Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • TISUP
  • 02.11.2020. 16:30

TISUP: Rasla cijena jabuka, pala crvenom luku

Tržišni cjenovni informacijski sustav u poljoprivredi (TISUP) objavio je stanje cijena voća i povrća na veletržnicama te žutih banana na reprezentativnom tržištu u rujnu 2020. godine.

Foto: Bigstock/ VOROPAY
  • 202
  • 16
  • 0

Tržišni cjenovni informacijski sustav u poljoprivredi (TISUP) objavio je stanje cijena voća i povrća na veletržnicama te žutih banana na reprezentativnom tržištu u rujnu 2020. godine.

"Na veletržnicama su u rujnu ove godine u odnosu na isti mjesec prošle godine zabilježene niže cijene kod grožđa vinskih sorti, grejpa, banana, rajčice "Trešnjar”, patlidžana, krastavaca salatnih, krastavaca kornišona, luka crvenog, kupusa bijelog, kupusa crvenog, kelja, mrkve, zelene salate kristalke, endivije, graha bijelog, graha šarenog, krumpira, šampinjona, crvenog radića i peršina“, navode.

S druge strane, više cijene zabilježene su kod jabuka Idared, Jonagold, Golden delicious, Granny Smith i Gala, krušaka, stolnog grožđa, kivija, breskvi, nektarina, dinja, lubenica, mandarina, naranči, limuna, šljiva, rajčica, paprika, češnjaka, zelene salate puterice, cvjetače, mahuna, blitve i špinata.

Niže cijene banana

Veleprodajna cijena žutih banana iz Ekvadora na reprezentativnom je tržištu RH u rujnu ove godine u odnosu na rujan prošle godine bila niža 6,78 %, a u odnosu na kolovoz ove godine viša 0,65 %.

TISUP: U kolovozu niže cijene povrća i banana, a više kod ostalog voća

"Cijena žutih banana iz Kolumbije u rujnu je ove godine u odnosu na isti mjesec 2019. godine bila je niža 20,70%, a u odnosu na prethodni mjesec ove godine niža 4,84%“, ističu.


Izvori

Tržišni cjenovni informacijski sustav u poljoprivredi


Tagovi

TISUP Voće Povrće Žute banane Cijena


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.