Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bijela kuća
  • 29.08.2016. 07:30

Obama ima pčelinjak u vrtu Bijele kuće!

U vrtu Bijele kuće, i to u vrtu Kitchen Garden u kojem Michelle Obama uzgaja organsko povrće, postavljene su košnice, a dobiveni med koriste u proizvodnji piva!

Foto: seniorwomen.com
  • 4.754
  • 556
  • 0

U vrtu Bijele kuće, i to u vrtu Kitchen Garden u kojem Michelle Obama uzgaja organsko povrće, postavljene su košnice koje pomažu njegovom oprašivanju i bržem sazrijevanju plodova.

Košnice je postavio Charlie Brant koji je postao i službeni pčelar Bijele kuće te sada brine za oko 70.000 pčela.

Obamino pivo Honey Ale (foto: Wikipedia)

Budući da pčele kroz oprašivanje donose zaradu američkoj ekonomiji na godišnjoj razini i do 15 milijardi dolara, vlada SAD-a odlučila je osigurati više sredstava za omogućavanje većeg okruženja gdje bi pčele mogle živjeti i za razna istraživanja kako smanjiti gubitke pčela u kolonijama.

U Bijeloj kući su počeli proizvoditi med kojeg Obamini osobni kuhari koriste u raznim specijalitetima, ali i u proizvodnji posebnog piva od meda naziva Honey Ale White House. Kako je predsjednik SAD-a Obama veliki ljubitelj piva, u tu proizvodnju krenuo je 2011. godine kada je tražio da se u Bijeloj kući napravi mala destilerija baš za proizvodnju tog piva, pišu strani mediji.

Iz kuće kažu kako med pivu daje bogatu aromu - ali da ga ne čini slatkim, a cijeli recept proizvodnje piva možete pročitati na službenoj stranici Bijele kuće.

Foto: seniorwomen.com


Tagovi

Obama Pčelinjak


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]