Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stvarajmo zajedno
  • 18.04.2015. 11:30

Počinje druga sezona emisije - Stvarajmo zajedno

Kroz priče brojnih poljoprivrednih gospodarstva, nacionalnih konferencija i seminara, široj publici će se ponuditi jednostavne i korisne informacije o svim mjerama, natječajima, modelima potpora, te sadržaju natječaja na kojima mogu sudjelovati.

Foto: depositphotos.com,
  • 276
  • 37
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede nastavlja realizaciju projekta informativno-edukativne emisije Stvarajmo zajedno koja će se početi emitirati od subote, 18. travnja 2015. godine na 4. programu HTV-a s početkom u 13:40 sati. Riječ je o drugom po redu serijalu od 20 emisija, čiji se prvi dio emitiranja odnosi na proljetnu shemu HRT-a u sklopu koje će biti prikazano osam emisija, a ostalih 12 u jesenskoj shemi.

Emisije će se sastojati od četiri do pet priloga sa širokim spektrom tema vezanih uz poljoprivrednu proizvodnju, korištenje fondova EU s naglaskom na sve mjere iz Programa ruralnog razvoja, udruživanja poljoprivrednika te nizom pozitivnih primjera iz prakse.

Emisija specijalizirana za poljoprivrednu proizvodnju

Ovom specijaliziranom emisijom od širokog javnog interesa želi se dodatno informirati poljoprivrede proizvođače te raditi na njihovoj edukaciji i uključivanju u korištenje EU sredstava s ciljem podizanja dohotka, razvoja poljoprivrede, očuvanja ruralnog prostora te novog zapošljavanja. Cilj ovog projekta je među ostalim naglasiti i promovirati udruživanje na nacionalnoj razini kroz razne gospodarske sektore, ali i potaknuti veće uključivanje mladih poljoprivrednika u poljoprivrednu proizvodnju.

"Zadovoljan sam što je HRT i ove godine prepoznao važnost poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te što ćemo kroz ovaj serijal, drugi po redu, pokazati da se bavljenje poljoprivredom u Hrvatskoj isplati i da se naši poljoprivredni proizvođači ne trebaju bojati uključiti u povlačenje novca iz EU fondova. Do 2020. godine Ministarstvo poljoprivrede ima na raspolaganju kroz pet različitih EU fondova preko pet milijardi eura, od čega najveći dio ide kroz 16 mjera Programa ruralnog razvoja. Razlog je to, da kroz nacionalni javni servis, dajemo dodatne informacije i sadržaje koji će potaknuti potrošnju ogromnih sredstava", izjavio je ministar Tihomir Jakovina.

Kroz priče brojnih poljoprivrednih gospodarstva, nacionalnih konferencija i seminara koje organiziraju Ministarstvo poljoprivrede i sve prateće Agencije, široj publici će se ponuditi jednostavne i korisne informacije o svim mjerama, natječajima, modelima potpora, te informacije o sadržaju natječaja na kojima mogu sudjelovati. Cilj je da ovaj serijal bude i svojevrsni vodič kroz uspješne gospodarske priče.

Emisiju Stvarajmo zajedno Ministarstvo radi u suradnji s HRT-om i agencijom Colloco, a prva emisija iz ovogodišnjeg proljetnog ciklusa kreće u subotu, 18. travnja 2015. godine, na HTV 4 u 13:40 sati, dok će repriza biti u nedjelju u 11:10 sati na istom programu.

Foto: depositphotos.com, @NoamArmonn


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Stvarajmo zajedno 4. program HTV-a Proljetna shema Jesenska shema Prilozi Dodatno informiranje Udruživanje Mladi poljoprivrednici EU fondovi Pet EU fondova 16 mjera Tihomir Jakovina Poljoprivredna gospodarstva Kori


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]