Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pčelarski sajam
  • 28.01.2014. 11:00

6. Državni pčelarski sajam u Beogradu

Pčelarstvo je plemenita aktivnost, a med je najbolja i najzdravija hrana i lijek, ističu organizatori Državnog pčelarskog sajma u Beogradu

  • 683
  • 68
  • 0

6. Državni pčelarski sajam u Beogradu, uz izložbeni, prodajni i promotivni sadržaj, uključuje i brojna stručna predavanja, seminare, skupove, kao i dodjelu medalja za inovatore. Osmišljen je kao smotra pčelarstva na kojem pčelari praktičari i proizvođači opreme za pčelarstvo predstavljaju svoja dostignuća. Sva oprema i repromaterijali iz sektora pčelarstva na sajmu se prodaju po veoma prihvatljivim cijenama.

Sajam se održava 8. i 9. ožujka 2014. godine u Hali 3 Beogradskog sajma, na adresi Bulevar vojvode Mišića 14 u Beogradu. Svake godine manifestaciju posjeti nekoliko tisuća pčelara iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Makedonije.

Bogat pčelarski program, uključujući pčelinju opremu kao i proizvode od pčela, najnovije trendove iz sektora pčelarstva te galerija fotografija na temu "Pčela i cvijet" obilježili su prošlogodišnji sajam. Pčelarstvo je plemenita aktivnost, a med je najbolja i najzdravija hrana i lijek, ističu organizatori. Prošle godine iz Srbije je ostvaren izvoz meda u vrijednosti preko 70 milijuna kuna, što govori o značaju pčelarstva u susjednom nam Srbiji. Uglavnom se izvozilo u Njemačku, Veliku Britaniju, Francusku, Makedoniju i Crnu Goru.

Gradski tajnik za poljoprivredu grada Beograda, Aleksandar Janković, napomenuo je kako ove godine iz gradskog proračuna planiraju izdvojiti blizu 20 milijuna dinara, što je ekvivalent 1.300 000 kn, za razvoj pčelarstva. „U okviru projekta ostanka mladih na selu nastojat ćemo da što više mladih ljudi uključimo u pčelarstvo, jer u ovoj oblasti može da se ostvari zarada već prve godine“, istaknuo je Janković.


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske djelatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mjesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Tagovi

Beograd Pčelarski sajam Pčelarstvo Med Aleksandar Janković Pčelarska oprema


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]