Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 25.09.2015. 07:10

3,7 milijuna kuna za uzgoj rajčica

Trvtki Fructus staklenici, koja se nedaleko od Siska, s još tri slične tvrtke, bavi hidroponskim uzgojem rajčice za domaće tržište, dobiveni IPARD novac poslužit će za izgradnju novih proizvodnih kapaciteta.

Foto: Sisak.hr
  • 534
  • 35
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda zajednice.

Ulaganje u izgradnju staklenika

Zagrebačkoj tvrtki Fructus staklenici d.o.o., osnivača Kazimira Dujmovića, isplaćeno je 3.710.272,50 kuna za ulaganje u izgradnju staklenika za hidroponski uzgoj rajčica. Cilj navedenog ulaganja je uzgoj visokokvalitetne rajčice suvremenom tehnologijom proizvodnje, povećanje vrijednosti poduzeća, te oživljavanje proizvodnje povrća na području grada Siska. Staklenici se nalaze u mjestu Prelošćica u Sisačko-moslavačkoj županiji.

U staklenicima se, uz najmodernije tehnološke sustave, na 2,6 hektara proizvodi oko 1200 tona rajčice sorti grapollo, cherry i beef. Cjelokupni urod prodaje se u Hrvatskoj, putem trgovačkih lanaca. Nakon izgradnje novih staklenika, rajčica će se i izvoziti.

Foto: Sisak.hr


Tagovi

Fructus staklenici d.o.o. Kazimir Dujmović Grapollo Cherry Beef Trgovački lanci Agencija za plaćanja IPARD Mjera 101 Staklenici Hidroponski uzgoj Rajčice Sisak Prelošćica Sisačko-moslavačka županija


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]