Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slavonski med
  • 03.07.2015. 11:25

Proizvođači kreću u zaštitu Slavonskog meda!

Uskoro podnošenje zahtjeva za zaštitu izvornosti Slavonskog meda kao proizvoda!

Foto: depositphotos.com,
  • 255
  • 12
  • 0

U četvrtak, 2. srpnja, u prostorima Virovitičko-podravske županije održana je skupština Udruge proizvođača Slavonskog meda na kojoj su članovi udruge usvojili dokument specifikacije u cilju podnošenja zahtjeva za zaštitu izvornosti Slavonskog meda.

Upućivanjem zahtjeva pokrenut će se procedura zaštite izvornosti Slavonskog meda, što će ujedno činiti prvu zaštitu meda kao proizvoda nacionalnim i Eu oznakom izvornosti u RH.

Zamjenica župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak uvodno je pozdravila sve članove skupštine te naglasila kako je Virovitičko-podravska županija pokrenula inicijativu za zaštitu izvornosti Slavonskog meda te zajedno sa ostalim slavonskim županijama i udrugama pčelara na području slavonije uspješno radi na realizaciji ovog projekta. Također je istaknula važnost zaštite autohtonih poljoprivrednih proizvoda kao nužan preduvjet u cilju pozicioniranja poljoprivrednih gospodarstava RH na nacionalnom i EU tržištu.

Skupštini su osim pčelara sa područja slavonije nazočili i predstavnici Ministarstva poljoprivrede te predstavnici Županija partnera na projektu.

Foto: depositphotos.com, @Fastof


Izvori

VPZ


Tagovi

Slavonski med VPŽ Zaštita izvornosti Autohtoni proizvod Ministarstvo poljoprivrede

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]