Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro Zemlja 2014
  • 23.10.2014. 12:15

Agro Zemlja - veliki sajam za mala gospodarstva!

Na konferenciji za medije javnosti je predstavljen 20. međunarodni sajam Agro zemlja.

Foto: Zlatko Pavošević
  • 263
  • 12
  • 0

Na konferenciji za medije koja je jučer održana u prostorijama HGK – Županijske komore Osijek, predstavljen je jubilarni 20. međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane, hortikulture, ekologije, lova, ribolova, seoskog turizma i obnovljivih izvora energije – Agro Zemlja 2014. koji se u kompleksu hotela Bizovačkih toplica, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ove godine održava od 24. do 26. listopada.

Sajam Agro Zemlja nastoji poticati gospodarske aktivnosti kroz usmjeravanja prema malom čovjeku, malom gospodarstveniku – obrtu, OPG – u te članovima braniteljskih zadruga. Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i u suradnji s HGK - ŽK Osijek, Ministarstvom branitelja i Osječko-baranjskom županijom, gradeći nove izlagačke programe, posjetiteljima ovogodišnji sajam nastoji pružiti pogodnosti kupovine i informiranja, a izlagačima mogućnost prezentacije i plasmana vlastitih proizvodnji, onoga što je osnova ekonomskog oporavka – pokretanje domaće proizvodnje i plasiranje domaćih proizvoda.

3. Festival kukuruza sajma Agro Zemlja

U posebnom programu sajma vezanom za ratarstvo pod nazivom "Festival kukuruza sajma Agro Zemlja", treću godinu zaredom posjetitelji će imati priliku doznati što nude sjemenarske tvrtke na hrvatskom tržištu. Za Šampiona festivala kukuruza u tri FAO grupe, svojim hibridima natjecat će se Poljoprivredni institut Osijek, Syngenta Agro, KWS i Dekalb.

S namjerom promocije novih hibrida, sve navedene tvrtke osigurale su nagrade, stoga svaki posjetitelj nakon obilaska pokusnog polja može prognozirati urod, odnosno procijeniti prinos za hibrid kukuruza koji predviđa da će ponijeti titulu pobjednika.

Ponuda poljomehanizacije te prezentacija rada u polju

Uz nastup domaćih tvrtki, posebno ističući one koje izlažu na Agro Zemlji svih 20 godina i koje na sajmu uz prigodne popuste nude domaću poljomehanizaciju, ističe se subotnji program prezentacije rada strojeva u polju posebno zanimljiv svim poljoprivrednicima koji će pobliže moći saznati sve o mogućnostima rada ponuđenih strojeva. Ulaskom Hrvatske u EU potaknut je nastup sve većeg broja inozemnih proizvođača, od kojih će neki svoje proizvode i usluge po prvi puta u Hrvatskoj prezentirati upravo nas sajmu Agro Zemlja.

Nastup članova HGK – ŽK Osijek

HGK – ŽK Osijek omogućila je svojim članicama, brojnim domaćim proizvođačima, nastup na sajmu Agro Zemlja. Tako je omogućen i nastup stotinjak članova obitelji iz dvadesetak braniteljskih zadruga koji će predstaviti svoje proizvode pa će posjetitelji sajma moći povoljno kupiti brojne proizvode prehrane od mesnih delicija, vina, rakija, kolača do široke ponude voća i proizvoda od voća.

U ponudi i oprema za navodnjavanje

Unatoč ovoj kišnoj godini, pitanje navodnjavanja se nameće kao osnova profesionalne proizvodnje pa će sukladno tome, na sajmu Agro Zemlja biti prezentirano nekoliko sustava za navodnjavanje, kako za velike površine, tako i za proizvođače koji kreću u profesionalnu proizvodnju povrća i voća na otvorenom ili u plastenicima. Važno je istaknuti da će se na sajmu zainteresiranima biti dostupne i kalkulacije vremena isplativosti ulaganja u sustave navodnjavanja.

Likovna radionica za najmlađe

Posjetiteljicama će svakako biti najzanimljivija velika ponuda cvijeća i sadnica domaćih proizvođača, a organiziran je i program za djecu osnovnih škola koja će moći sudjelovati u 15. likovnoj radionici čija je tema dječje viđenje sajma. Najbolji radovi bit će nagrađeni i objavljeni u reviji Nova Zemlja.

Sajam nagrađuje

U suradnji s izlagačima, sajam Agro Zemlja povodom svog jubilarnog, 20. izdanja, priprema i prigodne poklone za najsretnije. Ispunjavanjem kupona prilikom ulaska na sajam ostvarujete mogućnost da i Vi osvojite jedan.

Cjelokupnim programima koji su namijeni svim članovima kućanstva "Agro Zemlja" potvrđuje nastojanje da bude – Sajam za cijelu obitelj.

Foto: Zlatko Pavošević


Tagovi

Agro Zemlja Bizovačke toplice Poljoprivreda Hortikultura Ekologija Lov Ribolov Obnovljivi izvori energije Festival kukuruza OPG Sjemenarske tvrtke KWS Dekalb Syngenta Agro Poljoprivredni institut Osijek Prezentacija rada strojeva Domaći pr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/