Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hladan tuš?
  • 30.10.2018. 16:30

Slovenski trgovački lanac gotovo dijeli neretvanske mandarine?!

Neretvanska mladež upozorava na ovu tržišnu anomaliju, te postavlja pitanje gdje je tu primjena Zakona o nepoštenoj trgovačkoj praksi? Dodatno otvaraju i pitanje mandarine kao značajnog nacionalnog proizvoda, je li u ovakvim slučajevima riječ o omalovažavanju?

Foto: PrintScr
  • 236
  • 11
  • 0

Slovenski trgovački lanac danas gotovo dijeli neretvanske mandarine iz susjedne Hrvatske. Ako danas u ovom trgovačkom lancu u Sloveniji kupite proizvoda u vrijednosti većoj od 20 EUR-a (cca 40 KM), 2kg neretvanskih mandarina dobit ćete (komad) za samo 1 cent (0.20 KM). Dakle vrlo jeftino. S druge strane, Neretvani su mišljenja kako ovakav damping na mandarini onemogućuje trgovinu druge mandarine na isto tržište.

Organizacija Neretvanska mladež upozorava na ovu tržišnu anomaliju, te postavlja pitanje gdje je tu primjena Zakona o nepoštenoj trgovačkoj praksi? Dodatno otvaraju i pitanje mandarine kao značajnog nacionalnog proizvoda, je li u ovakvim slučajevima riječ o omalovažavanju proizvođača?

I EU se obračunava s nepoštenim trgovačkim praksama - složen popis praksi koje nisu dopuštene

Tim povodom uputili su domaćoj javnosti fotografije kojima potvrđuju navode, te kažu kako je dobavljač ovih mandarina domaći otkupljivač, tvrtka Marinada d.o.o.

Što će na to reći Agencija za tržišno natjecanje, Ministarstvo poljoprivrede, Poljoprivredna komora i voćarske asocijacije? Akcija se promovira širem Slovenije na naslovnici kataloga trgovačkog lanca Tuš, a što možete vidjeti ovdje

Je li ovo hladan tuš za hrvatsku mandarinu?


Povezana biljna vrsta

Mandarina

Mandarina

Sinonim: - | Engleski naziv: Tangerine | Latinski naziv: Citrus reticulata

Mandarina se ubraja među najotpornije agrume prema hladnoći. Zbog toga se ona može komercijalno, bez većeg rizika, uzgajati duž obale Neumskog primorja. Iako sliči svome srodniku... Više [+]

Tagovi

Neretvanska mandarina Mandarina Slovenija Neretvanska mladež


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]