Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomoć mljekarima
  • 16.02.2016. 12:20

Proizvođačima mlijeka isplata pomoći do ljeta

Hrvatskim će mljekarima novčana pomoć Europske unije biti isplaćena najkasnije do kraja lipnja, javlja Glas Slavonije.

  • 2.785
  • 298
  • 0

Prema pisanju Glasa Slavonije, tek nakon što je hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir prije nekoliko mjeseci kazala kako je za pomoć proizvođačima mlijeka i svinja iz svih zemalja članica, Europska unija izdvojila 500 milijuna eura, od čega je hrvatskim stočarima namjenjeno 1,8 milijuna eura, naši su se proizvođači s pravom počeli pitati zašto do njih taj novac ne dolazi.

Iz Ministarstva poljoprivrede poručuju kako je rok za isplatu 30. lipnja 2016. te će do toga datuma novac biti isplaćen. Dodaju i kako naši proizvođači ne moraju podnositi poseban zahtjev za dobivanje novca iz toga paketa pomoći, već će pravo na njega automatski ostvariti svi oni koji su već podnijeli zahtjev i ostvarili pravo na proizvodno vezanu potporu za krave u proizvodnji mlijeka u prošloj 2015. godini.

Točan broj korisnika i visina novčanih sredstava koju će pojedini proizvođač dobiti, trebali bi biti poznati već u prvoj polovici sljedećega mjeseca, no do isplate će se morati pričekati nešto duže. U svakom slučaju pomoć će doći do krajnjih korisnika doći u ovoj polovici godine, navode iz mjerodavnoga ministarstva.


Tagovi

Marijana Petir Proizvođači mlijeka Pomoć EU Rok za isplatu


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]