Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Premije za gorivo
  • 30.03.2021. 11:45

Danas počinje podjela regresiranog dizel goriva - visina premije 0,5 KM/l

Regresirano dizel gorivo može se preuzeti do 31. oktobra tekuće, 2021. godine, kod ovlaštenih distributera koji imaju sklopljen dogovor sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Foto: Julijana El Omari
  • 1.115
  • 403
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obavještava sve poljoprivredne proizvođače koji su korisnici podsticaja da danas počinje podjela regresiranog dizel goriva za izvođenje proljećnih i jesenjih radova, širom RS. Visina novčanih sredstava iznosi 0,50 KM po litri, a odobrava se 100 litara dizel goriva za jedan hektar obradivog poljoprivrednog zemljišta, navode u nadležnom ministarstvu.  

Za prvi obračun odobreno je konkretno 6.710.698 litara za 7.353 proizvođača, koji su trenutno ispunili uslove. Za ove namjene izdvojeno je ukupno 3.355.349 KM. Spiskovi korisnika koji su obuhvaćeni prvim obračunom poslati su svim jedinicama loklane samouprave u RS, a takođe su dostupni i na zvaničnoj stranici Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske.

Dizel gorivo može se preuzeti do kraja oktobra

Regresirano dizel gorivo može se preuzeti do 31. oktobra tekuće, 2021. godine, kod ovlaštenih distributera koji imaju sklopljen dogovor sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Svi oni koji nisu obuhvaćeni prvim obračunom, biće na vrijeme obaviješteni o narednom obračunu

Isplaćeno oko dva miliona KM premija za voće

Podsjetimo, prošle sedmice isplaćene su premije za voće za prošlu, 2020. godinu. Ukupan iznos isplaćenih potpora po ovom osnovu iznosio je 1.912.133 KM.

Takođe, nosioci porodičnih poljoprivrednih gazdinstava trebalo bi da Poreskoj upravi RS prijave obavezu doprinosa za prethodnu godinu u skladu sa propisima o doprinosima, te izmire eventualne obaveze po osnovu naknade za protivgradnu zaštitu za 2020., a u skladu sa propisima o protivgradnoj zaštiti.

Poljoprivredna imanja upisana u Registar gazdinstava svake godine, od 1. januara do 15. maja, dužna su prijaviti nadležnoj organizacionoj jedinici APIF-a podatke o načinu korištenja registrovanog zemljišnog posjeda, odnosno, podatke o zasijanim ili zasađenim poljoprivrednim usjevima na registrovanom poljoprivrednom tlu, vrstama i trenutnom brojnom stanju stočnog fonda.


Tagovi

Regresirani dizel Podjela goriva Premije za gorivo Prvi obračun Poljoprivredno gazdinstvo Premije za voće Ministarstvo poljoprivrede


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.