Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lemken
  • 04.01.2016. 13:15

Lemken proširuje asortiman tanjurača!

Predstavljena je inovacija iz Lemkena - kompaktna tanjurača Rubin 12 sa 7 metara radne širine.

  • 915
  • 86
  • 0

Lemken je tvrtka specijalizirana za profesionalne ratarske proizvode s godišnjom prodajom od 344 milijuna eura. Globalna je to tvrtka koja zapošljava više od 1200 djelatnika i jedna je od vodećih europskih dobavljača. Proizvode proizvode visoke kvalitete i visokih performansi poljoprivrednih strojeva za obradu tla, sjetvu i zaštitu bilja.

Nedavno je predstavljena inovacija iz Lemkena, kompaktna tanjurača, Rubin 12, sa 7 metara radne širine. Naime, gornji segment radne širine ove tanjurače, koja je uspješno lansirana 2014. godine, proširen je na model sa 7 metara radne širine. Novi proizvod tvrtke Lemken je od sada pogodniji za traktore većih snaga.

Puno jače ubrzanje i smanjeno proklizavanje

Tanjurača Rubin 12 u radu

Prednost tanjurače Rubin 12 je njezina specifična snaga kojom može obuhvatiti veliku količinu organske materije. Dva reda nazubljenih konkavnih diskova promjera 736 mm omogućuju da model Rubin 12 radi jednako duboko kao kultivator, ali u radu miješa i drobi intenzivnije. Simetričan raspored diskova u svakom retku omogućuje rad bez bočnog povlačenja, čak i pri velikim brzinama vožnje.

Položaj diskova pod kutom od 20 stupnjeva u odnosu na tlo i kut od 16 stupnjeva u odnosu na smjer vožnje, osiguravaju optimalnu penetraciju i omogućuju uzgoj po cijeloj širini radne dubine od 7 cm. Noge su posebno zakrivljenje i spiralne pa pružaju maksimalan razmak između diskova. Osim toga, spriječavaju se blokade, uz blagi pomak od srednjih diskova. U usporedbi s kultivatorom, posjeduje puno jače ubrzanje i smanjeno proklizavanje. Lemken Rubin 12 posjeduje bolje performanse uz manju potrošnju goriva.

Okretnost i sigurnost pri vožnji

Udarna tanjurača iza prvog reda diskova omogućuje intenzivno miješanje i drobljenje, a tanjurača za ravnanje površine iza drugog reda diskova distribuira i poravnava tlo. Obje posjeduju samokočni centralni podešivač dubine.

Hidraulični podešivač dubine s integriranim zaslonom omogućuje da se kontinuirano kontrolira dubina iz kabine traktora. Samonivelirajući suspendirani prateći valjci osiguravaju dobru adaptaciju na površinama čak i sa 7 metara radne širine. Vožnju, koja je olakšana zbog integriranih diskova i velikih guma, karakterizira vrlo okretna izvedba i sigurnost u cestovnom prometu.

Za više informacija o navedenom novom proizvodu, kontaktirajte tvrtku Lemken na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Lemken Tanjurača Rubin 12 Obrada tla Poljoprivredni strojevi Mehanizacija Kultivator Radna dubina


Autorica

Martina Gavran

Više [+]

Martina provodi promotivne aktivnosti i projekte SLinka i AgroKluba kroz marketing i segmet komuniciranja s javnosti. Sveučilišna je prvostupnica kulturologije, a trenutno pohađa diplomski studij Medijske kulture na Odjelu za kulturologiju.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!