Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Duhanska industrija
  • 25.07.2014. 17:00

Započele berbe duhana

Iz sljedećih berbi može se očekivati duhan visoke i ujednačene kvalitete, što će pridonijeti uspješnoj berbi duhana na cijelom sirovinskom području ove godine

Foto: depositphotos.com, branex
  • 281
  • 19
  • 0

U tijeku su prve ovogodišnje berbe duhana na sirovinskom području Hrvatskih duhana u Podravini i Slavoniji, na ukupnim proizvodnim površinama od 3.755 hektara kod 952 proizvođača duhana. Kako prenosi Glas Slavonije, očekuje se da bi ukupni ovogodišnji urod, ukoliko budu povoljne vremenske prilike, mogao iznositi oko 9.000 tona duhana.

Prosječni prinos od 2,3 tone po hektaru duhana planirano je ostvariti u suhom ratarenju na 3.264 hektara, prinos od 3,5 tone po hektaru na navodnjavanim površinama od 403 hektara, dok se kod duhana tipa burley na proizvodnim površinama od 491 hektar planira ostvariti prosječni prinos od 2,6 tona po hektaru.

Unatoč lošem vremenu, kvaliteta duhana visoka

Predsjednik Uprave Hrvatskih duhana, dipl. ing. Mirko Boić, istaknuo je da će proizvođači ove godine imati više posla oko otprašivanja i pripreme duhana iz donjih branja za otkup zbog obilnih kiša, jer je u Podravini i Slavoniji u prvoj polovici ove godine palo više od 600 litara kiše. Ipak, iz sljedećih berbi može se očekivati duhan visoke i ujednačene kvalitete, što će pridonijeti uspješnoj berbi duhana na cijelom sirovinskom području Hrvatskih duhana ove godine.

Foto: depositphotos.com, branex


Tagovi

Berba duhana Hrvatski duhani Duhanska industrija Mirko Boić Burley Prinos duhana