AgroKlub.com

\

Pretraga

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Pretraga - Krave

AgroKlub pretraga

Ključne riječi:

poredaj po:

 

Vaša pretraga obuhvaća 20082 članaka, 19351 slika i 1230 videa s AgroKlub.com.

     

Krave

Pretraga članaka za ključne riječi: krave. Rezultati su poredani po relevantnosti. Broj prikazanih rezultata pretrage: 15.

Novost u ostvarivanju prava za krave dojilje u 2014.

Sukladno odredbama Zakona o potpori poljoprivredi i ruralnom razvoju (Narodne novine br. 80/13 i 41/14) i Pravilnika o provedbi programa izravne potpore i pojedinih mjera državne potpore poljoprivredi u 2014. godini (Narodne novine br. 27/14 i 40/14) propisani su kriteriji prihvatljivosti glede pasminskog sastava koje pojedino grlo goveda treba zadovoljiti... Novost u ostvarivanju prava za krave dojilje u 2014.

Hrvatski pediker za krave

Krave
24.10.2012.

Hrvatski pediker za krave

Krešimir Bašić živio je jedno vrijeme u Njemačkoj gdje je završio i višu trgovačku školu. Povratkom u Hrvatsku otvorio je prodavaonicu mješovite robe koja je, poslije nekoliko godina rada, zatvorena. - Jednostavno nije išlo kako sam očekivao. Tada sam pokušao dobiti i kredit jer sam planirao otvoriti farmu krava. Međutim, nisam uspio - kaže... Hrvatski pediker za krave

Švicarske krave šalju sms kad im je vrijeme tjeranja

Krave
14.10.2012.

Švicarske krave šalju sms kad im je vrijeme tjeranja

Projekt nekolicine profesora sa švicarskog tehnološkog fakulteta u blizini Berna rezultirao je uređajem koji mogao olakšati muke tamošnjim farmerima, ali i kravama. Mala spravica mjeri temperaturu reproduktivnih organa krave, a kad je ona „raspoložena“, šalje signal u uređaj na njezinom vratu koji farmeru šalje sms poruku da je krava... Švicarske krave šalju sms kad im je vrijeme tjeranja

Krave će nam biti deblje i manje proizvoditi plin?

Proizvodnja metana
11.09.2015.

Krave će nam biti deblje i manje proizvoditi plin?

Krave proizvode velike količine metana uslijed prirodnih tjelesnih procesa. Prethodni pokušaji da se izlučivanje metana stavi pod kontrolu rezultirao je brojnim negativnim nuspojavama, no čini se da će nova istraživanja znanstvenika dovesti do važnih otkrića. Iako se često šali na temu da su krave glavni uzročnik metana, to je šala u kojoj ima i... Krave će nam biti deblje i manje proizvoditi plin?

Zbog nedostatka hrane krave ugibaju u agoniji

Govedarstvo
28.03.2013.

Zbog nedostatka hrane krave ugibaju u agoniji

Na Krbavskom polju na farmi vlasnika iz Splita i veterinar i nadležna veterinarska inspekcija su potvrdili kako je ondje ostalo tek 90-ak krava i 17 junadi te da ih, svakim danom, ima sve manje. 'Posljednjih se nekoliko dana s farme na ispašu u Krbavsko polje pušta 70-ak krava, koje pokušavaju po kamenjaru pasti travu. No, trava je toliko sitna da nije... Zbog nedostatka hrane krave ugibaju u agoniji

Krave su pod stresom kada ih razdvoje od najbolje prijateljice?

Zanimljivost
28.02.2013.

Krave su pod stresom kada ih razdvoje od najbolje prijateljice?

Ispostavilo se da su ove životinje izuzetno društvena bića i da često uspostavljaju bliske odnose sa prijateljicama u krdu. Krista McLennan (27), koja je došla do ovog saznanja dok je spremala doktorat na Sveučilištu u Northampton, vjeruje da će njeno otkriće doprinijeti povećanju proizvodnje mlijeka. Tokom 30 minuta ona je na svakih 15 sekundi... Krave su pod stresom kada ih razdvoje od najbolje prijateljice?

Što krave nose ove sezone?

Uzgoj stoke predstavlja jedan od najbržerastućih segmenata na tech tržištu. Danas je postalo normalno da vitalne statistike svojega stada pratite primjerice putem pametnih telefona, zalutalu telad pronalazite uz pomoć GPS ogrlice ili dobivate tekstualne obavijesti kada se pojedina krava vrati u staju. Prema magazinu Sensors, očekuje se kako će... Što krave nose ove sezone?

Kako naučiti krave plijevljenju?

Ispaša krava
14.01.2016.

Kako naučiti krave plijevljenju?

