AgroKlub.com

\

Pretraga

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Pretraga - Krave

Krave

Pretraga članaka za ključne riječi: krave. Rezultati su poredani po relevantnosti. Broj prikazanih rezultata pretrage : 15.

Novost u ostvarivanju prava za krave dojilje u 2014.

Sukladno odredbama Zakona o potpori poljoprivredi i ruralnom razvoju (Narodne novine br. 80/13 i 41/14) i Pravilnika o provedbi programa izravne potpore i pojedinih mjera državne potpore poljoprivredi u 2014. godini (Narodne novine br. 27/14 i 40/14) propisani su kriteriji prihvatljivosti glede pasminskog sastava koje pojedino grlo goveda treba zadovoljiti... Novost u ostvarivanju prava za krave dojilje u 2014.

Hrvatski pediker za krave

Krave
24.10.2012.

Hrvatski pediker za krave

Krešimir Bašić živio je jedno vrijeme u Njemačkoj gdje je završio i višu trgovačku školu. Povratkom u Hrvatsku otvorio je prodavaonicu mješovite robe koja je, poslije nekoliko godina rada, zatvorena. - Jednostavno nije išlo kako sam očekivao. Tada sam pokušao dobiti i kredit jer sam planirao otvoriti farmu krava. Međutim, nisam uspio - kaže... Hrvatski pediker za krave

Švicarske krave šalju sms kad im je vrijeme tjeranja

Krave
14.10.2012.

Švicarske krave šalju sms kad im je vrijeme tjeranja

Projekt nekolicine profesora sa švicarskog tehnološkog fakulteta u blizini Berna rezultirao je uređajem koji mogao olakšati muke tamošnjim farmerima, ali i kravama. Mala spravica mjeri temperaturu reproduktivnih organa krave, a kad je ona „raspoložena“, šalje signal u uređaj na njezinom vratu koji farmeru šalje sms poruku da je krava... Švicarske krave šalju sms kad im je vrijeme tjeranja

Rohalj je jedan od posljednjih pedikera za krave!

Zvonko Rohalj
24.10.2016.

Rohalj je jedan od posljednjih pedikera za krave!

O Zvonku Rohalju iz Drenovaca nema tako davno da sam pisao. Njegove špageti tikve čiji je pionir uzgoja u Hrvatskoj pobudile su podosta zanimanja i skrenule pozornost na ovog nekadašnjeg radnika u brojnim europskim brodogradilištima koja je na koncu zamijenio plodnom slavonskom ravnicom u rodnim Drenovcima, ali, nije ostao samo na tome. "Moram se uvijek... Rohalj je jedan od posljednjih pedikera za krave!

Umjesto na paši, krave na platnu!

John Marshall
22.05.2016.

Umjesto na paši, krave na platnu!

Britanski slikar John Marshall slika tek jedan motiv - krave. I to već više od 20 godina! Naime, goveda slika još od 1993. godine, a dosad je izlagao u Londonu, Parizu, New Yorku, Hong Kongu i Singapuru te dakako, rodnom Brigtonu. Poznat je jednostavno kao: John Marshall - the cow painter. Svako govedo je jedinstveno "Sve su one samo krave, ali stvaranje... Umjesto na paši, krave na platnu!

I krave imaju najdraži bend!

Proizvodnja mlijeka
09.05.2016.

I krave imaju najdraži bend!

Suvremene štale su bučna, pretrpana mjesta, nimalo ugodna kravama koje u njima žive. Život u takvim uvjetima neizbježno dovodi do stresa. Zbog toga su uzgajivači došli na ideju da glazbom smanje razina stresa i tako kravama omoguće ugodniju atmosferu za život, a samim time i davanje mlijeka. I uspjeli su! Glazbom protiv stresa Istraživač... I krave imaju najdraži bend!

Mlijeko za meso - i krave dižu glas za spas!

Kravlji prosvjed
02.03.2016.

Mlijeko za meso - i krave dižu glas za spas!

Krava Kim iz okolice Đakova danas je u Osijeku na travnjaku ispred Bastiona podigla svoj glas zbog nagomilanih problema u sektoru mljekarstva. "Ona najbolje poznaje stvarnu situaciju. Dnevno proizvodi 30 litara mlijeka, rekorderka je i ponos svojega gazde. No, ako se ništa ne bude poduzelo i napravilo u narednim mjesecima, vrlo će vjerojatno završiti na... Mlijeko za meso - i krave dižu glas za spas!

Što krave nose ove sezone?

Uzgoj stoke predstavlja jedan od najbržerastućih segmenata na tech tržištu. Danas je postalo normalno da vitalne statistike svojega stada pratite primjerice putem pametnih telefona, zalutalu telad pronalazite uz pomoć GPS ogrlice ili dobivate tekstualne obavijesti kada se pojedina krava vrati u staju. Prema magazinu Sensors, očekuje se kako će... Što krave nose ove sezone?

