Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pakiranje povrća
  • 17.12.2016. 09:00

Povrće u ekološkom pakiranju

Osim što se u potpunosti može reciklirati, pakiranje za povrće ne zahtijeva korištenje metalne kopče za zatvaranje. Jednostavnim zagrijavanjem kraja mrežice u kojem je upakirana roba, ona se zatvara.

Foto: bigstockphoto.com/Vrabelpeter
  • 2.992
  • 350
  • 0

Tvrtka SarcoPackaging predstavila je potpuno ekološko pakiranje za povrće. Pakiranja REV Punnet se mogu 100% reciklirati. Osim što se u potpunosti može reciklirati, ovo pakiranje ne zahtijeva korištenje metalne kopče za zatvaranje.

Jednostavnim zagrijavanjem kraja mrežice u kojem je upakirana roba, ona se zatvara. Pri pakiranju u veće kutije, mrežica se samo postavlja od gore i pričvršćena je za krajeve kutije. U oba slučaja metalne kopče nisu potrebne.

Pakiranja u skladu s potrebama tržišta

"Mi smo svjesni da su potrebe tržišta sve više u skladu s ekološkim standardima, i sve je više zahtjeva za pakiranjima koja se mogu u potpunosti reciklirati", kaže Jaap van der Sar iz Sarco Packaginga i dodaje

"Na primjer, pogledajte pakiranje potpuno svježih proizvoda, kao što je rajčica. Različite stvari ograničavaju oštećenje životne sredine. Naravno, mi pokušavamo da ovo danas zadovoljimo. Predstavljamo pakiranje koje se u potpunosti može reciklirati."

Osim svjesnog ekološkog izbora, pristup prirodi se također računa. Tradicionalna košarica za pakiranje se, na sreću, u izgledu nije promijenila. Zbog širokog spektra boja za izbor mrežice, ovaj proizvođač može uvijek ponuditi boju koja odgovara proizvodu koji se pakira. Dodatno, pakiranje je osigurano s kružnom oznakom koja je također okarakterizirana kao prijateljska prema životnoj sredini. Kružna oznaka omogućava i nesmetan prostor za označavanje proizvoda koji se zajedno s oznakom može i podići, piše fresplaza.

Tehnike REV Punnet se primjenjuju na različite veličine i vrste ambalaže. Prilagodljivost ovog stroja čini mogućim pakiranje proizvoda na pet različitih načina.

Foto: bigstockphoto.com/Vrabelpeter1


Izvori

Fresh plaza


Tagovi

Pakiranje Povrće Eko


Autorica

Marija Antanasković

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]