Proizvođači mlijeka u Oregonu imali su problem s izbirljivim kravama. Jon Banseno danas promatra svoju idiličnu farmu Monmouth, na kojoj je ne tako davno pokušavao natjerati svoje krave da pasu trave koje rastu na pašnjaku. Naime, izbirljiva kravlja nepca su nagrizala produktivnost ove farme. Krave jednostavno nisu htjele jesti gorku travu zvanu... Kako naučiti krave plijevljenju?

Inkarnatka - zdrava za krave i čisti tlo

Stočna hrana
19.09.2015.

Inkarnatka - zdrava za krave i čisti tlo

Inkarnatka (Trifolium incarnatum L.) je jednogodišnja krmna mahunarka, koja zbog brzog rasta daje visoke prinose krme. Pogodna je kao postrni usjev, no može se sijati i kao naknadni, poslije ozimih smjesa. Nakon inkarnatke tlo ostaje čisto od korova, bogatije dušikom i organskom tvari. Kada se inkarnatka zaorava kao siderat, popravlja se struktura tla i... Inkarnatka - zdrava za krave i čisti tlo

Hoće li krave opet pobijediti?

Prosvjed stočara
03.07.2015.

Hoće li krave opet pobijediti?

Nakon jučerašnjeg demonstrativnog dolaska s bikovima u Zagreb te tihog prosvjeda ispred Ministarstva poljoprivrede, jutros je ostatak odlučne obitelji Markić krenuo s velikim stadom goveda - točnije, s više od 140 krava iz Đurđanaca prema Đakovu. Policija ih je međutim zaustavila na ulazu u prigradsko naselje Pisak. Markići su na sličan način... Hoće li krave opet pobijediti?

Ne gubimo samo krave - nego i čitava sela!

Dvjestotinjak uzgajivača goveda iz cijele zemlje okupilo se 20. i 21. studenoga u Bjelovaru na 10. savjetovanju uzgajivača goveda u Republici Hrvatskoj koje su pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Bjelovarsko-bilogorske županije organizirali Hrvatska poljoprivredna agencija i središnji savezi hrvatskih uzgajivača simentalskog i Holstein... Ne gubimo samo krave - nego i čitava sela!

Kad krave utihnu - a farma ode na bubanj!

Kruno Višak iz sela Jagnjedovca nedaleko od Koprivnice, jedan je od onih koji su prije desetak godina povjerovali u priče kako su velike staje, koje su neki od početka ironično nazivali hotelima za krave, budućnost hrvatske poljoprivrede. Pa je, u dogovoru s roditeljima, otvorio obrt za poljoprivrednu proizvodnju, podignuo dva kredita i 2005. godine... Kad krave utihnu - a farma ode na bubanj!

Za krave križance nema više poticaja?

Ostali križanci
21.05.2014.

Za krave križance nema više poticaja?

Najnovija neslavna odluka Agencije za plaćanje da iz sustava poticaja izbaci stoku koja se do početka travnja vodila kao "ostali križanci", izazvala je negodovanja među stočarima, prije svega govedarima. Tim potezom Agencija je bez prava na poticaje ostavila oko 20 tisuća krava na području cijele države. Kako doznajemo iz Slobodne Dalmacije, ta... Za krave križance nema više poticaja?

Nadute krave krivci za eksploziju štale

Njemačka
28.01.2014.

Nadute krave krivci za eksploziju štale

Devedeset nadutih krava na jednom mjestu očito nije bila dobitna kombinacija za njemačku farmu, na kojoj je uslijed nadutosti životinja i ispuštanja plinova došlo do eksplozije i požara. Nakon što je plin metan izašao iz devedeset nadutih životinja štala je eksplodirala i gotovo je cijela uništena, a jedna krava zaradila je opekline. Naime... Nadute krave krivci za eksploziju štale

Krmne smjese za muzne krave

Ishrana
28.05.2013.

Krmne smjese za muzne krave

Pravilna prehrana osnova je uzgoja životinja u stočarstvu koja je ujedno preduvjet kako bi "blago" bilo zdravo, otporno, kako bi se pravilno razvijalo i da je produktivno. Kako bi ishrana stoke bila uravnotežena potrebno je da putem hrane životinje dobiju sve nutrijente, odnosno da je krma zdrava, ukusna i zasitna. Većina životinja, koje se drže na... Krmne smjese za muzne krave

Niste zadovoljni s gore prikazanim rezultatima? Pokušajte s Google pretragom!

Pretražite poljoprivredni portal Agroklub uz pomoć napredne tehnologije Google pretrage, a prema željenim ključnim riječima.

Poljoprivredni oglasnik - Krave

Prikaz oglasa iz poljoprivrednog oglasnika koji sadrže ključnu riječ: krave.

Limukra SM 33 - Dnevni obrok za muzne krave

Limukra SM 33 - Dnevni...

Stočna hrana
TSH Likra d.o.o.

Krave za klanje

Krave za klanje

Domaće životinje

Kraft Mix Milk super za krave u laktaciji

Kraft Mix Milk super z...

Stočna hrana
Schaumann Agri d.o.o.

Ostale oglase možete pronaći ovdje.