Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival traminca
  • 18.05.2024. 10:30
  • Vukovarsko-srijemska, Ilok

Festival traminca se približava, evo što vas sve očekuje

Šesti po redu Festival traminca predstavit će više od 200 različitih vina što uz dobru glazbu čini savršen razlog za posjetiti ovaj događaj. Organizatori poručuju, broj mjesta je ograničen, prijavite se na vrijeme.

Foto: FB/Festival traminca
  • 198
  • 19
  • 0

Već šesto izdanje Festivala traminca održat će se i ove godine u Iloku i to 7. i 8. lipnja.

Započinje gala večerom koju će priređivati mladi hrvatski chef, Deni Srdoč, ujedno i dvostruki dobitnik Michelinove zvjezdice.

Drugi dan festivala predviđen je za izložbe vina od strane raznih vinara, među kojima su Mladen Papak i baranjski vinar Slavko Kalazić koji će na primjeru svoje Batine, čudesne kupaže više bijelih sorata iz 2010. objasniti zašto svaki cuvée u kojem je traminac zastupljen s više od 10 posto – postaje traminac.

Na festivalu će sudjelovati i Zoran Dragoljević Žorž, poznati srpski vinski publicist koji će na primjeru šest traminaca iz Srbije objasniti i pokazati koliko različiti terroiri subotičkog pijeska, Fruške gore i Šumadije utječu na različitost stilova traminaca koji dolaze iz tih vinogorja.

Najstarije vino na ovoj radionici bit će iz 1981. koje će ponosno pokazati Radgonske gorice, vinarija najpoznatija po "peninama“.

Horst Hummel, berlinski odvjetnik s adresom vinarije u Villanyju, izložit će svoja tri traminca, ali i tri lipovine i portugizac, sortu kojoj pristupa na poseban način zbog čega ga zovu "Paganinijem portugisca", a događaju prisustvuje i mladi Petar Kocijan iz Štrigove koji predstavlja svoju vinariju.

Posjetitelji će moći kušati traminca koji je nedavno na International Wine Challengeu u Šangaju osvojio trofej u konkurenciji jantarnih vina, a predstavit će ga Danilo Steyer.

Kako kažu organizatori, “ljubitelji traminca i čokolade doći će na svoje na radionici Stiva Kahline i Sanje Vladović, odnosno čokolaterije Taman, na kojoj će se njihove poslastice uparivati s predikatima Iločkih podruma“ te dodaju da će radionicu održati i sirar Aleš Winkler sa svojim odležanim kozjim Kumparička sirevima koji će pokazati kako se vole kozji sirevi i traminac.

Od 17 do 23 h predviđena je izložba gdje će posjetitelji moći kušati više od 80 različitih traminaca, “a ukupno će se moći uživati u više od 200 različitih vina“, poručuju organizatori.

Cijena ulaznice za gala večeru je 100 eura što uključuje osam ekskluzivnih radionica i ručak.

Za kušanje vina trebat ćete izdvojiti 15 eura, a ulaznica obuhvaća i povratnu kauciju od 5 eura za čašu te neograničeno kušanje svih vina koja budu izložena na štandovima.

Organizatori poručuju da je broj mjesta za gala večeru i radionice ograničen te da se prisustvovati može isključivo uz prethodnu rezervaciju koju je potrebno najaviti na: +385916400527 ili na mail: zeljko.garmaz@gmail.com.


Tagovi

Festival Traminca Traminac Vino Vinarija Gala večera Radionice Deni Srdoč


Autorica

Suzana Jović

Više [+]

Magistra nutricionizma i znanosti o hrani. Ljubiteljica hrane i zaljubljenica u prirodu. Rado potiče svijest o važnosti pravilne i zdrave prehrane.