Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 31.10.2017. 07:00

Do petka pretežno sunčano u cijeloj zemlji

Ove sedmice uglavnom će prevladavati povoljni uslovi za radove na otvorenom.

Foto: Pixabay/hhach
  • 288
  • 25
  • 0

Slijedi nam još nekoliko dana lijepog vremena. Očekivano, sve će biti hladnije, ali još uvijek pogodno za radove u poljima, voćnjacima i baščama.

Državni hidrometeorološki savez najavljuje kako će tokom većeg dijela narednog perioda prevladavati stabilnije vremenske prilike, uz povremeno jače sjeverno strujanje, smjene toplijih i hladnijih dana, bez ili sa malo padavina, koje su nešto izglednije sredinom sedmice.
Temperaturni režim djelimično će se izmijeniti. Bit će hladnije u odnosu na protekle dane, naročito u danas, 31.10. i srijedu 01.11., uz mogućnost pojave mraza.

Maksimalne dnevne temperature također neće dostizati suviše visoke vrijednosti. U unutrašnjosti će se kretati između 6 i 9 °C, u Hercegovini od 12 do 14 °C, na krajnjem jugu do 16 °C. Sa približavanjem vikenda malo će otopliti, izraženije danju.

Naredne sedmice uglavnom će prevladavati povoljni uslovi za radove na otvorenom.

Danas u većem dijelu naše zemlje pretežno sunčano. Jutro i veći dio prijepodneva po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom ili sumaglicom. Vjetar u Bosni slab promjenjivog smjera, a u Hercegovini prije podne umjerena, a poslije podne slaba bura. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 2 do 7, a dnevne od 7 do 13, na jugu od 13 do 18 °C.

Pretežno sunčano bit će i u srijedu. Jutro i veći dio prijepodneva po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom ili sumaglicom. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 3 do 7, a dnevne od 9 do 14, na jugu od 14 do 18 °C.

U četvrtak jutro pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 4 do 8, a dnevne od 13 do 19 °C.

Na kraju radnog tjedna, u petak će prije podne biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 13 do 19 °C.

Foto: Pixabay/hhach


Tagovi

Agro prognoza Radovi u polju Prognoza Sunčano Mraz Vjetar


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.