Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • London Wine Fair 2014.
  • 06.06.2014. 12:00

Hrvatskim vinima 60 svjetskih priznanja

Od ukupno 13 predstavljenih hrvatskih vinarija, čak 60 vina osvojila su priznanja na London Wine Fair-u. Internacionalni trofej ponosno je ponijelo vino Kozlovića – Santa Lucia Malvazija 2006.

  • 89
  • 7
  • 0

Na sajmu London Wine Fair održanom od 2. do 4. lipnja 2014. u Londonu prezentirali su se najznačajniji proizvođači vina iz cijele Hrvatske. Od ukupno 13 predstavljenih hrvatskih vinarija, čak 60 vina osvojila su priznanja u okviru natjecanja International Wine Challenge (IWC).

Od 60 priznanja za kvalitetu, osvojen je i jedan internacionalni trofej i zlato za vino Kozlović- Santa Lucia Malvazija 2006. Zlatne medalje za vinarije i vina ponijeli su:

  • Vina Laguna Malvazija Vižinada 2011.
  • Kozlović Malvazija 2012.
  • Iločki podrumi Graševina Premium 2012. te
  • Bodren Ice wine 2011.

Što se tiče ostalih medalja osvojeno je osam srebrnih, 23 brončane medalje i 23 preporuke. Na sajmu su se prezentirali najznačajniji proizvođači vina iz cijele Hrvatske. Na površini od 63 četvorna metra velik interes profesionalne publike izazvali su Agrolaguna, Badel 1862, Bodren, Bolfan vina, De Georgiis, Jako vino, Škaulj Šime, Trapan vina, Zlatan otok te udruga Vinistra i udruga Liburna.

Pad izvoza hrvatskih vina na britansko tržište za 44%

Hrvatska je na britansko tržište prošle godine izvezla 16 tisuća litara vina u vrijednosti preko 70 tisuća eura, što je pad od 44 posto u odnosu na godinu dana ranije. Nužno je intenzivirati napore za povećanje aktivnosti vinara kako bi se povećao izvoz s obzirom na interes koji pobuđuju hrvatska vina na ovom sajmu.


Tagovi

London Wine Fair Kozlović IWC Santa Lucia Malvazija Vina Laguna Iločki podrumi Graševina


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!