Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 05.03.2016. 16:30

Ruralna ulaganja Vukovarsko-srijemske županije

Tolušić: Hrvatska je do sada povukla premalo sredstava iz EU fondova!

  • 1.033
  • 197
  • 0

U Vukovarsko-srijemsku županiju pristigao je i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić koji se susreo s čelnicima županije, gradonačelnicima, načelnicima, predstavnicima razvojnih agencija, HGK ŽK Vukovar i HOK Područne komore VSŽ s kojima je razgovarao projektima koji mogu doprinijeti ruralnom razvoju.

Inače, Vukovarsko-srijemska županija među najboljima je u povlačenju novca za ruralni razvoj u Hrvatskoj.

No, Tolušić ističe da je Hrvatska na žalost do sada privukla jako malo EU sredstava u odnosu na mogućnosti. "Ove godine u planu je da povučemo negdje oko milijardu eura", ustvrdio je ministar Tolušić.

Fondovi velika prilika za nova radna mjesta

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić ocijenio je kako su EU fondovi velika prilika za županije poput Vukovarsko-srijemske, a koje zaostaju u razvoju i potrebni su im projekti koji bi ubrzali gospodarski razvoj i omogućili nova radna mjesta.

Prema riječima zamjenika župana Željka Cirbe, u razvojnim agencijama u Vukovarsko-srijemskoj županiji nalazi se najmanje 50-ak osoba koje znaju napraviti kvalitetne EU projekte. Tome, kako je kazao, svjedoči i podatak da je agencija HRAST zajedno s lokalnim razvojnim agencijama u županiji do sada povukla više od 400 milijuna kuna iz EU fondova.

Izgradnja poljoprivredno-poduzetničkog inkubatora

Radni posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji ministar Tolušić završio je u Drenovcima, gdje će s općinskim čelnicima razgovarati o projektu izgradnje poljoprivredno-poduzetničkog inkubatora.

Obišao je i Gospodarsku zonu Vukovar te PIK Vinkovci koja posluje u sustavu koncerna Agrokor, gdje je predstavljen projekt ulaganja u opremanje objekata za preradu voća, povrća, maslina, aromatičnog, začinskog i ljekovitog bilja i gljiva.


Tagovi

Tomislav Tolušić Vukovarsko-srijemska županija EU fondovi Povlačenje sredstava


Partner

VTV d.o.o.

Trg dr. Franje Tuđmana 2, 32100 Vinkovci, Hrvatska
tel: +385 (0) 32 492 102, e-mail: opci.poslovi@vktv.tv web: http://vktv.tv/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]