Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prodaja lovišta
  • 23.07.2015. 14:20

Todorić prodaje lovno gospodarstvo Moslavina!

Todorićevo lovno gospodarstvo Moslavina nudi se na prodaju. Lovište koje se prodaje za 60 milijuna kuna je u gubitku 16 milijuna kuna.

  • 1.304
  • 101
  • 0

Vlasnik Agrokora, Ivica Todorić podaje svoje ogromno lovište Garjevica, koje se prostire na 20 tisuća hektara između Čazme, Kutine i Garešnice. Najveći hrvatski poslodavac Ivica Todorić, čini se uskoro više neće svaki svoj slobodni trenutak koristiti za opuštanje u lovu.

U jednim dnevnim novinama, naime, Agrokor je objavio oglas o prodaji Lovnog gospodarstva Moslavina, tvrtke u čijoj je koncesiji lovište Zapadna Garjevica. Cijena nije istaknuta, ali neslužbeno se procjenjuje na šezdesetak milijuna kuna, unatoč gubitaškom poslovanju. Financijska izvješća naime lani bilježe gubitak od 16 milijuna kuna (na 18 milijuna kuna prihoda), dok tekuće obveze iznose 114 milijuna kuna. I prethodnih godina Lovačko društvo Moslavina poslovalo je sa sličnim gubicima (od 15 do 16 milijuna kuna), a izuzetak je 2012. godina u kojoj je ostvareno 20 milijuna kuna dobiti. Samo na koncesiju, LD Moslavina godišnje izdvaja više od milijun kuna.

Lovište Garjevica Todorić je posjećivao (najčešće je dolazio helikopterom) gotovo svakog vikenda. U lov je išao najčešće sa hrvatskom elitom - od poduzetnika preko političara do veleposlanika. Otkako je prije petnaestak godina preuzeo brigu o lovištu, Todorić ga je u potpunosti obnovio, ali i dosta toga novoga je izgradio.

Todorić u lovištu utrostručio broj jelena

Članovi Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije o Todoriću kao koncesionaru imaju samo riječi hvale. Zahvaljujući njemu se matični fond jelenske divljači u zadnjih 10 godina utrostručio. Jeleni koje je on uzgajao šireći svoje stanište, sada popunjavaju šume Bilogore i Papuka.

O razlozima zbog kojih se Todorić odlučio na prodaju lovišta se može samo nagađati. Njegovi kolege lovci ne mogu vjerovati da će Garjevicu prodati, i to upravo zato jer mu je to jedno od najomiljenijih mjesta. Potencijalnog kupca valja tražiti među tajkunima, koji posjećuju bilogorsko-moslavačka lovišta.

Pitanje je, hoće li lovište kupiti Zlatko Navojec, vlasnik trgovačkog lanca Špar, koji svoje luksuzno imanje od tridesetak hektara ima u Severinu, ili Jako Andabak, jedan od vodećih hrvatskih hotelijera i suvlasnik Nogometnog kluba Hajduk, koji je u Velikom Grđevcu pokrenuo proizvodnju i preradu mesa, ili možda kralj pršuta Stipe Lijanović Ivanović, ili pak bankar Petar Radaković, koji je u Šandrovcu sagradio prekrasnu lovačku kuću? Tko si može dozvoliti platiti tako visoku cijenu od šezdeset milijuna kuna?


Tagovi

Vlasnik Agrokora Ivica Todorić Lovište Garjevica Lelen Divljač Matični fond Bjelovarsko-bilogorska županija Lovačko društvo Moslavina Garjevica Financijski gubici Bilogora


Autorica

Alena Rais

Više [+]

Završila je Poljoprivredni fakultet u Pragu - agronomija gdje je i tri godine radila na Poljoprivrednom institutu - mikrobiologija i zaštita bilja u Pragu - Ruzyně. U češkom tjedniku Jednota Daruvar piše o poljoprivrednim temama od 2001. godine. Kod kuće sa suprugom uzgaja čemprese i vinovu lozu.