Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Voćne sadnice
  • 02.12.2014. 14:01

Voćne sadnice kompanije Superior

Iz kompanije Superior iz Velike Plane kažu da su zahvaljujući kišovitom delu ove godine sadnice cepljene prošlog proleća prve klase – knip.

  • 1.138
  • 20
  • 0

Iz kompanije Superior iz Velike Plane kažu da su zahvaljujući kišovitom delu ove godine sadnice veoma porasle nakon kalemljenja. Sadnice cepljene prošlog proleća su sadnice prve klase - knip. One imaju prevremene rodne grane, što je znak da su izvanrednog kvaliteta. Imaju dobro razvijen korenov sistem i trebalo bi ih posaditi ove jeseni da bi se njihov potencijal što bolje iskoristio, savetuje dr Ivo Đinović.

Ako se ostave za proljećnu sadnju onda se mora osigurati navodnjavanje da bi bio što bolji prijem. Međutim, ako se sade u jesen onda ima mnogo manje problema s prijemom, ističe Đinović. Među tim sertifikovanim sadnicama najviše ima šljiva, zatim marelica, krušaka, jabuka, višanja, trešanja, aronije... U Superiorovom kolekcionom nasadu nalaze se stare sorte voćnih vrsta od kojih nameravaju da naprave matične biljke. Đinović savjetuje da se voćke nakon sadnje đubre organskim ili mineralnim đubrivima. Objašnjava da, ako je u pitanju stajnjak, on ne sme biti sirov ili svež jer može da osuši biljku. Od mineralnih đubriva dobro je koristiti NPK kompleksni sistem mineralnog đubriva kako bi biljke imale što bolji razvoj korenovog sistema.


Tagovi

Superior Dr Ivo Đinović Sadnice Proletnja sadnja Matične biljke Mineralna gnojiva Stajnjak