Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EU fondovi
  • 24.07.2015. 11:20

EU projekt vrijedan 13 milijuna kuna

Kako bi Hrvatska naučila kako što kvalitetnije i brže povući novac iz EU fondova, predstavnicima naših ministarstava i drugih državnih institucija pomažu talijanski i poljski stručnjaci.

  • 79
  • 6
  • 0

U Zagrebu je održan sastanak 6. Upravnog odbora IPA 2011 Twinning projekta nazvanog Priprema hrvatske Agencije za plaćanja za novo programsko razdoblje zajedničke poljoprivredne politike i zajedničke ribarstvene politike nakon 2013. godine.

Projekt služi za pripremu aktivnosti i procedura Agencije za plaćanja, a za učinkovitu provedbu tri EU fonda, namijenjena hrvatskim poljoprivrednicima, ribarima, šumarima, lokalnim akcijskim grupama i jedinicama lokalne samouprave, koji kroz te fondove mogu značajno unaprijediti svoje poslovanje i život u lokalnoj zajednici.

"Kako bi se Agencija za plaćanja što učinkovitije pripremila za povlačenje novca iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi i Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, u Zagrebu su do sada provedene 122 stručne misije iz različitih institucija iz Italije i Poljske, čiji su stručnjaci do sada proveli ukupno 650 radnih dana s djelatnicima Agencije za plaćanja i Ministarstva poljoprivrede, koji operativno rade na uspostavi novog sustava. Ovaj projekt ima veliku dodatnu vrijednost za hrvatske stručnjake, jer svakodnevna izravna komunikacija s kolegama iz drugih EU članica koji rade na istim poslovima, omogućava usvajanje najboljih praksi kroz učenje na njihovim iskustvima što uvelike olakšava uspješno upravljanje ovim izdašnim EU fondovima", ističu u agenciji.

Europska unija je osigurala 13 milijuna kuna za provedbu ovog projekta, a isti se odvija u koordinaciji s Ministarstvom poljoprivrede, Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU te Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje.


Tagovi

Zagreb IPA 2011 Twinning projekt Upravni odbor EU fondovi Agencija za plaćanja Italija Poljska Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo