Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poticaji
  • 01.04.2014. 09:20

Program ruralnog razvoja u suradnji s fakultetima

Mladim poljoprivrednicima i do 70.000 eura nepovratnih sredstava iz EU fondova, a sve uz pomoć stručnjaka s Ekonomskog fakulteta i osječkog sveučilišta!

Foto: depositphotos.com
  • 151
  • 16
  • 0

Na ruralnim područjima Osječko-baranjske županije vlada veliko zanimanje za mjere Programa ruralnog razvoja 2014. - 2020. Najbolje o tome svjedoči podatak da je svaka općina od njih 40, zatražila čak desetak edukacijskih radionica koje bi im pomogle da budu što bolje pripremljeni za projekte koji čekaju svoje ostvarenje. Budući da bi to potrajalo, a vremena je malo jer već krajem godine počinju prvi natječaji, u svakoj od općina bit će provedena tri pilot-projekta, odnosno, kako je najavljeno, u godinu dana će ukupno biti odrađeno 120 edukacijskih radionica. U cijeli taj vrlo opsežan posao, Županija je uključila i znanstvenike s osječkog sveučilišta.

Nedavno su predstavljene i smjernice zajedničke provedbe Programa ruralnog razvoja 2014. - 2020. Cilj je što brže okupiti potencijalne korisnike EU fondova, zainteresirati ih za ponuđene mjere, educirati ih i savjetovati kako bi oni mogli povući što više nepovratnih sredstava i razvili svoja gospodarstva, a pritom se očekuje i pomoć Ekonomskog fakulteta.

Program nudi bezbrojne mogućnosti koje za cilj imaju ulaganjem stvoriti konkurentne proizvode i u konačnici unaprjeđenje kvalitete, ali i zadržavanje stanovništva na ruralnim prostorima. Kao jedan od primjera je da se svakom poljoprivredniku mlađem od 40 godina nudi i do 70.000 eura nepovratnih sredstava.

Za apliciranje na natječaje EU fondova nužno je izraditi poslovni plan brendiranja i trženja proizvoda, a upravo tu će uskočiti stručnjaci.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

PRR Program ruralnog razvoja Radionica Ekonomski fakultet Osječko sveučilište Sredstva Stručnjaci Projekti ruralnog razvoja


Autor

Ivana Vasic

Više [+]

Terenska reporterka i vanjska suradnica portala Agroklub sa dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj novinarskoj sceni. U slobodno vrijeme bavi se vinogradarstvom i voćarstvom.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]