Kako naučiti krave plijevljenju?

Ispaša krava
14.01.2016.

Kako naučiti krave plijevljenju?

Proizvođači mlijeka u Oregonu imali su problem s izbirljivim kravama. Jon Banseno danas promatra svoju idiličnu farmu Monmouth, na kojoj je ne tako davno pokušavao natjerati svoje krave da pasu trave koje rastu na pašnjaku. Naime, izbirljiva kravlja nepca su nagrizala produktivnost ove farme. Krave jednostavno nisu htjele jesti gorku travu zvanu... Kako naučiti krave plijevljenju?

Inkarnatka - zdrava za krave i čisti tlo

Stočna hrana
19.09.2015.

Inkarnatka - zdrava za krave i čisti tlo

Inkarnatka (Trifolium incarnatum L.) je jednogodišnja krmna mahunarka, koja zbog brzog rasta daje visoke prinose krme. Pogodna je kao postrni usjev, no može se sijati i kao naknadni, poslije ozimih smjesa. Nakon inkarnatke tlo ostaje čisto od korova, bogatije dušikom i organskom tvari. Kada se inkarnatka zaorava kao siderat, popravlja se struktura tla i... Inkarnatka - zdrava za krave i čisti tlo

Krave će nam biti deblje i manje proizvoditi plin?

Proizvodnja metana
11.09.2015.

Krave će nam biti deblje i manje proizvoditi plin?

Krave proizvode velike količine metana uslijed prirodnih tjelesnih procesa. Prethodni pokušaji da se izlučivanje metana stavi pod kontrolu rezultirao je brojnim negativnim nuspojavama, no čini se da će nova istraživanja znanstvenika dovesti do važnih otkrića. Iako se često šali na temu da su krave glavni uzročnik metana, to je šala u kojoj ima i... Krave će nam biti deblje i manje proizvoditi plin?

Hoće li krave opet pobijediti?

Prosvjed stočara
03.07.2015.

Hoće li krave opet pobijediti?

Nakon jučerašnjeg demonstrativnog dolaska s bikovima u Zagreb te tihog prosvjeda ispred Ministarstva poljoprivrede, jutros je ostatak odlučne obitelji Markić krenuo s velikim stadom goveda - točnije, s više od 140 krava iz Đurđanaca prema Đakovu. Policija ih je međutim zaustavila na ulazu u prigradsko naselje Pisak. Markići su na sličan način... Hoće li krave opet pobijediti?

Ne gubimo samo krave - nego i čitava sela!

Dvjestotinjak uzgajivača goveda iz cijele zemlje okupilo se 20. i 21. studenoga u Bjelovaru na 10. savjetovanju uzgajivača goveda u Republici Hrvatskoj koje su pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Bjelovarsko-bilogorske županije organizirali Hrvatska poljoprivredna agencija i središnji savezi hrvatskih uzgajivača simentalskog i Holstein... Ne gubimo samo krave - nego i čitava sela!

Kad krave utihnu - a farma ode na bubanj!

Kruno Višak iz sela Jagnjedovca nedaleko od Koprivnice, jedan je od onih koji su prije desetak godina povjerovali u priče kako su velike staje, koje su neki od početka ironično nazivali hotelima za krave, budućnost hrvatske poljoprivrede. Pa je, u dogovoru s roditeljima, otvorio obrt za poljoprivrednu proizvodnju, podignuo dva kredita i 2005. godine... Kad krave utihnu - a farma ode na bubanj!

Za krave križance nema više poticaja?

Ostali križanci
21.05.2014.

Za krave križance nema više poticaja?

Najnovija neslavna odluka Agencije za plaćanje da iz sustava poticaja izbaci stoku koja se do početka travnja vodila kao "ostali križanci", izazvala je negodovanja među stočarima, prije svega govedarima. Tim potezom Agencija je bez prava na poticaje ostavila oko 20 tisuća krava na području cijele države. Kako doznajemo iz Slobodne Dalmacije, ta... Za krave križance nema više poticaja?

Niste zadovoljni s gore prikazanim rezultatima? Pokušajte s Google pretragom!

Pretražite poljoprivredni portal Agroklub uz pomoć napredne tehnologije Google pretrage, a prema željenim ključnim riječima.

Poljoprivredni oglasnik - Krave

Prikaz oglasa iz poljoprivrednog oglasnika koji sadrže ključnu riječ: krave.

Gras 192 - dopunska krmna smjesa za muzne krave

Gras 192 - dopunska kr...

Stočna hrana
Fanon d.o.o.

Super Omega 352 CG - dopunska krmna smjesa za muzne krave

Super Omega 352 CG - d...

Stočna hrana
Fanon d.o.o.

Krave za klanje

Krave za klanje

Domaće životinje

Ostale oglase možete pronaći ovdje.