Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Drvna industrija
  • 27.02.2015. 08:00

Poziv na Okrugli stol o drvnoj industriji

Kako spriječiti daljnje izvoženje sirove građe te potom uvoz gotovih proizvoda, mora li Hrvatska okrupniti proizvodnju i brendirati samo jednu vrstu drvenih proizvoda te može li naša drvna industrija biti pokretačem gospodarskoga razvoja, samo su neke od tema o kojima će se raspravljati na okruglom stolu.

Foto: depositphotos.com,
  • 144
  • 9
  • 0

I ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina odazvao se pozivu Poslovnog dnevnika te će sudjelovati na Okruglom stolu o drvnoj industriji koji će se održati u petak 27. veljače 2015. godine s početkom u 9:45 sati u Velikoj dvorani Hrvatske udruge poslodavaca, Green Gold Centar, Radnička cesta 52/1, u Zagrebu.

Tom će se prigodom raspravljati o najvećim preprekama razvoja drvne industrije, kako da zaštitimo svoju sirovinsku bazu u okviru EU pravila, možemo li i kako rasteretititi tvrtke iz drvnoga sektora, kako spriječiti daljnje izvoženje sirove građe te potom uvoz gotovih proizvoda, mora li Hrvatska okrupniti proizvodnju i brendirati samo jednu vrstu drvenih proizvoda te može li naša drvna industrija biti pokretačem gospodarskoga razvoja, odnosno kako naše proizvode od drva učiniti uspješnim i prepoznatljivim hrvatskim izvoznim proizvodom?

Ne tako davno, hrvatska drvna industrija ostvarila je godišnji izvoz od milijardu te vanjskotrgovinski suficit od gotovo 400 milijuna dolara. Okrugli stol Poslovnog dnevnika okupit će predstavnike svih važnih subjekata iz ovog sektora u raspravi oko mogućih modela poticanja rasta jedne od rijetkih industrija za koju Hrvatska ima vlastitu sirovinsku bazu. Sudjelovanje na okruglom stolu je besplatno. Potrebno se samo najaviti zbog ograničenog broja mjesta u dvorani!

Foto: depositphotos.com, @lucidwaters


Tagovi

Tihomir Jakovina Poslovni dnevnik Okrugli stol Hrvatska udruga poslodavaca Green Gold Centar Zagreb Drvna industrija Sirovinska baza Sirova građa Brendiranje Vanjskotrgovinski suficit


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]