Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkupna cena maline
  • 28.06.2017. 12:00

Štrajk malinara u Arilju

Malinari iz Arilja danas protestuju zbog niske otkupne cene "crevnog zlata", posebno na jugu zemlje, od 80 do 120 dinara po kilogramu.

Foto: bluewaikiki / Flickr
  • 3.454
  • 406
  • 0

Asocijacija malinara Srbije pozvala je čelnike opština u kojima se uzgaja malina na sastanak, a od njih 30 odazvalo se osam. Oni će podržati proteste, koji se održavaju u Arilju.

Potrebno utvrditi akontnu cenu

Razlog je niska otkupna cena, posebno na jugu zemlje, od 80 do 120 dinara, jer hladnjačari tvrde da ne mogu da plate cenu koju traže malinari, jer tako ne mogu da je prodaju na svetskom tržištu, prenosi B92.

Kako je za naš portal rekao Božo Joković, predsednik zaduge "Agro eko voće" iz Arilja, cena je u ovom kraju sramno mala.

"Cena se pomerila na 143 dinara, a naš zahtev je da akontna cena za Arilje bude 150 dinara. Dakle, ovde ne govorimo o završnoj ceni", rekao je Joković i napomenuo da se ova zadruga zalaže za zaštitu geografskog porekla maline iz Arlja.

Ima potražnje za srpskom malinom

Predsednik Asocijacija malinara Srbije Dobrovoje Radović rekao je i da se pojavila francuska kompanija koja je ponudila 158 dinara za otkup maline. Joković nam je potvrdio da svaki dan dolaze zainteresovani kupci, koji traže malinu u svežem i smrznutom stanju, jer, prema njegovim rečima - maline u svetu nedostaje.

Foto: bluewaikiki / Flickr


Tagovi

Protest Maline Otkupna cena Božo Joković Asocijacija malinara Srbije Dobrovoje Radović Agro eko voće Arilje


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.