Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novi malinjaci
  • 10.12.2015. 14:40

Žene sade malinjake u Lebanu

Turska vladina organizacija TIKA donirala je 66.000 sadnica maline "vilamet" na osnovu projekta lebanske lokalne samouprave, vrednog 4,3 miliona dinara

Foto: depositphotos.com
  • 277
  • 12
  • 0

Sedamnaest od 30 poljoprivrednih proizvođača koji su 8. decembra u Lebanu dobili besplatne sadnice malina, su žene kao nosioci poljoprivrednih gazdinstava, što je do sada nezabeležen slučaj u sličnim akcijama u Jablaničkom okrugu.

Jedna od njih je i Sanja Stevanović iz Lebana u čijoj četvoročlanoj porodici niko ne radi. Dobila je 2.100 korena koje će sa suprugom i dvojicom odraslih sinova zasaditi na 18 ari. "Imamo dobru volju, radnu snagu i mehanizaciju, pa smo odlučili da krenemo u proizvodnju voća. Od nečega mora da se živi, a malina ima dobru cenu u zadnjih deset godina", kazala je Sanja Stevanović.

Turska vladina organizacija TIKA donirala je 66.000 sadnica maline "vilamet" na osnovu projekta lebanske lokalne samouprave, vrednog 4,3 miliona dinara. Predsednik opštine Lebane Goran Janjić, rekao je prilikom podele sadnica da je, pored žena, konkurisao i veliki broj mladih domaćina. "Ovakvim projektima pokušavamo da zadržimo mlade i zaustavimo masovno iseljavanje koje traje decenijama", rekao je Janjić.

Podela sadnica, njih od 1.400 do 3.600 po domaćinstvu, vršena je na osnovu bodova, odnosno veličine parcela.

Foto: depositphotos.com; ratmaner


Izvori

beta.rs


Tagovi

Maline Žene Leban Donacija sadnica Turska Sanja Stevanović Goran Janjić

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na ovu egzotičnu biljku 🍍 sam naišla jednog jutra na putu do Limanske pijace. Nasmejana baka Slavica me je uverila da je moguće gajiti je u našim klimatskim uslovima. Dala mi je jedan važan savet: ''Zalivaj ga samo destilovanom vodom, vodo... Više [+]