Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 19.03.2018. 16:00

Snijeg će padati čitave sedmice, na istoku i do 30 cm

Sa danima vikenda temperature će porasti, osjetnije od nedjelje 25. marta, kada će se maksimalne vrijednosti kretati u rasponu od 6 do 14 °C.

Foto: Pixabay/petahmayer
  • 400
  • 50
  • 0

Prema kartama prognostičkih modela, izgledno je pogoršanje vremenskih prilika praćeno zahlađenjem, kišom u Hercegovini, te susnježicom i snijegom u Bosni. Od srijede 21. marta do kraja sedmice postepeno će prevladavati stabilnije vrijeme, ali sa osjetno nižim temperaturama u cijeloj zemlji, neuobičajenim za ovaj dio godine. 

Opasnost od pojave mraza će biti izraženija u Bosni, a od sredine sedmice mraz je izgledan i na krajnjem jugu, dok su u centralnim dijelovima i na istoku zemlje moguće jutarnje temperature od -6 do -10 °C, najavljuje Federalni hidrometeorološki zavod. 

Danju će biti malo toplije, uz maksimalne dnevne temperature od 0 do 5 °C u Bosni, u Hercegovini od 4 do 8 °C. Sa danima vikenda temperature će porasti, osjetnije od nedjelje 25. marta, kada će se maksimalne vrijednosti kretati u rasponu od 6 do 14 °C. 

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni većinom snijeg ili susnježica. U Hercegovini kiša. Padavine nisu obilne. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera. U Hercegovini vjetar veći dio dana jugoistočnog smjera. Krajem dana u Hercegovini vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 0°C, na jugu od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

Oblačno vrijeme u BiH nastavit će se i u srijedu. Snijeg se očekuje u većem dijelu zemlje. Prognozira se između 5 i 15 centimetara sniježnog pokrivača. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine kiša. Tokom noći na četvrtak bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -4 i 0°C, a na jugu zemlje između 4 i 9°C.

U četvrtak i dalje oblačno u čitavoj BiH. Nove padavine se prognoziraju od sredine dana. U većem dijelu zemlje snijeg. Prognozira se između 5 i 15 centimetara novog sniježnog pokrivača. Na istoku Bosne i Hercegovine i na planinama može pasti i od 20 do 30 centimetara. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine susnježica. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu od 0 do 4°C.

U većem dijelu zemlje će i u petak padati slab snijeg. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine ujutro je moguć snijeg, a tokom dana susnježica ili kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu od 0 do 6°C.

 


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Snijeg


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.