Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata potpora
  • 17.05.2024. 13:30

HPK od Ministarstva traži isplatu potpora u zakonskim rokovima i iznosima

"Tražimo samo da se isplati ono što u pravilniku i zakonskim aktima piše", izjavio je predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 4.377
  • 322
  • 1

Upravni odbor Hrvatske poljoprivredne komore traži od Ministarstva poljoprivrede isplatu svih potpora, posebice eko shema, koje kasne, objavili su priopćenje sa svoje sjednice. 

"Od Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju se traži kontrola i isplata u zakonskim rokovima te iznosima kao i da poljoprivrednici dobiju odluke sa svim isplaćenim stavkama, kako bi jasno i transparentno mogli znati što će dobiti", istaknuli su te dodali kako će Upravni odbor čim se formira nova Vlada tražiti sastanak s novim ministrom, kako bi se nastavili razgovori oko zahtjeva koje je prije izbora Vladi uputila HPK.

APPRRR se oglasila oko kašnjenja isplate potpora

"Imamo jako puno upita poljoprivrednika s terena vezano za kašnjenje isplate. Hrvatska ima strateški plan i pravilnike u kojima jasno piše kolike iznose trebamo dobiti", naglašavaju, kao i to da od Agencije za plaćanja očekuju da se u trenutku podnošenja Zahtjeva za potporu svakom PG izda dokument: Izračun očekivanog iznosa potpore.

"Tražimo samo da se isplati ono što u pravilniku i zakonskim aktima piše, odnosno da se potpore isplate u zakonskim iznosima i u zakonskom roku, te da poljoprivrednici dobiju odluka o planiranoj isplati potpora - prema točnim stavkama koje im se isplaćuju", izjavio je predsjednik HPK Mladen Jakopović.


Tagovi

Isplata potpora Ministarstvo poljoprivrede Hrvatska poljoprivredna komora HPK Strateški plan Kontrola isplata


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Berba kamilice u slatinskom kraju u punom je jeku. Uskoro više... ;) (foto: Mario Prugovečki)