Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 04.02.2016. 18:25

Najveće okupljanje pčelara u regiji!

Međunarodni pčelarski sajam je najmlađa, ujedno i najbrže rastuća manifestacija Bjelovarskog sajma!

  • 266
  • 47
  • 0

U Hrvatskoj trenutno, prema evidenciji Hrvatskog pčelarskog saveza, ima oko 12.500 pčelara s oko 600 tisuća pčelinjih zajednica koji na godinu proizvode 8.000 tona meda.

Međunarodni pčelarski sajam je najmlađa, ujedno i najbrže rastuća manifestacija Bjelovarskog sajma. Svoje mjesto na 12. međunarodnom pčelarskom sajmu ove godine rezerviralo je više od 100 izlagača iz 15-ak zemalja. 6. i 7. veljače, Međunarodni pčelarski sajam okupit će najveće izlagače iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Poljske, Ukrajine i drugih zemalja. Ministar poljoprivrede prof. dr. sc. Davor Romić svečano će otvoriti sajam.

12. međunarodni pčelarski sajam u Gudovcu i Izložba vina i vinogradarske opreme

U dva dana održat će se devet predavanja, a gostovat će najbolji stručnjaci iz područja pčelarstva iz Hrvatske i drugih zemalja. Ove godine naglasak je na inovatorima, a manifestacija je organizirana u dodatno opremljenoj dvorani u koju je uloženo oko 300 tisuća kuna. Ukupno će se, u dogovoru s vlasnicima, Bjelovarsko- bilogorskom županijom i Gradom Bjelovarom, u infrastrukturu Bjelovarskog sajma, uložiti oko 2 milijuna kuna.

VIiše od 100 izlagača iz 15 država! Prodano više od 3.200 četvornih metara izložbenog prostora!

Priredba će se održati na ukupno 3.200 četvornih metara zakupljenog izložbenog prostora, što je najviše do sada. Ove godine naglasak je na inovacijama u pčelarstvu, što je izazvalo poseban interes kod izlagača. Parkiranje će i dalje biti besplatno za sve posjetitelje, a svoj dolazak najavile su brojne skupine iz svih okolnih zemalja. Zbog toga se očekuje dolazak više od ukupno 10.000 posjetitelja.

Tehnologija pčelarenja

Sajam je podijeljen u tri cjeline koje obuhvaćaju izložbu i prodaju meda i proizvoda od meda, izložbu i prodaju pčelarske opreme te edukativni dio stručnjaka iz regije te profesora s Agronomskog i Veterinarskog fakulteta. Posebno zanimanje izazvalo je najavljeno predavanje pčelara iz Danske s temom "Tehnologija pčelarenja - iskustva iz Danske i Norveške".

U sastavu ovogodišnjeg Pčelarskog sajma održat će se i Izložba vina i vinogradarske opreme. Sudjelovat će oko 30 izlagača iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije. Također se očekuje dolazak izlagača iz Erduta, Plješevice i Iloka, vrha vinogradarske struke. Ljubitelji dobre kapljice i ove će godine moći uživati u degustacijama. Bjelovarski sajam pripremio je i predavanje sommeliera za koje su sigurni da će biti dobro posjećeno. Cilj sajma je omogućiti vinarima i vinogradarima još bolje poslovanje i stvaranje novih poslovnih kontakata. Cijena karata ista je već nekoliko godina pa će tako cijena ulaznice za odrasle iznositi 20 kuna, a za djecu 15 kuna.


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo