Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petorke
  • 10.11.2015. 14:45

Krava u Srbiji otelila petorke!

U selu Brusnica kod Gornjeg Milanovca krava Dunavka prošlog vikenda otelila je čak petoro zdrave teladi. U ovom kraju ne pamte da se ovako nešto ikada dogodilo.

  • 1.007
  • 312
  • 0

Na gospodarstvu Milisava Neškovića (88) iz sela Brusnica kod Gornjeg Milanovca u Srbiji, krava Dunavka je otelila petoro teladi. Domaćin i njegovi susjedi vjeruju da bi Dunavka mogla ući u Guinessovu knjigu rekorda.

Događalo se da u tom kraju krava oteli čak po troje, ali nikada petoro zdrave teladi koji su prošlog vikenda ispunili štalu ovog vremešnog domaćina.

telad u štali
Zdrava telad u štali

Presretni Milisav vjeruje da je njegova krava Dunavka, u najmanju ruku, šampion Europe. Kaže da se sve dogodilo za 15 minuta koliko je trajalo teljenje i to mjesec dana prije nego što joj je bio termin.

"Po njenoj veličini procjenjivao sam opet dvoje teladi. Kada je počelo izlaziti treće, četvrto pa i peto, veterinar Peđa i ja nismo mogli vjerovati. Od kada pamtim nijedna krava mi se nije lakše otelila", kaže Milisav.

Kako običaji nalažu, odmah je pozvao susjede i prijatelje. Vremešnog Milisava sada čeka dosta posla, jer će petorke sada morati hraniti na flašicu, dok malo ne ojačaju. U štali su dva muška i tri ženska teleta, koja su na svijet došla umjetnom oplodnjom. Milisav u svojoj štali ima tri krave, a od Đurđevdana do sada dobio je ukupno devetoro teladi.


Tagovi

Krava Telad Petorke Milisav Nešković


Autorica

Biljana Nenković

Više [+]

Biljana Nenković je više od dvadeset godina novinar izvještavač. Preferira afirmativne priče koje potiču pozitivnu energiju. Moto: "Koliko možeš, toliko se usuđuj, i malo više od toga!"