Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Badel 1862
  • 01.12.2015. 11:00

Badel 1862 izlazi iz proizvodnje bezalkoholnih pića

Tvrtka Badel 1862 objavila je kako izlazi iz poslovanja u kategoriji bezalkoholnih pića te sa zadnjim danom ove godine zatvara pogon na lokaciji Borongajska cesta u Zagrebu.

  • 278
  • 33
  • 0

Tvrtka Badel 1862 objavila je kako izlazi iz poslovanja u kategoriji bezalkoholnih pića te sa zadnjim danom ove godine zatvara pogon na lokaciji Borongajska cesta u Zagrebu.

"Obavještavamo investicijsku javnost kako je društvo donijelo odluku o izlasku iz poslovanja u kategoriji bezalkoholnih pića te zatvaranju pogona na lokaciji u Zagrebu, Borongajska cesta 104, s danom 31. prosinca 2015. godine", navodi se u priopćenju Badela 1862 objavljenom putem Zagrebačke burze.

Alkoholnim pićima ojačati tržišnu poziciju

Iz Badela 1862 ističu kako je odluka donesena sukladno usvojenom Programu restrukturiranja te predstavlja preduvjet uspješnog okončanja postupka predstečajne nagodbe i osiguranja dugoročne opstojnosti tvrtke.

"Temeljem utvrđenog dugoročnog strateškog opredjeljenja, društvo se odredilo fokusirati na core business koji predstavlja proizvodnja i distribucija jakih alkoholnih pića i vina, čime želi ojačati svoju tržišnu poziciju regionalnog lidera i najvećeg hrvatskog izvoznika u kategorijama jakih alkoholnih pića i crvenih vina", zaključuje se u objavi.

Uz proizvodnju jakih alkoholnih pića i vina, Badel 1862 proizvodi i bezalkoholna pića, među kojima i Naru i pića pod brendom Voćko, te ima licencu na PepsiCo asortiman.

Tko će dokapitalizirati Badel?

Prošlu je godinu Badel grupa završila s neto gubitkom u iznosu od 34,7 milijuna kuna, što je bio znatno bolji rezultat u odnosu na 2013. kada je gubitak iznosio 86,2 milijuna kuna. Podaci iz financijskih izvješća za ovu godinu pokazuju znatno bolji rezultat nego u istom razdoblju lani pa je tako za prvih devet mjeseci ove godine neto dobit grupe iznosila 20,9 milijuna kuna, dok je u isto vrijeme prošle godine tvrtka poslovala s gubitkom u iznosu od 20,3 milijuna kuna.

Ukupni prihodi grupe u prvih su devet mjeseci ove godine iznosili 272,4 milijuna kuna, što je 7,5% više nego u istom lanjskom razdoblju, dok su istodobno ukupni rashodi pali za 7,8%, na 256,5 milijuna kuna. "U nastojanju ostvarenja osnovnih preduvjeta za izlazak iz predstečajne nagodbe, Uprava društva, zajedno s menadžmentom, poduzima sve neophodne radnje za pronalazak adekvatnog izvora dokapitalizacije, kontinuirano provodeći mjere usvojene planom operativnog i financijskog restrukturiranja", navela je Uprava Badela 1862 u objašnjenju financijskog izvješća za prvih devet mjeseci ove godine.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Badel 1862 Bezalkoholna pića Program restrukturiranja Izvoznik pića


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."