugovanja, stabilizacije stanja i daljeg jačanja poljoprivredne proizvodnje, u pripremi je i tematska sjednica Vlade Federacije BiH o stanju u poljoprivredi, zaključuju u ministarstvu.

Foto: fmpvs.gov.ba


Tagovi

Isplata poticaja Federalno ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]